Informuję wszystkich zainteresowanych. Jutro, w poniedziałek, o godz. 21.00, kanał PLANETE +, emitowany będzie film dokumentalny pod tytułem "Najtrudniejszy bieg świata". Krótki opis filmu: "Najbardziej morderczy z biegów długodystansowych. Jak pokonać innych i samego siebie?
La Ultra to jeden z najbardziej okrutnych i trudnych ultramaratonów na świecie. Uczestnicy muszą pokonać 222 kilometrów w czasie poniżej 60 godzin. Trasa biegnie przez Himalaje na wysokości 3200-5360 m n.p.m. La Ultra jest najwyżej odbywającym się ultramaratonem na świecie. W trakcie zmagań zawodnicy mogą doświadczyć wahań temperatury od -10°C do +40°C. Wes Greene towarzyszy ze swoją kamerą biegaczce Lisie Tamati i jej drużynie. Z bliska obserwuje ich zmagania z wyczerpaniem i warunkami atmosferycznymi". Powtórka filmu we wtorek o godz. 20.00. Sądzę, że warto rzucić okiem.
"Najtrudniejszy bieg świata" - film dokumentalny
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Powyzej 4000 m npm to ja wchodzac po schodach na pietro dostawalem zadyszki i w glowie krecilo sie jak po paczce sportow. Zeby tam biegac, to trzeba sie chyba tam urodzic.
- forrest
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Widziałem film i zdecydowanie warto do niego usiąść. Nawet jeżeli ktoś się nie interesuje bieganiem, to jest to świetne pokazanie zmagań z własnymi słabościami i własnym organizmem. Bardzo fajna produkcja.