Z kanapy do półmaratonu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Drodzy Biegacze!
Od dłuższego czasu nic nie robiłam w kwestii biegania, ani sportu w ogóle. Postawiłam sobie jednak ambitny cel przebiegnięcia półmaratonu max za rok.
Domyślam się, że skoro nic nie robię to trzeba zacząć powoli, bo nie chcę sobie zrobić krzywdy.
Czy moglibyście pomóc z dobraniem dobrego programu treningowego? Przeglądam te różne strony i ciężko mi się zdecydować, a podejrzewam, że część z Was korzystała lub korzysta z tego typu pomocy.
Z góry bardzo dziękuje!
Od dłuższego czasu nic nie robiłam w kwestii biegania, ani sportu w ogóle. Postawiłam sobie jednak ambitny cel przebiegnięcia półmaratonu max za rok.
Domyślam się, że skoro nic nie robię to trzeba zacząć powoli, bo nie chcę sobie zrobić krzywdy.
Czy moglibyście pomóc z dobraniem dobrego programu treningowego? Przeglądam te różne strony i ciężko mi się zdecydować, a podejrzewam, że część z Was korzystała lub korzysta z tego typu pomocy.
Z góry bardzo dziękuje!
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
zacznij od tego planu. Niemuisz zaczynać od pierwszego tygodnia, oceń swoje siły i wybierz moment od którego chcesz zacząć.
Krzysiek
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Ja zaczynałem od tego. Potem powolne wydłuzanie dystansu. Będąc w stanie biec przez godzinę możesz brać się za plan do półmaratonu.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja zaczynając przygodę z "odchudzaniem", przy czym mocno pomogło mi bieganie - po prostu wyszedłem na położony nieopodal stadion i zacząłem truchtać najpierw po 45 minut, a później po godzinę. Zwiększałem tempo biegania, ale bez przekraczania godziny ciągłego biegu. Później ten trening stał się dla mnie taki nudny (bieganie w kółko), że skróciłem go do 30 minut zwiększając przy tym intensywność. Dodałem 7 sprintów po 10 sekund.
opis i szczegóły tego jak schudłem 25 kilogramów znajdziesz tutaj
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Proponuje zmiane celu na "przebiegne mozliwie szybko 10km za rok".pprincessg pisze: Od dłuższego czasu nic nie robiłam w kwestii biegania, ani sportu w ogóle. Postawiłam sobie jednak ambitny cel przebiegnięcia półmaratonu max za rok.
Wiecej na tym skorzystasz: zbudujesz troche szybkosci i przyzwyczaisz organizm do obciazen zw. z bieganiem.
Potem, nastepny rok mozesz poswiecic juz na przygotowania pod 21k. Co ty na to?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Sikor - post pprincessg jest z 11 marca 2016, to akurat w 2018 wypadnie czas półmaratonu
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Kurde, onxl odkopal taki stary watek i sie zlapalem, echkeiw pisze:Sikor - post pprincessg jest z 11 marca 2016, to akurat w 2018 wypadnie czas półmaratonu