Co powiecie o takiej rozgrzewce?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:20
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, co powiecie o takiej rozgrzewce?
Ja osobiście widzę wiele błędów, które popełnia prezentujący. Chociażby "dociąganie" i mocne rozciąganie mięśni przed bieganiem. Czy to jest dobre?
http://www.youtube.com/watch?v=d-0ErCyAiK0
Pozdrawiam
Ja osobiście widzę wiele błędów, które popełnia prezentujący. Chociażby "dociąganie" i mocne rozciąganie mięśni przed bieganiem. Czy to jest dobre?
http://www.youtube.com/watch?v=d-0ErCyAiK0
Pozdrawiam
- LAY
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Jak dla mnie w porządku.
Sam wykonuje mniej więcej zbliżone "ćwiczenia". Mi osobiście brakuje na początek jakiegoś kilku minutowego truchtu, i ja ewentualnie wykonuje kilka skipów, w międzyczasie, ale na spokojnie wszystko.
pozdrawiam /T.
Sam wykonuje mniej więcej zbliżone "ćwiczenia". Mi osobiście brakuje na początek jakiegoś kilku minutowego truchtu, i ja ewentualnie wykonuje kilka skipów, w międzyczasie, ale na spokojnie wszystko.

pozdrawiam /T.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
Trochę niechlujnie wykonanie tych ćwiczeń ale są ok
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Jak dla mnie koleś ma pojęcie o rozciąganiu. Wkradło sie kilka drobnych potknięć ale postawił bym mu solidne 4+ i nic nie zastąpi solidnej rozgrzewki biegowej, żaden pajacyk. Pajacyki możemy zrobić zimą przed wyjściem w teren.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- szymania
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
zaprezentowane pełne krążenia głową są ćwiczeniem wysokiego ryzyka (można sobie zrobić kuku); abstrahując od filmiku - wiele popularnych (zwłaszcza dawniej) ćwiczeń może zaszkodzić;
pzdr
gl
gl
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:20
Ja jeszcze wychwyciłem błąd w rozciąganiu łydki. Koleś rozciąga łydkę na zgiętym kolanie, z tego co wiem, i jest to raczej logiczne. łydkę rozciągamy na maksymalnie prostej nodze w kolanie "wbijając" piętę w podłoże, natomiast robiąc to samo z ugiętym kolanem rozciągamy achillesa a nie łydkę. Dobrze mówię?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
No ja bym sie przychylil do tej opinii.mikus1987 pisze:Ja jeszcze wychwyciłem błąd w rozciąganiu łydki. Koleś rozciąga łydkę na zgiętym kolanie, z tego co wiem, i jest to raczej logiczne. łydkę rozciągamy na maksymalnie prostej nodze w kolanie "wbijając" piętę w podłoże, natomiast robiąc to samo z ugiętym kolanem rozciągamy achillesa a nie łydkę. Dobrze mówię?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
No bez przesadyzmu ale bolesna kontuzja na kilkanascie dni moze sie faktycznie przydarzyc.Santiago pisze:dokładnie, źle pokręcimy, za szybko itp... to możemy już nie biegać do końca życiagl pisze:zaprezentowane pełne krążenia głową są ćwiczeniem wysokiego ryzyka (można sobie zrobić kuku); abstrahując od filmiku - wiele popularnych (zwłaszcza dawniej) ćwiczeń może zaszkodzić;
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Dla mnie same ćwiczenia są o.k chociaż technika kuleje, ale z pewnością warto wpleść je w nasz trening
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
ćwiczenie z kręceniem stawu skokowego też może się przykro zakończyćzaprezentowane pełne krążenia głową są ćwiczeniem wysokiego ryzyka (można sobie zrobić kuku); abstrahując od filmiku - wiele popularnych (zwłaszcza dawniej) ćwiczeń może zaszkodzić;