Analiza treningu biegowego[wideo]. Po co mi rozgrzewka?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

O tak, fajnie obejrzeć, jak ktoś jest początkujący w bieganiu, jak to tak na prawdę wygląda.

https://www.youtube.com/watch?v=tiiYd7peEhc
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moja uwaga jest taka, że jak spojrzeć na moje GC to tak wygląda właśnie. Ale ja na rozgrzewki czy rozchodzenie po biegu nie włączam zegarki. Dlatego uważam to za zbyt daleko wysunięte wnioski.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

biegowyninja pisze:Moja uwaga jest taka, że jak spojrzeć na moje GC to tak wygląda właśnie. Ale ja na rozgrzewki czy rozchodzenie po biegu nie włączam zegarki. Dlatego uważam to za zbyt daleko wysunięte wnioski.
W komentarzu ktoś tez tak napisał,
ciekawa informacja, dlaczego nie włączasz stopera na rozgrzewkę i schłodzenie gdy robisz wybieganie/interwały/podbiegi/kros/bieg progowy ?
Może temu, że RI będzie psuło? Statystyki ogólne zepsuje, czy całkowite średnie tempo będzie zaniżone ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rozgrzewka to różnie. Bo co to niby jest innego niż bieg wolniej od założonego tempa. Więc czasem startuję od razu i po prostu biegnę. A czasem rozgrzewka to przebieżk i, podskoki czy skipy etc. od latarni do latarni. Po co mi to?

Podobnie ze schłodzeniem, które jest truchtomarszem bo już przez miasto wracam do domu i przystaję na światłach i na wygibasy.

Inna rzecz, że ostatnio najwięcej biegam bez rejestracji i kontroli, na czuja. A statystyki? Bez jaj.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ