Na załączonym zdjęciu zaznaczyłem obszary bólu. Nie mam pojęcia jak te mięśnie się nazywają, dlatego wklejam foto.
Dodam jeszcze, że ważę 99kg.
Z góry dziękuje za pomoc.

Moim zdaniem ból który się u ciebie pokazał jest to ból piszczeli. Nazwa tej kontuzji to shinsplints. Jedną radą na to są ćwiczenia wzmacniające przednie partie nóg-gdyż bieganie rozwija głównie tylne partie mięśni nóg. Poprostu za dużo za szybko itd. Na bieganie.pl jest artykuł o tym jak sobie radzić z tym-kliknij na poniższy link:evilmon pisze:Witam serdecznie. Wczoraj w trakcie treningu odczuwałem dość silny ból nóg. Musiałem zwolnić do chodu bo ból byl dość bardzo dokuczliwy. Proszę pomóżcie mi zdiagnozować problem. Boję się kontuzji, a też nie chce rezygnować z biegania.
Na załączonym zdjęciu zaznaczyłem obszary bólu. Nie mam pojęcia jak te mięśnie się nazywają, dlatego wklejam foto.
Dodam jeszcze, że ważę 99kg.
Z góry dziękuje za pomoc.
Tak, tutaj masz katalog butów z podziałem na kategorie wagowe i rodzaj stopy biegaczy. Samemu kupiłem buty dla biegaczy do 85kg, a zaczynając w nich biegać ważyłem tyle co Ty, ale mimo to nic złego się nie dzieje ani ze mną ani z butami.evilmon pisze: Czy przy takiej wadze mam jakoś specjalnie patrzeć na wybieranie obuwia?
Pozdrawiam
Bartek
Buty też mogą być przyczyną jednakże najważniejsze są mięśnie-jeżeli będziesz miał za słabe to cały czas będziesz odczuwał ból.evilmon pisze:Dziękuje za rady i linka do tego artykułu. Waśnie się zapoznaje z tematem.
Muszę pomyśleć także o zmianie obuwia. Jak podaje autor artykułu, złe obuwie może być przyczyną.
Czy przy takiej wadze mam jakoś specjalnie patrzeć na wybieranie obuwia?
Pozdrawiam
Bartek