Co sądzicie o tym planie (będę go stosował przez 4 tygodnie)?
Jego celem jest czas ok.7 min na 2000m
Jest w załączniku
Plan
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Pomijam już fakt, że nie napisałeś na jakim jesteś teraz poziomie, jak biegasz, ani w ogóle nic o sobie. Niemniej odpowiadając na Twoje pytanie:
Nie wiem, może się nie znam, specjalistą nie jestem ale to co mi się rzuciło w oczy to:
- za dużo i za mocno
- po co takie przerwy? Przecież mając 30-40 minut między poszczególnymi etapami treningu nie zregenerujesz się. Jedyne co osiągniesz to ostudzisz mięśnie...
Nie wiem, może się nie znam, specjalistą nie jestem ale to co mi się rzuciło w oczy to:
- za dużo i za mocno
- po co takie przerwy? Przecież mając 30-40 minut między poszczególnymi etapami treningu nie zregenerujesz się. Jedyne co osiągniesz to ostudzisz mięśnie...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51
- Życiówka w maratonie: brak
Przepraszam bardzo za niedopatrzenie.
Waga:72 kg
1 km- 3:23
2 km - 7:26
Staż w bieganiu- 0,5 roku, takie bieganie w stylu przebieżek i czasem po kilka kilometrów szybkim tempem
Staż w bieganiu- 0,5 roku, takie bieganie w stylu przebieżek i czasem po kilka kilometrów szybkim tempem
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
No dokładnie, jest to troche bez ładu i składu - najlepiej tak jak koleg radzi, poczytac nieco na stronie i wybrać coś spośród dostępnych planów 

Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
nie podałes wzrostu ale jak na 14 latka troche wazyszradosz99 pisze:Przepraszam bardzo za niedopatrzenie.

co do planu to 3 treningi 1 dnia ?
ja bym dodał inna kolejnosc bo sie zakatujesz w tym wieku i w wieku 20 lat czyli najlepszym do startowania nie bedziesz juz chciał startowac bo nie bedziesz sie poprawiał.
wtorkowy trening daj w czwartek.
Ambicja daje możliwość przenoszenia gór, ale czasem możemy tą górę upuścić nad własną głową.
W tym wieku poszukaj trenera w lokalnym klubie bo widać ze masz potencjał na super wyniki - trzeba czegos wiecej niz tylko mocnych treningów
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51
@dezo66
Dzięki bardzo za wypowiedź. Faktycznie tak się teraz zastanowiłem i doszedłem do wniosku że znudziłoby mi się to po pierwszym tygodniu. I przeniosę ten trening z wtorku na czwartek, i zdecydowanie usunę kilka pozycji z całego tygodnia.
Zapomniałem dodać, mam wzrost 186-187 cm
Dzięki bardzo za wypowiedź. Faktycznie tak się teraz zastanowiłem i doszedłem do wniosku że znudziłoby mi się to po pierwszym tygodniu. I przeniosę ten trening z wtorku na czwartek, i zdecydowanie usunę kilka pozycji z całego tygodnia.
Zapomniałem dodać, mam wzrost 186-187 cm