zydziorek - komentarze
Moderator: infernal
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
zydziorek - powodzenia
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
To ja od razu na wstępie zachęcę do wykonywania ćwiczeń wzmacniających nogi i całą sylwetkę. Ja też jestem z tych, których bolą golenie i też porywam się z motyką na słońce (w kwietniu maraton w Krakowie) . Szczerze radzę mocno ćwiczyć nogi i powolutku zwiększać kilometraż - bez szaleństw. Przerwa na pewno wyleczyła Cię z bólu piszczeli, ale to może wrócić, więc jeśli nie chcesz powtórki, to ćwicz! Powodzenia!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na pewno bede musiał się dostosować do tej rady, bo bez tego może być ciężko omijać kontuzje w moim przypadku:P
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
no w sumie ładnie męczysz uda ... przysiady to bardziej czworogłowe, przydadzą się na mocne podbiegi, ogólnie w biegu najbardziej pracują dwugłowe .. takie przysiady jeśli chodzi o bieganie, też fajnie wzmacniają pośladki i okolice "krzyża" ... swego czasu jak zacząłem trochę dynamiczniej biegać, to miałem tam właśnie zakwasyOdczuwam, iż jutro będę czuł przyjemne zakwasy na udach:) Co mnie trochę dziwi, bowiem od jakiegoś czasu robię przysiady ze sztangą i myślałem że ten okres mnie ominie:P
-
- Dyskutant
No Pawle widzę że się bardzo zmieniasz :D i wiem na pewno, że swój cel osiągniesz chociaż wizja tych niedzielnych treningów jest dosyć ambitna zwłaszcza 21 tydzień
Do 21 kwietnia pewnie będziesz mógł biegać więcej aniżeli 5km/30 min może przyspieszenie treningów?
ps. to jest osoba która mnie zainspirowała to zarejestrowania się na tym forum , do pisania bloga(czekam na przyjęcie do grupy ) , a przede wszystkim do ponownego biegania :D
Do 21 kwietnia pewnie będziesz mógł biegać więcej aniżeli 5km/30 min może przyspieszenie treningów?
ps. to jest osoba która mnie zainspirowała to zarejestrowania się na tym forum , do pisania bloga(czekam na przyjęcie do grupy ) , a przede wszystkim do ponownego biegania :D
-
- Rozgrzewający Się
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
masz okazję zapoznać się z jednym z najlepszych artykułów na bieganie.pl:
rozciąganie wg Sławka Marszałka.
przeczytaj dwa razy, przemyśl - i rozciągaj. tyły nóg 3xdziennie, tak jak pisze Sławek - to ważne.
--------
mi po ok 10 dniach przeszło.
--------
(chyba, że to nie przykurcz. - wtedy kombinuj z lekarzami)
zdrówko
rozciąganie wg Sławka Marszałka.
przeczytaj dwa razy, przemyśl - i rozciągaj. tyły nóg 3xdziennie, tak jak pisze Sławek - to ważne.
--------
mi po ok 10 dniach przeszło.
--------
(chyba, że to nie przykurcz. - wtedy kombinuj z lekarzami)
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
- waldekolsztyn
- Wyga
Witaj.
Realizowałem ten plan, efekty wyśmienite. Powodzenia i jeżeli jeszcze nie czytałeś to się zareklamuję:
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=10973 , nie ja zacząłem ten post, lecz gdy autor "ucichł" poprowadziłem go do szczęśliwego zakończenia.
pozdrawiam
Realizowałem ten plan, efekty wyśmienite. Powodzenia i jeżeli jeszcze nie czytałeś to się zareklamuję:
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=10973 , nie ja zacząłem ten post, lecz gdy autor "ucichł" poprowadziłem go do szczęśliwego zakończenia.
pozdrawiam
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Odpowiadając na pytanie z pw.
Możesz dodać szybsze odcinki tylko dobrze było by móc określić jak mają być one szybkie. Zrób test - najlepiej spróbuj pobiec gdzieś na maksa 5 km. Jak będziemy znali wynik to pozwoli nam określić intensywności ewentualnych szybszych treningów.
Możesz dodać szybsze odcinki tylko dobrze było by móc określić jak mają być one szybkie. Zrób test - najlepiej spróbuj pobiec gdzieś na maksa 5 km. Jak będziemy znali wynik to pozwoli nam określić intensywności ewentualnych szybszych treningów.
- makar
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:38:26
Fajnie przebiegany kwiecień. Jesteś konsekwentny i tak trzymaj. Może tylko jeszcze dołóż trochę ćwiczeń
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.