Coca cola

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
wisnix800
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ponoć coca cola zaczyna być coraz bardziej popularna w diecie sportowej co o tym sądzicie? Naprzykład kolarze zawodowi prawie zawsze po ukonczeniu etapu dostają coca cole a co sądzicie o zastosowaniu jej u biegaczy pytam tu głownie o biegi średnie???
PKO
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wisnix800 pisze:Ponoć coca cola zaczyna być coraz bardziej popularna w diecie sportowej co o tym sądzicie? Naprzykład kolarze zawodowi prawie zawsze po ukonczeniu etapu dostają coca cole a co sądzicie o zastosowaniu jej u biegaczy pytam tu głownie o biegi średnie???
Owszem dostają colę ale raczej z powodów sponsora - tak jak piłkarze dostawali powerade na MŚ. Cola na krótki czas daje kopa po lub w trakcie wysiłku ponieważ w swoim składzie ma cukier oraz kofeinę, ale później jest się bardziej zmęczonym. Słodkie napoje takie jak cola, soki, itp powodują, że chce Ci się bardziej pić.
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

I jeść :)
I am addicted.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Było na forum kilka motywów suplementacji potreningowej coca-colą, również wśród Kenijczyków, wspominał o tym jak pamiętam Michał Jarosz. Nie wiem jednak, jak i dlaczego używa się takiej suplementacji, tym niemniej nie jest to bzdura.
Może ktoś zorientowany w temacie wytłumaczy?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wisnix800 pisze:... coca cole a co sądzicie o zastosowaniu jej u biegaczy pytam tu głownie o biegi średnie???
Myślę że jak coca cola by mi odpalała dolę za reklamę, to bym się napił :hahaha:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja pije cole przed prawie kazdym treningiem. wystarcza dwa lyki i nie musze sie martwic o to ze cos bedzie mi sie odbijalo. jak juz nie raz pisalam to zasluga kwasu fosforowego ktory ma wlasciwosci antywymiotne. poza tym zauwazylam ze w dni kiedy wypije jej wiecej biega mi sie o wiele lepiej. niestety musi byc rozgazowana - a taka traci caly smak :/

ciekawe jest to ze piszecie o picie jej po zawodach
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zarówno Michał Jarosz jak i Krzysztof Janik wspominali o suplementacji colą w wątku

http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ia#p233035
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lepsza musztarda, kolą przy bieganiu się tak zsuplementujesz że sobie tylko spierdzielisz śluzówkę he he :bum:
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

podejrzewam, że piją ten kwas dlatego że nie bierze po nim na mdłości. no ale takie coś jako suplement?..znam ludzi, którzy piją po treningu oranżadę z biedronki lub co gorsze napoje pobudzające, też "suplement", bo ma cukier.
Ponoć w Stanach przetykają colą muszlę. osobiście pijam tylko wtedy, gdy mam problemy żołądkowe, też jak przetykanie rury ;)
wero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nikt mnie nie przekona że cola ma dobry wpływ na cokolwiek, chyba że chodzi o czyszczenie czegoś zardzewiałego. Osobiście wolę sok.

Wiadomo, że szklanka coli raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi, ale nie robiłabym z tego syfu regularnego "suplementu".

Jest taki eksperyment, który pokazuje dzieciom (i rodzicom), jak działa cola na nasz organizm: wrzucamy mleczny ząbek dziecka do słoika z colą, czekamy parę dni i sprawdzamy zwartość. Po niecałym tygodniu z ząbka zostaną paskudne brązowe okruchy. Obrzydliwe, ale prawdziwe. :taktak:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to ja dzis zastosowalam mix (moje pierwsze zetkniecie z napojem energetycznym :jatylko: ) pare lykow powerade i odrobina coli bo slyszalam ze bywaja po nim roznego rodzaju rewolucje zoladkowe i efekt jest taki ze jesli jeszcze pare razy bedzie podobny to wyprobuje go przed zawodami :)

o tym jaki wplyw ma na moje zeby doskonale wiem, zreszta tak samo malo komfortowo czuje sie czy to po zjedzeniu czy wypiciu czegos z jablka - zawsze mozesz siegnac po szczoteczke do zebow ;) co innego pic butelke za butelka a co innego wypic dwa - trzy lyki w celu uzyskania tylko tego co pozytywne :) do gaszenia pragnienia sluzy woda
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

A ja lubię colę. Trochę mniej niż piwo, ale lubię.
Bez powodu. Treningowego. Tak jak lubię mięso. Bo jest smaczne ;)
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ