Asics Patriot 4. Warto?

tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak jak w temacie, co sądzicie o tym modelu? Warto za około 120zł? Te butki mają wystarczyć mi na pozostałą część zimy oraz wiosenne roztopy ;). A może lepiej Kalenji Ekiden 75 za 100zł?
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To zależy ile biegasz, ile ważysz etc. Z danych, które podałeś ciężko cokolwiek napisać :) Czy warto? Nie jest to topowy but do biegania, ale biegając tyle ile zaleca producent, jeśli Twoja waga nie jest skrajnie wysoka to warto. Chociaż warto pamiętać iż konkurencja jest naprawdę wysoka i jest w czym wybierać :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ważę około 73kg, biegam maksymalnie 50km tygodniowo, głownie asfalt oraz chodniki, czasem zdarzy się po lesie ;) tak teraz myslę że chyba każdy but będzie lepszy od tych które mam teraz, Nike 1400km przebiegu i podarta siatka w lewym bucie :P
Obrazek
jaksel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45,1
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tomekstm pisze:Tak jak w temacie, co sądzicie o tym modelu? Warto za około 120zł? Te butki mają wystarczyć mi na pozostałą część zimy oraz wiosenne roztopy ;). A może lepiej Kalenji Ekiden 75 za 100zł?
Witam,
Biegałem w Kalenji przez dłuższy czas , obecnie biegam w Patriotach, mogę stwierdzić jedno. Kalenji szybko się rozeszły , z tej półki cenowej nie ma co liczyć na jakość , po za tym jak dla mnie Kalenji nie daje zbyt wiele systemów w tych modelach przez co nie można liczyć na zbyt duży komfort.
Natomiast po przesiadce na asicsy poczułem o wiele większą różnicę na plus pod względem wygody ,komfortu i uzywam już ich kilka lat , nawet piorę je w pralce i wytrzymują to bez szwanku. Obecenie chce się przesiąść na któryś z wyższej pólki asicsa opartych na Gel-u.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ