ZELATYNA
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
CZasami pobolewaja mnie kolana.Zasady podobne do tych kledzikowych wymysliły sie same w czasie mojego biegania.Mam tylko 60 kg 170 cm wzrostu a i tak pobolewaja mnie kolanka ale czesciej stopy(katastrofalnie było po biegu ulicznym:(Powiedzcie mi jak i co pic(galaretki,zelatyne-{jaka?pamietacie cos z zakazem sprowadzania wołowej do Polski?BSE moze?}Amoze brac jakies specyfiki np.typu Kolagen(to chyba w sklepie dla pakerow widzialem:)Powiedzciejakie macie z tym doswiadczenia.Biegacze to tez lekarze i tez ludzie ktorzy lubia sie faszerowac wiec napewno cos o tym wiecie:)
krolik21
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
poszukaj z dziale ZDROWIE
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Obszerne opisy znajdziesz w dziale Zdrowie
Zelatynę, galaretki - jak najbardziej, ale raczej nie w formie płynnej; zdrowiej jest poczekać, aż zastygnie.
Kolagen - odpowiednik powyższych. Najlepszy ponoć: "Gelart Activ Plus" firmy Nutrend.
Do tego sporo witaminki C (przyda się również ze względu na porę roku).
Ostatecznie glukozaminę, w formie siarczanu - najlepiej Arthryl.
No i oczywiście ćwiczenia wzmacniające mięśnie stawu kolanowego (ćwiczenia Kledzika sprawdzaą się świetnie).
No i buty, koniecznie dobre buty.
Trzymaj się zdrów ?:)
Zelatynę, galaretki - jak najbardziej, ale raczej nie w formie płynnej; zdrowiej jest poczekać, aż zastygnie.
Kolagen - odpowiednik powyższych. Najlepszy ponoć: "Gelart Activ Plus" firmy Nutrend.
Do tego sporo witaminki C (przyda się również ze względu na porę roku).
Ostatecznie glukozaminę, w formie siarczanu - najlepiej Arthryl.
No i oczywiście ćwiczenia wzmacniające mięśnie stawu kolanowego (ćwiczenia Kledzika sprawdzaą się świetnie).
No i buty, koniecznie dobre buty.
Trzymaj się zdrów ?:)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.