planowany start po przerwie w treningach

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,

Od grudnia przygotowywałem się do debiutu w półmaratonie. Przez 2 miesiące biegałem według planu 3 razy w tygodniu. Rozpoczynałem od dystansu 5km i zwiększając kilometraż doszedłem do wybiegania 15km (ok. 30km tygodniowo). Wszystko do tej pory szło fajnie, aż tu nagle rozbolało mnie w okolicach ścięgna Achillesa i cały luty z głowy. Zero biegania, ale regularnie basen i siłownia, plus ćwiczenia ogólnorozwojowe w domu, plus w drugiej połowie miesiąca stacjonarny rowerek.

Kontuzję chyba wyleczyłem, w każdym razie w weekend wyjdę potruchtać i sprawdzę. Zakładając że będzie ok., to co zrobić z planowanym startem 1 kwietnia w Poznaniu? Zostały tylko 4 tygodnie. Czy w ogóle jest sens trenować, i jak? Czy jednak lepiej przełożyć start w HM na później i przygotować się od nowa? Mój cel to przede wszystkim dobiegnąć do mety, chociaż liczę na złamanie 2h bo tak podpowiadał kalkulator gdy regularnie biegałem.
PKO
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

jeśli truchtanie pójdzie dobrze (tzn. nie pojawi się ból, bo po takiej przerwie biec będzie ci raczej lekko) to oczywiście startować.
trochę już nabiegałeś, skoro robiłeś 15-stki.
masz jeszcze miesiąc na przygotowania, przez ten czas forma spokojnie wróci.
podejrzewam że się w tych 2 godzinach wyrobisz
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zgadzam się z przedmówcą.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot