Trening na przygotowanie do imprezy na 5 KM

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
gopixus
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,

Ostatnio coraz regularniej biegam i naszła mnie ambitna myśl by w niedalekiej przyszłości wystartować w jakimś biegu na 5km aby poczuć współzawodnictwo i zobaczyć na co mnie stać i czy nie będę ostatni na mecie :)

W stopce wiadomości jest link do dziennika biegowego który prowadzę z informacjami o moich wynikach. Chciałbym przygotować sobie jakiś program który przygotuje mnie do takiego biegu na 5KM. Nie wiem jak się do tego zabrać dlatego wole zapytać profesjonalistów o radę w pomocy w przygotowaniu fajnego planu treningowego. Chciałbym wystartować może na początku lipca.

Pozdrawiam biegaczy :usmiech:
PKO
karolowanka
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

przede wszystkim musisz wprowadzic do swojego treningu regularnośc, bo jak na razie biegasz za rzadko, żeby zauważyc jakiekolwiek efekty.
Myślę, że wprowadzenie jakiegoś planu, nawet z trzema treningami w tygodniu zmobilizuje Cię, żeby zacząc biegac częściej i REGULARNIEJ.Bardzo fajne plany znajdziesz na bieganie.pl,a konkretnie tutaj http://bieganie.pl/?cat=19
powodzenia! ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ