półmaraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
valdi100
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1godz.10min.
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Biegam niecale 3miesiące ,chcialem zrzucić trochę kg było 88kg wzrost 170cm, jest 79kg wiek 53lata.Do niedawna nie wiedziałem ,że jest tala stronka jak ;bieganie;
Spodobał mi się taki styl życia rano do pracy wieczorem dresik i bieg.
biegam prawie codziennie 5-7km,. Dałem się namówic na bieg sylwestrowy 10.8km czas aż wstyd pisać 1.15. Kolega namawia mnie na półmaraton w kwietniu ,ale mam obawy czy dam radę czy się zmieszczę w limicie czasu 3godz. Dotąd dalej nie biegłem jak wspomniane 10.8.
Co sądzicie o tym, podpowiem tylko że mam chęci nie lenię się deszcz mi nie przeszkadza ,a zaliczyć półmaraton to dla mne byłoby coś wielkiego!
pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trochę systematyczności i do kwietnia bez problemu będziesz przygotowany:) Trzy godziny limit to cholernie dużo wierz mi:)
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

Trzy godziny nie ma sensu półmaratonu biec. Poćwiczysz trochę i max. w 2:15 się zmieścisz :)
Musisz wybrać sobie jakiś plan i stopniowo zwiększać dystanse. Do kwietnia masz jeszcze bardzo dużo czasu i jeśli chcesz, na pewno się przygotujesz.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ze spokojem. Jak kolega wyżej pisze, systematyczność to klucz do sukcesu :) Znajdziesz tutaj plany do półmaratonu, które pozwolą Ci się przygotować :) Powodzenia
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
valdi100
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ajaki trening tygodniowy wy mi radzicie 'zaprawieni w bojach
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spójrz na to http://bieganie.pl/?cat=19 i wybierz coś dla siebie. Wybierz taki plan, któremu podołasz.
TU masz też fajne plany i na samym dole plan na 2:15, które spokojnie możesz osiągnąć :) lub nawet 2:00 :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
valdi100
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki ,ale 2.15 to mi się w głowie nie mieści!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ