rekawiczki

Raczu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

witam bardzo prosze o podanie modeli rekawiczek do biegania ,ktore dobrze wytrzymuja na mrozach ,np -20C. zawsze po rozbieganiu gdy stane sie po rozciagac w rekawiczkach bawelnianych ,ktore biegam zamrazaja mi rece.
PKO
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Mam z 5par rękawiczek, które kupowałem co zimę i ŻADNE mi nie pasują. Zmarnowałem tylko sporo pieniędzy. Nie wiem jak to jest z wami, ale ja jestem bardzo wrażliwy na mróz. Potrafię założyć 3 pary rękawiczek, a i tak kostnieją mi palce do bólu. Znośnie jest do 20min, a potem ja już po prostu cierpię. Bywa, że biegam z rękami w kieszeni, albo pod pachami. Dlatego właśnie nienawidzę zimy.

Proponuję zwrócić się w stronę jakichś porządnych narciarskich, albo jakichś BARDZO grubych polarowych. Chociaż nie wiem... może to ja jestem taki podatny na mróz. Będę obserwować temat, może pojawi się jakaś propozycja i dla mnie.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie wydaje na rękawiczki za niewiadomo ile. Kiedyś dostałem rękawiczki kalenji na święta i zrobiły sie dziurawe bo jednej zimie.
Dlatego ja teraz kuuje w takich sklepach jak Real, Auchan rękawiczki takie grubsze bawełniane za 5-6zł i starcza na 2 lata przy trenowaniu 5 razy w tygodniu na mrozach i sa ciepłe.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
killerek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja kupiłam kilka tygodniu temu w Decathlonie jedną parę z Kalenji, wypróbowałam na razie dosłownie tylko parę razy ale jestem zadowolona. Myślałam że za bardzo nie uchronią przed mrozem ale przy -15C po 5km wróciłam z ciepłymi dłońmi z trasy :) Dodam że jeżdżąc przykładowo na nartach, czy nawet spacerując dłuższy czas strasznie mi marzną dłonie a palców to już w ogóle nigdy nie czuje nawet w strasznie grubych rękawicach. Na razie jestem zadowolona z tego zakupu. O, znalazłam na internecie ten model

Obrazek
10km- 49:31, 1.09.2012 II Bieg Fabrykanta
5.1km- 24:48, 11.11.2012 IX Światowy Dzień Biegania

BLOG

KOMENTARZE

Obrazek
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze: Nie wiem jak to jest z wami, ale ja jestem bardzo wrażliwy na mróz. Potrafię założyć 3 pary rękawiczek, a i tak kostnieją mi palce do bólu. Znośnie jest do 20min, a potem ja już po prostu cierpię. Bywa, że biegam z rękami w kieszeni, albo pod pachami. Dlatego właśnie nienawidzę zimy.
Ja mam zupełnie odwrotnie. Przy temperaturze ok. 0, zimno jest mi przez jakieś 10 minut biegu. Potem właściwie mógłbym biegać bez rękawiczek. Dlatego kupuję zwykłe bawełniane, takie najtańsze za 2,90. Na sezon wystarczają. Wczoraj na przykład przy -15 założyłem nieco grubsze, polarowe Outdoor Revolution i dłonie tak mi się spociły, że po godzinie biegu miałem rękawiczki mokre.
Awatar użytkownika
BartekBJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,49

Nieprzeczytany post

Sprobój rękawiczki North Face ( model z możliwością obslugi telefonu dotykowego), a na to jakiekolwiek z decathlonu albo tym podobne. Ja marzne zawsze, a w takim komplecie jest idealnie.
ImageUploadedByTapatalk1356293709.456338.jpg
Zestaw rękawiczki Tchibo plus opisane North Face.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To moja pierwsza zima biegowa. Biegam w takich rękawiczkach z Tchibo jakie kolega wstawił wyżej. Koszt chyba ok. 25zł z kieszonką na kluczyk. Póki co przy temp. rzędu -8,-10 jest w porządku.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dobre sa te opcje na kluczyk :)
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Awatar użytkownika
BartekBJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,49

Nieprzeczytany post

Tak, ale do tych z Tchibo ze zdjecia nie wchodzi zaden (Gerda). Tylko pchełka do bramki na osiedlu. Więc i tak klucz idzie do saszety lub spodni.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Będę obserwować temat, może pojawi się jakaś propozycja i dla mnie.
Jako odpowiedź pozwoliłem sobie wkleić wypowiedź jass1978 może ona cię natchnie ideą jak rozwiązać twój problem.
jass1978 pisze:
Wszystko jest kwestią indywidualną
Dokładnie. Ja np. mam kilka różnych modeli rękawiczek. I są to tzw. rękawiczki profesjonalne do biegania. Ale ja ważę 58 kg przy wzroście 177 (czyli niedużo) i mam cienkie palce (bo od dziecka gram na gitarze) i w związku z brakiem tłuszczu strasznie marznę. Dlatego też, jak jest naprawde zimno i wieje wiatr to wybieram rękawiczki z jednym palcem, z kożucha, które kupiłem sobie na straganie, a te wszystkie nike'i i inne shity zostawiam w domu.
A jeżeli takie rozwiązanie cię nie satysfakcjonuje, to możesz jeszcze poszukać rękawic do narciarstwa biegowego (właściwie rowerowe są podobne ale rowerowe mają najczęściej jakieś wkładki żelowe od wewnętrznej strony), najlepiej coś w tym guście :jatylko:

Obrazek

albo na przykład takie (droogie):
Obrazek
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Mam z 5par rękawiczek, które kupowałem co zimę i ŻADNE mi nie pasują. Zmarnowałem tylko sporo pieniędzy. Nie wiem jak to jest z wami, ale ja jestem bardzo wrażliwy na mróz. Potrafię założyć 3 pary rękawiczek, a i tak kostnieją mi palce do bólu. Znośnie jest do 20min, a potem ja już po prostu cierpię. Bywa, że biegam z rękami w kieszeni, albo pod pachami. Dlatego właśnie nienawidzę zimy.
Od razy przypomniał mi się koleś z sobotnich zawodów "Z biegiem natury". Biegł z rękoma w kieszeni a mróz był spory bo -13 stopni. Mi na takie, a nawet większe mrozy spokojnie wystarczają rękawiczki Nike thermal running gloves
5km-16:48
10km - 35:46
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na naprawdę duże mrozy zakładam rękawice snowboardowe z Decathlonu, pod nie opcjonalnie cienkie jedwabne Kalenji. Jeśli chodzi o te zewnętrzne, ważne jest żeby miały membranę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to jest tez taki myk ze rekawice tez musza oddychac, bo jak przemokna to kiszka. choc z drugiej strony takie ktore dadza rade odprowadzac wode moga byc dla niektorych (w tym mnie) za cienkie na powiedzmy -10. ja wtedy mam 2 opcje (jak jest naprawde zimno) - albo 3 palczaste rekawiczki rowerowo-biegowkowe - ktore sa bardzo cieple i jest super, ale tylko na krotki bieg (bo po pierwsze na poczatku jest mi w rece wlasnie najzimniej, po drugie te rekawiczki jw - w koncu przemakaja i wtedy mimo swojego mieska juz nie daja zadnej izolacji termicznej) - tak wiec druga opcja - nieco ciensze rekawiczki ale z windstoperem - one nie daja tyle ciepla, ale maja ten plus ze nawet jak sie w koncu przemocza to dalej trzymaja cieplote - nie jest w nich AZ tak cieplo jak w ww rekawicach 3 palczastych (swoja droga jak na fotce powyzej ;)) ale tez mniejsze ryzyko odmrozenia lap (szczegolnie jak jestesmy 1 czy 2 godziny od cywylizacji a lapy juz odpadaja ;))
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hehe, ja ze wszystkich firmowych, specjalistycznych i bog wie jakich, najczesciej uzywam takich pieciopalczastych " one size fits all" za 5, kupowanych w trzy-paku. Wystarczaja do -10 spokojnie, naciagam na poczatek rekawy z dziurami na kciuk. Po kilku km sie rozrzewam i te badziewne z jakies tam wiskozy sa OK.
Dodatkowa zaleta, ze podczas biegow, albo maratonu, jak sie zrobi za cieplo mzna je po prost wyrzucic
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
ARES
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A może coś z biathlonu: http://www.roeckl.de/produkte/nordic-sp ... -biathlon/
N E G I U
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ