Kupiłem dzisiaj w outlecie kurtkę wiatrówkę formy Lotto:
http://50style.pl/lotto-kurtka-jacket-b ... 3792.bhtml
Kurtkę kupiłem z myślą o bieganiu. Jest bardzo cienka i lekka (ok 140g). W tym momencie jednak zastanawiam się czy będzie się nadawała na 3 warstwę na chłodne dni?? Miałem kupić w Decathlonie kurtkę: http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 16948.html ale w przypadku tego Lotto zadziałała magia wyprzedaży (cena ze 179zł na 39zł).
Dobry zakup??
Kurtka Lotto Jacket Brett WN - dobra do biegania?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Nie wiem jak z materiałem, czy ona przepuszcza w ogóle powietrze. Na zdjęciach wygląda jakby nie przepuszczala, wiec jeśli tak jest to będziesz się pod nią gotował. Sam powinieneś wiedzieć najlepiej jaki materiał masz pod ręką.
- qkis
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wykonałem prosty test. Przyłożyłem kurtkę do ust i spróbowałem chuchnąć przez materiał. Nie da rady. Wnioskuję zatem, że sie nie nadaje. Tak oto "wdupiłem" 40zł. Magia promocjiharlan pisze:Nie wiem jak z materiałem, czy ona przepuszcza w ogóle powietrze. Na zdjęciach wygląda jakby nie przepuszczala, wiec jeśli tak jest to będziesz się pod nią gotował. Sam powinieneś wiedzieć najlepiej jaki materiał masz pod ręką.

-
- Zaprawiony W Bojach
nie no chwila. test przedmuchowy jest idealny, żeby sprawdzić, czy kurtka jest wiatroszczelna. jeśli nie da sie przedmuchac, to oznacza, że jest wiatroszczelna, i bardzo dobrze. to nie oznacza jednak, że nie jest w stanie odparować wilgoci gromadzącej się bliżej skóry, że nie oddycha.
ogromnej większości porządnych wiatrówek nie da się przedmuchać, a oddychają świetnie. oczywiście gowniane ceraty rownież chronią przed wiatrem, do ktorej kategorii należy twoja kurtka musisz się sam przekonać, ale niekoniecznie wtopiłeś
ogromnej większości porządnych wiatrówek nie da się przedmuchać, a oddychają świetnie. oczywiście gowniane ceraty rownież chronią przed wiatrem, do ktorej kategorii należy twoja kurtka musisz się sam przekonać, ale niekoniecznie wtopiłeś

- qkis
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Brzmi logiocznie to co napisałeś. Chyba jedynym sposobem na sprawdzenie wiatrówki będzie założenie jej na trening. Poczekam na chłodniejsze dni i przetestuję. Jeśli pierwotna cena 179zł jest prawdziwa to chyba nie może to być gówniana cerata. Na pewno dam znać jak się sprawuje.Qba Krause pisze:nie no chwila. test przedmuchowy jest idealny, żeby sprawdzić, czy kurtka jest wiatroszczelna. jeśli nie da sie przedmuchac, to oznacza, że jest wiatroszczelna, i bardzo dobrze. to nie oznacza jednak, że nie jest w stanie odparować wilgoci gromadzącej się bliżej skóry, że nie oddycha.