Szybkość, wytrzymałość - trening

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
shan_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
mam 15 lat. Chcialbymmiec jakis plan treningowy, aby zwiekszyc szybkosc i wytrzymalosc. Do tej pory biegalem sporadycznie i bardzo zadko po pare kilometrow.
Czy moglby mi ktos napisac przykladowy plan treningowy aby szybciej biegac i byc wytrzymalszym?
Do tej pory na 1000m moj najlepszy wynik wynosi 3min i 15s. Na 60m nie pamietam, ale musze miec wynik ponizej 7.7s. Licze na pomoc.
Jesli taki sam temat byl juz poruszany to z gory przepraszam i prosze o linka.
TIA
Pozdr.
Shan
PKO
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

widze ze jestes z Pily, gdzie jak gdzie ale tam to chyba jest atmosfera do biegania
mysle ze jest tam kilka klubow, sporo trenerow - sprobuj zlapac kontakt z jednym z nich - masz 15 lat - przed Toba sporo lat uprawiania sportu - duzo mozesz osoganac ale tez przy nieodpowiednim treningu szybko mozesz sobie zaszkodzic

wiekszosc osob na tym Forum trenuje/biega pod dystans maratonski i to amatorsko
oczywiscie mogli by udzielic Ci wielu dobrych rad ale ja Ci radze najpierw sprobowac pokrecic sie w swojej okolicy za fachowa porada
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
Awatar użytkownika
zimny herbercik81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

posłuchaj masz pietnascie lat   nie możesz robić trenigów na czyjejs rozpisce  napisanej  jestes za młody nie masz podstaw  musisz miec trenera rozejrzyj sie
wokół  i  nie rób nic na własna rekęchyba ze chcesz tylko sie poruszac  ale jak naprawde chcesz zaczac trenowac to tylko z trenerem  nawet z gosciem od wf pogadaj (chociaz oni pewnie jeszcze mniej sie od ciebie znaja) albo pogadaj z kims kto biega  rozpisywanie treningów na  telefon jest bez sensu nawet dla zaawansowanych biegaczy  no moze z małymi wyjatkami:) żadnego treningu bym ci nie podał bo nie znam twoich warunków fizycznych  , nie wiem jak reagujesz na odpowiednie rodzaje wysiłku czy jestem typem szybkosciowym czy wytrzymałosciowych  to jest za skomplikowana sprawa nie trac czasu na trenowanie na własna reke
pogadaj z kims kto biega  wten sposob w krotszym czasie zrobisz wiekszy postep niz na swoja reke  pozdrowienia !!!!!!!!!!
niech ryczy z bólu ranny łoś!!!
shan_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from zimny herbercik81 on 12:36 am on April 25, 2004
posłuchaj masz pietnascie lat   nie możesz robić trenigów na czyjejs rozpisce  napisanej  jestes za młody nie masz podstaw  musisz miec trenera rozejrzyj sie
wokół  i  nie rób nic na własna rekęchyba ze chcesz tylko sie poruszac  ale jak naprawde chcesz zaczac trenowac to tylko z trenerem  nawet z gosciem od wf pogadaj (chociaz oni pewnie jeszcze mniej sie od ciebie znaja) albo pogadaj z kims kto biega  rozpisywanie treningów na  telefon jest bez sensu nawet dla zaawansowanych biegaczy  no moze z małymi wyjatkami:) żadnego treningu bym ci nie podał bo nie znam twoich warunków fizycznych  , nie wiem jak reagujesz na odpowiednie rodzaje wysiłku czy jestem typem szybkosciowym czy wytrzymałosciowych  to jest za skomplikowana sprawa nie trac czasu na trenowanie na własna reke
pogadaj z kims kto biega  wten sposob w krotszym czasie zrobisz wiekszy postep niz na swoja reke  pozdrowienia !!!!!!!!!!
Chyba rzeczywiscie bede musial pogadac z jakims trenerem...
THX
Pozdr.
Shan
lubiebiegac
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Powodzenia :)
Słońce i wiatr to lubię :)
New Balance but biegowy