Kurtka Lotto Jacket Brett WN - dobra do biegania?

Awatar użytkownika
qkis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kupiłem dzisiaj w outlecie kurtkę wiatrówkę formy Lotto:

http://50style.pl/lotto-kurtka-jacket-b ... 3792.bhtml

Kurtkę kupiłem z myślą o bieganiu. Jest bardzo cienka i lekka (ok 140g). W tym momencie jednak zastanawiam się czy będzie się nadawała na 3 warstwę na chłodne dni?? Miałem kupić w Decathlonie kurtkę: http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 16948.html ale w przypadku tego Lotto zadziałała magia wyprzedaży (cena ze 179zł na 39zł).

Dobry zakup??
PKO
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak z materiałem, czy ona przepuszcza w ogóle powietrze. Na zdjęciach wygląda jakby nie przepuszczala, wiec jeśli tak jest to będziesz się pod nią gotował. Sam powinieneś wiedzieć najlepiej jaki materiał masz pod ręką.
Awatar użytkownika
qkis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Nie wiem jak z materiałem, czy ona przepuszcza w ogóle powietrze. Na zdjęciach wygląda jakby nie przepuszczala, wiec jeśli tak jest to będziesz się pod nią gotował. Sam powinieneś wiedzieć najlepiej jaki materiał masz pod ręką.
Wykonałem prosty test. Przyłożyłem kurtkę do ust i spróbowałem chuchnąć przez materiał. Nie da rady. Wnioskuję zatem, że sie nie nadaje. Tak oto "wdupiłem" 40zł. Magia promocji :(
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Ojjj zawsze możesz mieć kurtkę na spacer z psem albo coś. 4 dychy nie majątek.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie no chwila. test przedmuchowy jest idealny, żeby sprawdzić, czy kurtka jest wiatroszczelna. jeśli nie da sie przedmuchac, to oznacza, że jest wiatroszczelna, i bardzo dobrze. to nie oznacza jednak, że nie jest w stanie odparować wilgoci gromadzącej się bliżej skóry, że nie oddycha.

ogromnej większości porządnych wiatrówek nie da się przedmuchać, a oddychają świetnie. oczywiście gowniane ceraty rownież chronią przed wiatrem, do ktorej kategorii należy twoja kurtka musisz się sam przekonać, ale niekoniecznie wtopiłeś :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
qkis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:nie no chwila. test przedmuchowy jest idealny, żeby sprawdzić, czy kurtka jest wiatroszczelna. jeśli nie da sie przedmuchac, to oznacza, że jest wiatroszczelna, i bardzo dobrze. to nie oznacza jednak, że nie jest w stanie odparować wilgoci gromadzącej się bliżej skóry, że nie oddycha.

ogromnej większości porządnych wiatrówek nie da się przedmuchać, a oddychają świetnie. oczywiście gowniane ceraty rownież chronią przed wiatrem, do ktorej kategorii należy twoja kurtka musisz się sam przekonać, ale niekoniecznie wtopiłeś :)
Brzmi logiocznie to co napisałeś. Chyba jedynym sposobem na sprawdzenie wiatrówki będzie założenie jej na trening. Poczekam na chłodniejsze dni i przetestuję. Jeśli pierwotna cena 179zł jest prawdziwa to chyba nie może to być gówniana cerata. Na pewno dam znać jak się sprawuje.
malroy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mod: ciach! nie dubluj
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ