![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Na portalach biegowych pojawia się teraz dużo artykułów jak nie zaczynać biegać, na blogach pojawiają się podsumowania zeszłego roku i postanowienia na nowy rok. Pomyślałem, że można zrobić też temat na forum, gdzie będziemy mogli wpisać nasze cele na właśnie rozpoczęty 2016 rok. Na koniec roku będziemy mogli wrócić do tego tematu i zweryfikować, czy udało się wytrwać w noworocznych postanowieniach
Jako osoba zakładająca temat, zacznę ze swoimi postanowieniami:
1. biegać bardziej regularnie - to jest dla mnie najważniejszy cel na 2016 rok. Zaczynałem biegać rok temu i przez zeszły rok udało mi się przebiec ok 1050 km i wykonać 171 treningów. Nie najgorzej, ale też nie najlepiej. Tym bardziej, że od września (tłumaczę to ślubem :P) prawie nie biegałem.
2. popracować na core stability i rozciąganiem - w zeszłym roku potraktowałem to po macoszemu. W tym roku chciałbym popracować nad corem i rozciąganiem przynajmniej dwa razy w tygodniu po 30 minut.
3. czasy... - czyli standard dla każdego biegacza. Ja nie mam wygórowanych planów. W pierwszej połowie roku chciałbym zejść poniżej 57 minut na 10km i poniżej 2:00 w półmaratonie. W dalszej części roku będę się starał urywać kolejne minuty z obu życiówek.
Nie ma tego dużo, ale też nie widzę sensu, żeby bardziej się w tych postanowieniach rozdrabniać