Byłbym wdzięczny za opinie o tym bucie od użytkowników - super, jeśli byłby to ktoś co wcześniej miał np. Lunarglide 5.
Nie odsyłajcie mnie do testów na solereview, runnersworld itp. Znam.
Również to co pojawiło sie w polskich testach jest bez sensu - raz, że totlnie sponsorowane

Mam już któreś tam buty z kolei po LG5, ale zawsze, niby delikatnie gdzieś , coś... a to ciężkie i czułem sie jak w rakietach śnieżnych (nimbus15) a to za szczupłe w palcach (GlideBoost6), lekkie bóle achillesa (pegasus31) . No i jak wspomnę - to w LG5 nic nie przeszkadzało mimo kilku miesięcy na bieżni mechanicznej i asfalcie, poza klepaniem tej mydelniczki o asfalt

Mam swoje lata, szanuje kręgosłup i kolana - w biegam jednak z piety przy 84 kg w minimalizm nie pójdę - sprawdzałem te LG6 ale chyba mało dokładnie. Miałem wrażenie że kręgosłup dostanie w d... od tego buta, ale jednak stabilizacja pięty dla mojej neutralno/lekko supininącej stopy sprawdza się, a tą daje LG6 bezapelacyjnie.
Jednym słowem - wasze odczucia co do amortyzacji tego buta, zwłaszcza pięta dla 84 kg na bieganie 12- max 20 km parę razy w tygodniu, aby potem nie szukać ortopedy do kolan

Interesuje mnie też zachowanie podeszwy na mokrym podłożu - idzie jesień, będzie ślisko, to jest powodem że nie idę po najłatwiejszej linii i nie kupuje znowu LG5, tamta podeszwa a właściwie jej "gumowe wykończenie" na kiepskie warunki pogodowe była taka raczej słaba bym powiedział.
To mimo, że swoje przemyslenia mam - dziękuję z góry za wasze opinie.