Bieganie i co dalej...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Monika Ł.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć mam pytanie biegam od 2 miesięcy tak około 6 km 5 razy w tygodniu czasami mniej lub wiecej w zalezności od wolnego czasu itp czy dołaczyć jeszcze treningi siłowe czy wystarczy to ze pokonuję kilometry i zwiekszam dystans???? Rok czasu ćwiczyłam a od tego czasu jak biegam nie ćwiczę...
PKO
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Co to znaczy czy wystarczy? Do czego ma wystarczyć? Biegasz tylko dla przyjemności, masz jakieś plany względem biegania (zawody), chcesz schudnąć, chcesz poprawić kondycję...? Treningi siłowe Ci nie zaszkodzą, byle z głową.
blackmar
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1. Ustal sobie cel (schudnięcie, poprawa formy, poprawa sylwetki, lepsze czasy?)
2. Poszukaj na bieganie.pl kogoś kto już miał taki problem i jak go rozwiązał, na forum jest masa historii, masz też setki artykułów na te tematy.
3. Opracuj sobie strategię jaka ma Cię doprowadzić do celu np plan treningowy.
4. Trzymaj się planu i biegaj!
Ja zawsze doradzam treningi ogólnorozwojowe i wzmacniające tułów, ręce i nogi. W bieganiu chodzi nie tlko o nogi, jak zaniedbasz inne partie ciała to prędzej czy później coś wysiądzie.

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ