trening 140 kg 2 m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
bigkowi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Mam 2 m wzrostu waze 140 kg, kiedys trenowalem koszykowke pozniej kontuzja (juz wyleczona) praca i tak porzucilem ten piekny sport.

Teraz powoli wracam do formy, uznalem w koncu! ze silownia to nie wszytsko chce sie wziasc za bieganie. Od 3 tyg trenuje 3 razy w tygodniu marszobieg (glownie marsz) w 3 strefie tetna 70 - 80%.

I pierwsza moja watpliwosc skoro przy marszobiegach uzyskuje tak wysokie tetno to albo mam zle wyliczony hrmax 220 - wiek albo forma jest tak slaba ze mecze sie nawet przy lekkich truchtach i marszach

po 6 tygodniach che skonczyc ten cykl i przejsc na cykl biegow ciaglych a potem interwalow

chyba ze proponujecie cos innego? prosze o pomoc
PKO
juancruz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czesc,
1,91m i dawniej 104kg i tez byly koszykarz

Mi polecono cos takiego i doszedlem po kilku latach (z roczna przerwa) do maratonu

http://www.maratonczyk.pl/content/view/322/125/

to jest trening, aby dojsc do biegania przez 60 minut

dziala!
juancruz
Awatar użytkownika
marcinkubiak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:37

Nieprzeczytany post

bigkowi pisze: po 6 tygodniach che skonczyc ten cykl i przejsc na cykl biegow ciaglych a potem interwalow

chyba ze proponujecie cos innego? prosze o pomoc
dla mnie Twoja waga i wytrenowanie nie upoważnia do jakiegokolwiek planowania. Jesteś za ciężki. Możesz łatwo złapać kontuzję itd...
Musisz zmienić styl życia przez który masz 140 kg wagi - to się nie bierze z niczego. I musisz biegać - ale wolno wolniutko - najlepiej marszobiegi i dieta i zmiana stylu życia.
Nie ma drogi na skróty - wiem co mówię.
Chyba wielu biegaczy może podać podobne historie. Początki często są trudne. Jak ja wracałem do sportu (też były koszykarz) po ok. 6 latach bez jakiegokolwiek sportu (poza brydżem) to miałem przy 192 cm 120 kg. Na studiach jak grałem w kosza to 78~81kg.
Po 6 latach wyszedłem "pobiegać".
2 km dałem radę - ale wolno, wolniutko przy tętnie chyba ze 190.
Z powrotem do domu szedłem a tętno spadło może na drugi dzień rano.
Teraz mam 80~82 kg. Biegam ok. 80 km/tydzień - przed maratonem wiosennym ok. 100 km/tydzień. Tętno spoczynkowe 46.
Ale to po latach nieustępliwego treningu.
Nie ma drogi na skróty.
Pozdrawiam
bigkowi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zebysmy mieli jasnosc ja njie jestem jakims grubasem tylko jest to wynik treningu na silowni

Kosza nie trenuje tak naprawde 3 lat

A plan mam na podstawie tego co wczesniej kolega wkleil link i podlozenie to pod moje przemyslenia cos tam pwostanie wiec dzieki za pomoc
bigkowi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

i jescze ejdno koszykowke trenowalem 9 lat od poniedzialku do piatku w wekendy mecze. PRzez ten czas opuscilem 3 treningi wiec naprawde wiem ze nie ma drogi na skroty
Awatar użytkownika
marcinkubiak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:37

Nieprzeczytany post

140 kg mięśni - hmm ... to zmienia postać rzeczy :)
pozdrawiam
M

Z tym,że ciężar to jednaj ciężar - przy dłuższych biegach stawy i ścięgna dostaną popalić.
Dotlenienie mięśni też jest utrudnione - żeby bieganie było przyjemniejsze i dłuższe waga musi spaść.
bigkowi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

masz racje musi spac a wiadomo ze to 140 kg to slaba jaksoc meisnia

ale chcialem tylko napisac ze jestem swiadomy ze odpowiednie zywienie to podstawa kazdej dyscypliny sportu

pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ