ćwiczenia przy przeciążonych kolanach
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć,
Ostatnio trochę przesadziłam z bieganiem i jazdą na rowerze - przeciążyłam kolana. chcę dać im trochę odpocząć, ale jednocześnie roznosi mnie energia. Szukam czegoś co mogę robić nie obciążając kolan (nie pływam, w wodzie idę na dno jak kamień). Czy możecie mi coś polecić?
Myślałam nad ćwiczeniami ogólnorozwojowymi, ale te "bez użycia nóg" to pompki, brzuszki i tyle.
Proszę o jakieś sugestie.
Ostatnio trochę przesadziłam z bieganiem i jazdą na rowerze - przeciążyłam kolana. chcę dać im trochę odpocząć, ale jednocześnie roznosi mnie energia. Szukam czegoś co mogę robić nie obciążając kolan (nie pływam, w wodzie idę na dno jak kamień). Czy możecie mi coś polecić?
Myślałam nad ćwiczeniami ogólnorozwojowymi, ale te "bez użycia nóg" to pompki, brzuszki i tyle.
Proszę o jakieś sugestie.
- przemik88
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Skoro nie możesz używać nóg, a energia Cie roznosi, skup się na wzmacnianiu innych partii mięśniowych. Ja w przymusowych przerwach od biegania hasam na siłownie, bardzo dużo się rozciągam. Pamiętaj, że bieganie to nie tylko wydolność i siła nóg, ważna jest praca całego ciała.
Veni, Vidi, Vici
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
gryczana pisze:w wodzie idę na dno jak kamień
I o to chodzi. Na basenie wcale nie trzeba pływać. Sam zobacz:
Aqua-jogging – dla amatorów i profesjonalistów
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29