ZELATYNA

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
krolik21
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

CZasami pobolewaja mnie kolana.Zasady podobne do tych kledzikowych wymysliły sie same w czasie mojego biegania.Mam tylko 60 kg 170 cm wzrostu a i tak pobolewaja mnie kolanka ale czesciej stopy(katastrofalnie było po biegu ulicznym:(Powiedzcie mi jak i co pic(galaretki,zelatyne-{jaka?pamietacie cos z zakazem sprowadzania wołowej do Polski?BSE moze?}Amoze brac jakies specyfiki np.typu Kolagen(to chyba w sklepie dla pakerow widzialem:)Powiedzciejakie macie z tym doswiadczenia.Biegacze to tez lekarze i tez ludzie ktorzy lubia sie faszerowac wiec napewno cos o tym wiecie:)
krolik21
PKO
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

poszukaj z dziale ZDROWIE
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obszerne opisy znajdziesz w dziale Zdrowie :)
Zelatynę, galaretki - jak najbardziej, ale raczej nie w formie płynnej; zdrowiej jest poczekać, aż zastygnie.
Kolagen - odpowiednik powyższych. Najlepszy ponoć: "Gelart Activ Plus" firmy Nutrend.
Do tego sporo witaminki C (przyda się również ze względu na porę roku).
Ostatecznie glukozaminę, w formie siarczanu - najlepiej Arthryl.
No i oczywiście ćwiczenia wzmacniające mięśnie stawu kolanowego (ćwiczenia Kledzika sprawdzaą się świetnie).
No i buty, koniecznie dobre buty.
Trzymaj się zdrów ?:)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ