Witam.
Dziś po ponad 1,5 miesięcznej przerwie spowodowanej przez "starego znajomego" ITBS pojechałem do lasu na marszobieg.Jak zwykle po zakończeniu aktywności chciałem skasować aktualny trening przytrzymując odpowiedni przycisk przez 3 sek.Jednak po dwóch sekundach zegarek zawiesił się i nie reaguje na nic-ani przyciski ani podłączenie do kompa lub ładowarki.Czy ktoś już spotkał się z takim zachowaniem Garmina?
Garmin 220-problem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:10
- Życiówka w maratonie: 3:08
Przytrzymaj długo przycisk power.
Jeżeli to nie pomoże to hard restet za pomocą kombinacji trzech klawiszy o ile dobrze pamietam power + oby dwa po przeciwnej stronie, przytrzymać.
Jeżeli to nie pomoże to telefon na infolinie serwisu.
Jeżeli to nie pomoże to hard restet za pomocą kombinacji trzech klawiszy o ile dobrze pamietam power + oby dwa po przeciwnej stronie, przytrzymać.
Jeżeli to nie pomoże to telefon na infolinie serwisu.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wczoraj w końcu padła bateria.Na przyciski nie reagował nic a nic.Ponowne naładowanie i....pracuje jak gdyby nic.
A z Garmin Europe dostałem taką oto poradę(u mnie nie zadziałała o dziwo)
"Sugeruje przywrocenie ustawien fabrycznych poprzez wykonanie procedury Master Reset.
Procedura ta przywroci Twoje urzadzenia do ustawien fabrycznych i wyczysci dane wlasne zachowane na urzadzeniu, wiec jesli to mozliwe to zrob prosze ich kopie zapasowa zanim zaczniesz kontynuowac.
Po wykonaniu resetu trzeba ponownie wprowadzic ustawienia profilu i ustawienia strefy czasowej lub przeslac je z programu Training Center lub z serwisu Garmin Connect
Ponizej znajduja sie instrukcje do wykonania Master Resetu :
1.Wylacz Forerunnera poprzez wcisniecie i przytrzymanie przycisku Light
2.Wcisnij i przytrzymaj przyciski Start/Stop oraz Lap/Reset
3.Majac wcisniete oba przyciski z punktu 2 wcisnij przycisk i przytrzymaj Light (Powinien byc teraz wcisniete 3 przyciski)
4.Po pierwszym `bip` zwolnij Start/Stop
5.Po drugim `bip` zwolnij Lap/Reset
6.Zwolnij Light
Po wykonaniu procedury Master Reset nalezy pozostawic urzadzenie w pozycji stacjonarnej, w miejscu z dobrym dostepem do nieba na minimum 20 minut az uzyska dostep do satelit."
A z Garmin Europe dostałem taką oto poradę(u mnie nie zadziałała o dziwo)
"Sugeruje przywrocenie ustawien fabrycznych poprzez wykonanie procedury Master Reset.
Procedura ta przywroci Twoje urzadzenia do ustawien fabrycznych i wyczysci dane wlasne zachowane na urzadzeniu, wiec jesli to mozliwe to zrob prosze ich kopie zapasowa zanim zaczniesz kontynuowac.
Po wykonaniu resetu trzeba ponownie wprowadzic ustawienia profilu i ustawienia strefy czasowej lub przeslac je z programu Training Center lub z serwisu Garmin Connect
Ponizej znajduja sie instrukcje do wykonania Master Resetu :
1.Wylacz Forerunnera poprzez wcisniecie i przytrzymanie przycisku Light
2.Wcisnij i przytrzymaj przyciski Start/Stop oraz Lap/Reset
3.Majac wcisniete oba przyciski z punktu 2 wcisnij przycisk i przytrzymaj Light (Powinien byc teraz wcisniete 3 przyciski)
4.Po pierwszym `bip` zwolnij Start/Stop
5.Po drugim `bip` zwolnij Lap/Reset
6.Zwolnij Light
Po wykonaniu procedury Master Reset nalezy pozostawic urzadzenie w pozycji stacjonarnej, w miejscu z dobrym dostepem do nieba na minimum 20 minut az uzyska dostep do satelit."
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:25
- Życiówka w maratonie: 3:58:07
- Kontakt:
Z Garminem 210 miałem identyczny problem. Dwa razy w ciągu 2,5 lat tak mi się zrobiło. Pomiedzy tymi dwoma razmi było 1,5 roku przerwy.spopielar pisze:Wczoraj w końcu padła bateria.Na przyciski nie reagował nic a nic.Ponowne naładowanie i....pracuje jak gdyby nic.
Zawiesił się, nie reagował na master hard reset. Pamiętam, że za drugim razem podświetlał także tarczę, co spowodowało rozładowanie w ciągu kilku godzin. Po naładowaniu działa bezproblemowo, obecnie pół roku. Nie robiłem resetu zegarka.
Pozdrawiam
Sławek
Test Coopera - 3130 (2014); 10km - 42:25 (2013); 21,1km - 1:41:07 (2012); 42,195 - 3:29:37 (2015 - Silesia Maraton)