Ból kolan

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
damian23410
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć Odczuwam ból w kolanach podczas szybszego biegu . Ból opisałbym na ucisk i zarazem kłucie pod i nad kolanem który uniemożliwia mi bieg (paraliżuje nogę) . Poza tym są one strasznie ociężałe . Trenuje biegi na 200 , 400 m . Byłem u lekarza i po prześwietleniu powiedział mi on że teoretycznie wszystko jest w porządku że to może być wina tego że rosnę plus przeciążenia (mam 16 lat ) . lecz praktycznie to nie mogę trenować . Trenuje od 3 lat i zawsze robiłem wszystko tak jak moi koledzy z klubu . Oszczędzam się od 2 miesięcy i nic ;/ Pomocy :niewiem:
PKO
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

[quote="damian23410"]Cześć Odczuwam ból w kolanach podczas szybszego biegu . Ból opisałbym na ucisk i zarazem kłucie pod i nad kolanem który uniemożliwia mi bieg (paraliżuje nogę) . Poza tym są one strasznie ociężałe . Trenuje biegi na 200 , 400 m . Byłem u lekarza i po prześwietleniu powiedział mi on że teoretycznie wszystko jest w porządku że to może być wina tego że rosnę plus przeciążenia (mam 16 lat ) . lecz praktycznie to nie mogę trenować . Trenuje od 3 lat i zawsze robiłem wszystko tak jak moi koledzy z klubu . Oszczędzam się od 2 miesięcy i nic ;/ Pomocy :niewiem:[/quote]
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Po pierwsze jak cię paraliżuje to nie biegaj. Po drugie to skoro ból jest tak silny, to może być to kontuzja. Po trzecie, może być to kontuzja wynikająca z przeciążenia. Dużo biegasz? Przód kolana to właśnie przeciążenia. Może po prostu przesadzałeś z treningami i teraz musisz odpuścić na jakiś czas. Jak przestanie boleć, to powoli zaczynaj bardzo. Jedz dużo galaretek i glukozaminy lub mumio(taki suplement na stawy). Jak nie przestanie boleć to do ortopedy i najlepiej na artroskopie, bo prześwietlenia nic nie dają. Ale to już lekarz kierujący stwierdzi.

Edit: W ogóle nie napisałeś ile biegasz jednorazowo, ile razy w tygodniu, czy biegasz z pięty czy ze śródstopia, czy masz jakieś wady postawy... Więcej info człeku.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ