Ból kolan
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć Odczuwam ból w kolanach podczas szybszego biegu . Ból opisałbym na ucisk i zarazem kłucie pod i nad kolanem który uniemożliwia mi bieg (paraliżuje nogę) . Poza tym są one strasznie ociężałe . Trenuje biegi na 200 , 400 m . Byłem u lekarza i po prześwietleniu powiedział mi on że teoretycznie wszystko jest w porządku że to może być wina tego że rosnę plus przeciążenia (mam 16 lat ) . lecz praktycznie to nie mogę trenować . Trenuje od 3 lat i zawsze robiłem wszystko tak jak moi koledzy z klubu . Oszczędzam się od 2 miesięcy i nic ;/ Pomocy 

- synergia_mj
- Stary Wyga
[quote="damian23410"]Cześć Odczuwam ból w kolanach podczas szybszego biegu . Ból opisałbym na ucisk i zarazem kłucie pod i nad kolanem który uniemożliwia mi bieg (paraliżuje nogę) . Poza tym są one strasznie ociężałe . Trenuje biegi na 200 , 400 m . Byłem u lekarza i po prześwietleniu powiedział mi on że teoretycznie wszystko jest w porządku że to może być wina tego że rosnę plus przeciążenia (mam 16 lat ) . lecz praktycznie to nie mogę trenować . Trenuje od 3 lat i zawsze robiłem wszystko tak jak moi koledzy z klubu . Oszczędzam się od 2 miesięcy i nic ;/ Pomocy :niewiem:[/quote]
-
- Stary Wyga
Po pierwsze jak cię paraliżuje to nie biegaj. Po drugie to skoro ból jest tak silny, to może być to kontuzja. Po trzecie, może być to kontuzja wynikająca z przeciążenia. Dużo biegasz? Przód kolana to właśnie przeciążenia. Może po prostu przesadzałeś z treningami i teraz musisz odpuścić na jakiś czas. Jak przestanie boleć, to powoli zaczynaj bardzo. Jedz dużo galaretek i glukozaminy lub mumio(taki suplement na stawy). Jak nie przestanie boleć to do ortopedy i najlepiej na artroskopie, bo prześwietlenia nic nie dają. Ale to już lekarz kierujący stwierdzi.
Edit: W ogóle nie napisałeś ile biegasz jednorazowo, ile razy w tygodniu, czy biegasz z pięty czy ze śródstopia, czy masz jakieś wady postawy... Więcej info człeku.
Edit: W ogóle nie napisałeś ile biegasz jednorazowo, ile razy w tygodniu, czy biegasz z pięty czy ze śródstopia, czy masz jakieś wady postawy... Więcej info człeku.