a może bieganie na nartach?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Próbował ktoś może zimą zamiast po parku przypiąć narty i w taki sposób biegać? Chyba nie jest to najłatwiejsze
A poza tym trzeba zainwestować w narty, obuwie, kijki. A może warto?

-
- Wyga
Biegówki 3 razy TAK!
Akurat w bieganiu na nartach mam dłuższe doświadczenie niż w 'zwykłym bieganiu', absolutnie uwielbiam! Właściwie wystarczy trochę śniegu i już można śmigać. Nie trzeba stać w kolejce, kupować karnetów na stok i uważać czy jakiś pijany idiota Cię nie zabije
-same plusy!
Co do kosztów... zestaw : nowe biegówki +wiązania+kijki+buty w intersporcie można kupić nawet za 500-600pln, na allegro nawet za 120-150pln.
W tym roku zimuję w Hiszpanii i w Polsce byłam tylko na święta kiedy śniegu nie było
szkoda.
Akurat w bieganiu na nartach mam dłuższe doświadczenie niż w 'zwykłym bieganiu', absolutnie uwielbiam! Właściwie wystarczy trochę śniegu i już można śmigać. Nie trzeba stać w kolejce, kupować karnetów na stok i uważać czy jakiś pijany idiota Cię nie zabije

Co do kosztów... zestaw : nowe biegówki +wiązania+kijki+buty w intersporcie można kupić nawet za 500-600pln, na allegro nawet za 120-150pln.
W tym roku zimuję w Hiszpanii i w Polsce byłam tylko na święta kiedy śniegu nie było

-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
To może spróbuje - tym bardziej, że właśnie jakaś śnieżyca się u mnie rozpętała! A można gdzieś wypożyczyć narty biegowe - bo nie wiem czy jest sens inwestować - a nuż mi się nie spodoba?
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem jak teraz, nie wiem jak w Twojej miejscowości... ale wieki temu w czasach liceum ja wypożyczałam. Spróbuj się zorientować. Zerknij też jakie masz warunki do nart - ja raczej nie miewam wokół przygotowanych tras, więc zainwestowałam w narty 'terenowe'. Są nieco szersze, mają łuskę od spodu. W zeszłym roku cięłam w nich trawy lekko przykryte śniegiem.
-
- Wyga
Szersze to w ogóle lepiej dla początkującego
jak jest wypożyczalnia to pewnie jest tam ktoś ogarnięty i dobierze odpowiednie.
Księżna.. Ty to chyba już skitury masz pewnie :D jak na takie chaszcze śmigasz
.

Księżna.. Ty to chyba już skitury masz pewnie :D jak na takie chaszcze śmigasz

- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Pytanie techniczne: są biegówki uniwersalne? Czyli do łyżwy i klasyka? Zastanawiam się nad kupnem, ponieważ łyżwę robiłbym pod rolki, a klasyk pod bieganie.
-
- Wyga
Hmm dobre pytanie wiem że znajomy na skiturach śmiga i łyżwowo i klasycznie, ale najlepiej luknąć na biegówkowe fora oni tam wszystko wiedzą :D.