a może bieganie na nartach?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
pisii35
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Próbował ktoś może zimą zamiast po parku przypiąć narty i w taki sposób biegać? Chyba nie jest to najłatwiejsze :) A poza tym trzeba zainwestować w narty, obuwie, kijki. A może warto?
PKO
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tym roku zima przyszła późno... miałam nadzieję na weekendowe narty biegowe... a tu śnieg zaczyna niknąć...
Biegówki są świetne. :taktak:
EyeOfTheTiger
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegówki 3 razy TAK!
Akurat w bieganiu na nartach mam dłuższe doświadczenie niż w 'zwykłym bieganiu', absolutnie uwielbiam! Właściwie wystarczy trochę śniegu i już można śmigać. Nie trzeba stać w kolejce, kupować karnetów na stok i uważać czy jakiś pijany idiota Cię nie zabije :)-same plusy!
Co do kosztów... zestaw : nowe biegówki +wiązania+kijki+buty w intersporcie można kupić nawet za 500-600pln, na allegro nawet za 120-150pln.

W tym roku zimuję w Hiszpanii i w Polsce byłam tylko na święta kiedy śniegu nie było :( szkoda.
pisii35
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To może spróbuje - tym bardziej, że właśnie jakaś śnieżyca się u mnie rozpętała! A można gdzieś wypożyczyć narty biegowe - bo nie wiem czy jest sens inwestować - a nuż mi się nie spodoba?
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak teraz, nie wiem jak w Twojej miejscowości... ale wieki temu w czasach liceum ja wypożyczałam. Spróbuj się zorientować. Zerknij też jakie masz warunki do nart - ja raczej nie miewam wokół przygotowanych tras, więc zainwestowałam w narty 'terenowe'. Są nieco szersze, mają łuskę od spodu. W zeszłym roku cięłam w nich trawy lekko przykryte śniegiem.
EyeOfTheTiger
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szersze to w ogóle lepiej dla początkującego :) jak jest wypożyczalnia to pewnie jest tam ktoś ogarnięty i dobierze odpowiednie.

Księżna.. Ty to chyba już skitury masz pewnie :D jak na takie chaszcze śmigasz ;).
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytanie techniczne: są biegówki uniwersalne? Czyli do łyżwy i klasyka? Zastanawiam się nad kupnem, ponieważ łyżwę robiłbym pod rolki, a klasyk pod bieganie.
EyeOfTheTiger
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hmm dobre pytanie wiem że znajomy na skiturach śmiga i łyżwowo i klasycznie, ale najlepiej luknąć na biegówkowe fora oni tam wszystko wiedzą :D.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ