rekawiczki
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
witam bardzo prosze o podanie modeli rekawiczek do biegania ,ktore dobrze wytrzymuja na mrozach ,np -20C. zawsze po rozbieganiu gdy stane sie po rozciagac w rekawiczkach bawelnianych ,ktore biegam zamrazaja mi rece.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Mam z 5par rękawiczek, które kupowałem co zimę i ŻADNE mi nie pasują. Zmarnowałem tylko sporo pieniędzy. Nie wiem jak to jest z wami, ale ja jestem bardzo wrażliwy na mróz. Potrafię założyć 3 pary rękawiczek, a i tak kostnieją mi palce do bólu. Znośnie jest do 20min, a potem ja już po prostu cierpię. Bywa, że biegam z rękami w kieszeni, albo pod pachami. Dlatego właśnie nienawidzę zimy.
Proponuję zwrócić się w stronę jakichś porządnych narciarskich, albo jakichś BARDZO grubych polarowych. Chociaż nie wiem... może to ja jestem taki podatny na mróz. Będę obserwować temat, może pojawi się jakaś propozycja i dla mnie.
Proponuję zwrócić się w stronę jakichś porządnych narciarskich, albo jakichś BARDZO grubych polarowych. Chociaż nie wiem... może to ja jestem taki podatny na mróz. Będę obserwować temat, może pojawi się jakaś propozycja i dla mnie.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
Ja nie wydaje na rękawiczki za niewiadomo ile. Kiedyś dostałem rękawiczki kalenji na święta i zrobiły sie dziurawe bo jednej zimie.
Dlatego ja teraz kuuje w takich sklepach jak Real, Auchan rękawiczki takie grubsze bawełniane za 5-6zł i starcza na 2 lata przy trenowaniu 5 razy w tygodniu na mrozach i sa ciepłe.
Dlatego ja teraz kuuje w takich sklepach jak Real, Auchan rękawiczki takie grubsze bawełniane za 5-6zł i starcza na 2 lata przy trenowaniu 5 razy w tygodniu na mrozach i sa ciepłe.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja kupiłam kilka tygodniu temu w Decathlonie jedną parę z Kalenji, wypróbowałam na razie dosłownie tylko parę razy ale jestem zadowolona. Myślałam że za bardzo nie uchronią przed mrozem ale przy -15C po 5km wróciłam z ciepłymi dłońmi z trasy
Dodam że jeżdżąc przykładowo na nartach, czy nawet spacerując dłuższy czas strasznie mi marzną dłonie a palców to już w ogóle nigdy nie czuje nawet w strasznie grubych rękawicach. Na razie jestem zadowolona z tego zakupu. O, znalazłam na internecie ten model

10km- 49:31, 1.09.2012 II Bieg Fabrykanta
5.1km- 24:48, 11.11.2012 IX Światowy Dzień Biegania
BLOG
KOMENTARZE

5.1km- 24:48, 11.11.2012 IX Światowy Dzień Biegania
BLOG
KOMENTARZE

- pepek
- Stary Wyga
Ja mam zupełnie odwrotnie. Przy temperaturze ok. 0, zimno jest mi przez jakieś 10 minut biegu. Potem właściwie mógłbym biegać bez rękawiczek. Dlatego kupuję zwykłe bawełniane, takie najtańsze za 2,90. Na sezon wystarczają. Wczoraj na przykład przy -15 założyłem nieco grubsze, polarowe Outdoor Revolution i dłonie tak mi się spociły, że po godzinie biegu miałem rękawiczki mokre.Sylw3g pisze: Nie wiem jak to jest z wami, ale ja jestem bardzo wrażliwy na mróz. Potrafię założyć 3 pary rękawiczek, a i tak kostnieją mi palce do bólu. Znośnie jest do 20min, a potem ja już po prostu cierpię. Bywa, że biegam z rękami w kieszeni, albo pod pachami. Dlatego właśnie nienawidzę zimy.
- BartekBJ
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,49
Sprobój rękawiczki North Face ( model z możliwością obslugi telefonu dotykowego), a na to jakiekolwiek z decathlonu albo tym podobne. Ja marzne zawsze, a w takim komplecie jest idealnie.
Zestaw rękawiczki Tchibo plus opisane North Face.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stary Wyga
To moja pierwsza zima biegowa. Biegam w takich rękawiczkach z Tchibo jakie kolega wstawił wyżej. Koszt chyba ok. 25zł z kieszonką na kluczyk. Póki co przy temp. rzędu -8,-10 jest w porządku.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
dobre sa te opcje na kluczyk 

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Jako odpowiedź pozwoliłem sobie wkleić wypowiedź jass1978 może ona cię natchnie ideą jak rozwiązać twój problem.Sylw3g pisze:Będę obserwować temat, może pojawi się jakaś propozycja i dla mnie.
A jeżeli takie rozwiązanie cię nie satysfakcjonuje, to możesz jeszcze poszukać rękawic do narciarstwa biegowego (właściwie rowerowe są podobne ale rowerowe mają najczęściej jakieś wkładki żelowe od wewnętrznej strony), najlepiej coś w tym guściejass1978 pisze:Dokładnie. Ja np. mam kilka różnych modeli rękawiczek. I są to tzw. rękawiczki profesjonalne do biegania. Ale ja ważę 58 kg przy wzroście 177 (czyli niedużo) i mam cienkie palce (bo od dziecka gram na gitarze) i w związku z brakiem tłuszczu strasznie marznę. Dlatego też, jak jest naprawde zimno i wieje wiatr to wybieram rękawiczki z jednym palcem, z kożucha, które kupiłem sobie na straganie, a te wszystkie nike'i i inne shity zostawiam w domu.Wszystko jest kwestią indywidualną

albo na przykład takie (droogie):

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Od razy przypomniał mi się koleś z sobotnich zawodów "Z biegiem natury". Biegł z rękoma w kieszeni a mróz był spory bo -13 stopni. Mi na takie, a nawet większe mrozy spokojnie wystarczają rękawiczki Nike thermal running glovesSylw3g pisze:Mam z 5par rękawiczek, które kupowałem co zimę i ŻADNE mi nie pasują. Zmarnowałem tylko sporo pieniędzy. Nie wiem jak to jest z wami, ale ja jestem bardzo wrażliwy na mróz. Potrafię założyć 3 pary rękawiczek, a i tak kostnieją mi palce do bólu. Znośnie jest do 20min, a potem ja już po prostu cierpię. Bywa, że biegam z rękami w kieszeni, albo pod pachami. Dlatego właśnie nienawidzę zimy.
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
-
- Zaprawiony W Bojach
Na naprawdę duże mrozy zakładam rękawice snowboardowe z Decathlonu, pod nie opcjonalnie cienkie jedwabne Kalenji. Jeśli chodzi o te zewnętrzne, ważne jest żeby miały membranę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
to jest tez taki myk ze rekawice tez musza oddychac, bo jak przemokna to kiszka. choc z drugiej strony takie ktore dadza rade odprowadzac wode moga byc dla niektorych (w tym mnie) za cienkie na powiedzmy -10. ja wtedy mam 2 opcje (jak jest naprawde zimno) - albo 3 palczaste rekawiczki rowerowo-biegowkowe - ktore sa bardzo cieple i jest super, ale tylko na krotki bieg (bo po pierwsze na poczatku jest mi w rece wlasnie najzimniej, po drugie te rekawiczki jw - w koncu przemakaja i wtedy mimo swojego mieska juz nie daja zadnej izolacji termicznej) - tak wiec druga opcja - nieco ciensze rekawiczki ale z windstoperem - one nie daja tyle ciepla, ale maja ten plus ze nawet jak sie w koncu przemocza to dalej trzymaja cieplote - nie jest w nich AZ tak cieplo jak w ww rekawicach 3 palczastych (swoja droga jak na fotce powyzej
) ale tez mniejsze ryzyko odmrozenia lap (szczegolnie jak jestesmy 1 czy 2 godziny od cywylizacji a lapy juz odpadaja
)

-
- Zaprawiony W Bojach
Hehe, ja ze wszystkich firmowych, specjalistycznych i bog wie jakich, najczesciej uzywam takich pieciopalczastych " one size fits all" za 5, kupowanych w trzy-paku. Wystarczaja do -10 spokojnie, naciagam na poczatek rekawy z dziurami na kciuk. Po kilku km sie rozrzewam i te badziewne z jakies tam wiskozy sa OK.
Dodatkowa zaleta, ze podczas biegow, albo maratonu, jak sie zrobi za cieplo mzna je po prost wyrzucic
Dodatkowa zaleta, ze podczas biegow, albo maratonu, jak sie zrobi za cieplo mzna je po prost wyrzucic
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
-
- Wyga
A może coś z biathlonu: http://www.roeckl.de/produkte/nordic-sp ... -biathlon/
N E G I U