"Najtrudniejszy bieg świata" - film dokumentalny

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
piciek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Informuję wszystkich zainteresowanych. Jutro, w poniedziałek, o godz. 21.00, kanał PLANETE +, emitowany będzie film dokumentalny pod tytułem "Najtrudniejszy bieg świata". Krótki opis filmu: "Najbardziej morderczy z biegów długodystansowych. Jak pokonać innych i samego siebie?
La Ultra to jeden z najbardziej okrutnych i trudnych ultramaratonów na świecie. Uczestnicy muszą pokonać 222 kilometrów w czasie poniżej 60 godzin. Trasa biegnie przez Himalaje na wysokości 3200-5360 m n.p.m. La Ultra jest najwyżej odbywającym się ultramaratonem na świecie. W trakcie zmagań zawodnicy mogą doświadczyć wahań temperatury od -10°C do +40°C. Wes Greene towarzyszy ze swoją kamerą biegaczce Lisie Tamati i jej drużynie. Z bliska obserwuje ich zmagania z wyczerpaniem i warunkami atmosferycznymi". Powtórka filmu we wtorek o godz. 20.00. Sądzę, że warto rzucić okiem.
New Balance but biegowy
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Powyzej 4000 m npm to ja wchodzac po schodach na pietro dostawalem zadyszki i w glowie krecilo sie jak po paczce sportow. Zeby tam biegac, to trzeba sie chyba tam urodzic.
Awatar użytkownika
forrest
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widziałem film i zdecydowanie warto do niego usiąść. Nawet jeżeli ktoś się nie interesuje bieganiem, to jest to świetne pokazanie zmagań z własnymi słabościami i własnym organizmem. Bardzo fajna produkcja.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Po pierwsze - nuda. Po drugie , niewiele ma to wspólnego z bieganiem.
ODPOWIEDZ