Garmin 220-problem

spopielar
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Dziś po ponad 1,5 miesięcznej przerwie spowodowanej przez "starego znajomego" ITBS pojechałem do lasu na marszobieg.Jak zwykle po zakończeniu aktywności chciałem skasować aktualny trening przytrzymując odpowiedni przycisk przez 3 sek.Jednak po dwóch sekundach zegarek zawiesił się i nie reaguje na nic-ani przyciski ani podłączenie do kompa lub ładowarki.Czy ktoś już spotkał się z takim zachowaniem Garmina?
Obrazek
PKO
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:10
Życiówka w maratonie: 3:08

Nieprzeczytany post

Przytrzymaj długo przycisk power.
Jeżeli to nie pomoże to hard restet za pomocą kombinacji trzech klawiszy o ile dobrze pamietam power + oby dwa po przeciwnej stronie, przytrzymać.
Jeżeli to nie pomoże to telefon na infolinie serwisu.
spopielar
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj w końcu padła bateria.Na przyciski nie reagował nic a nic.Ponowne naładowanie i....pracuje jak gdyby nic.

A z Garmin Europe dostałem taką oto poradę(u mnie nie zadziałała o dziwo)

"Sugeruje przywrocenie ustawien fabrycznych poprzez wykonanie procedury Master Reset.

Procedura ta przywroci Twoje urzadzenia do ustawien fabrycznych i wyczysci dane wlasne zachowane na urzadzeniu, wiec jesli to mozliwe to zrob prosze ich kopie zapasowa zanim zaczniesz kontynuowac.

Po wykonaniu resetu trzeba ponownie wprowadzic ustawienia profilu i ustawienia strefy czasowej lub przeslac je z programu Training Center lub z serwisu Garmin Connect

Ponizej znajduja sie instrukcje do wykonania Master Resetu :

1.Wylacz Forerunnera poprzez wcisniecie i przytrzymanie przycisku Light
2.Wcisnij i przytrzymaj przyciski Start/Stop oraz Lap/Reset
3.Majac wcisniete oba przyciski z punktu 2 wcisnij przycisk i przytrzymaj Light (Powinien byc teraz wcisniete 3 przyciski)
4.Po pierwszym `bip` zwolnij Start/Stop
5.Po drugim `bip` zwolnij Lap/Reset
6.Zwolnij Light
Po wykonaniu procedury Master Reset nalezy pozostawic urzadzenie w pozycji stacjonarnej, w miejscu z dobrym dostepem do nieba na minimum 20 minut az uzyska dostep do satelit."
Obrazek
slaw007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:25
Życiówka w maratonie: 3:58:07
Kontakt:

Nieprzeczytany post

spopielar pisze:Wczoraj w końcu padła bateria.Na przyciski nie reagował nic a nic.Ponowne naładowanie i....pracuje jak gdyby nic.
Z Garminem 210 miałem identyczny problem. Dwa razy w ciągu 2,5 lat tak mi się zrobiło. Pomiedzy tymi dwoma razmi było 1,5 roku przerwy.
Zawiesił się, nie reagował na master hard reset. Pamiętam, że za drugim razem podświetlał także tarczę, co spowodowało rozładowanie w ciągu kilku godzin. Po naładowaniu działa bezproblemowo, obecnie pół roku. Nie robiłem resetu zegarka.

Pozdrawiam

Sławek
Test Coopera - 3130 (2014); 10km - 42:25 (2013); 21,1km - 1:41:07 (2012); 42,195 - 3:29:37 (2015 - Silesia Maraton)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ