Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:ten watek lepszy od 4 piw
nie bój, nie bój...
zrobią nam apgrejda softłera do 3.5 i F2 stanie się licencjonowanym sprzętem do atestacji tras biegowych. :hahaha:
niech się twój ambit chowa :spoczko:
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pośmiejemy sie jak wyjdzie A3 :)
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

eee no, z was sie nie nabijam, mnie by chyba kurwica wziela jakby mi takie cuda wianki pokazywolo, ale co poczytam co nowy garmin potrafi to od razu banan od ucha do ucha :-)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:eee no, z was sie nie nabijam, mnie by chyba kurwica wziela jakby mi takie cuda wianki pokazywolo, ale co poczytam co nowy garmin potrafi to od razu banan od ucha do ucha :-)
Przynajmniej wibruje :) hehe to im sie udało :/
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a tak poza tym okazuje się, że Garmin wypuszcza Fenixy z nowym numerem seryjnym i właśnie zegarki z nowego wypustu mają preinstalowany FW 3.50. Pojawiają się przypuszczenia, że nowy numer seryjny może oznaczać jakieś zmiany w HW.
chciałbym jednak pierwej zobaczyć jakiś track wyrysowany nowym FW.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:a tak poza tym okazuje się, że Garmin wypuszcza Fenixy z nowym numerem seryjnym i właśnie zegarki z nowego wypustu mają preinstalowany FW 3.50. Pojawiają się przypuszczenia, że nowy numer seryjny może oznaczać jakieś zmiany w HW.
chciałbym jednak pierwej zobaczyć jakiś track wyrysowany nowym FW.
Jeśli tak będzie w rzeczywistości to porażka i będę walczył o wymianę.
Krzysq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam Fenixa2 od tygodnia i fabrycznie miałem wgrany soft 3.40. Kumpel ma swój egzemplarz od około 2 miesięcy i jak większość osób tutaj piszących nie dostał jeszcze aktualizacji.
Żeby było śmieszniej, BaseCamp znalazł mi ostatnio aktualizację... do 3.30 :ble:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A można wiedzieć jaki masz prefiks numeru seryjnego?
Pierwszy wypust rozpoczyna się od 2QA
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

Ja tydzień powalczyłem na Krecie, w upałach i trzeba przyznać, że wszystko chodziło bardzo ładnie. Ślady wyrysowane dokładnie, bez zyzgazków itp. Bardzo szybko łapał fix'a (nie dłużej niż 5 sec), ale to pewnie przez brak chmur na Greckim niebie :) Dziwiły mnie tylko wskazania wysokości (-50 m, biegnąc plażą). Natomiast po powrocie do Polski znowu włączył mi się "Tryb Jezus" i pięknie śmigałem po wodzie. http://connect.garmin.com/activity/542236332

Sam już nie wiem co jest grane z tym zegarkiem. Mój poczciwy Geonaute OnMove710 wszystko pięknie rysował i nigdy nie zawodził, to mi się zachciało "markowych" produktów. BTW, czy dalej wierzymy w to, że te wszystkie problemy to kwestia FW? Czy może zastanowić się nad jakąś wymianą gwarancyjną?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja poczekam na nową aktualizację to primo. Secundo interesował mnie będzie też changelog. Jeśli pojawi się tam zapis "Changes to support manufacturing" to znaczy, że HW się zmienił (pytanie w jakim zakresie) i wtedy jeśli nowy FW nie poprawi nic w kwestii dokładności, będę chciał wymiany zegarka.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

lebki, jak nie kalibrowałeś wysokościomierza na krecie to się nie dziw jego wskazaniu.
no i tamtejsze oliwki nie rosną tak gęsto i wysoko jak polskie drzewa, zwłaszcza że biegałeś po plażach (wszak dowiedziono empirycznie że to gęste lasy liściaste i gps w F2 są niekompatybilne)
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:lebki, jak nie kalibrowałeś wysokościomierza na krecie to się nie dziw jego wskazaniu.
no i tamtejsze oliwki nie rosną tak gęsto i wysoko jak polskie drzewa, zwłaszcza że biegałeś po plażach (wszak dowiedziono empirycznie że to gęste lasy liściaste i gps w F2 są niekompatybilne)
A jak można dokonać tej kalibracji? Bo jakoś w opcjach nie widziałem takiej pozycji.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ustawienia/czujniki/wysokosc./kalibruj
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

lebki pisze:Natomiast po powrocie do Polski znowu włączył mi się "Tryb Jezus" i pięknie śmigałem po wodzie.
Tryb Jezus.. buhahaha. Muszę matrycę w laptopie teraz czyścić ;) Określenie rewelacja!
lebki pisze:Mój poczciwy Geonaute OnMove710 wszystko pięknie rysował i nigdy nie zawodził, to mi się zachciało "markowych" produktów.
Mój poczciwy Garmin Forerunner 305 robił dokładnie tak samo. I też mi się zachciało... to teraz mam ;)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:A można wiedzieć jaki masz prefiks numeru seryjnego?
Pierwszy wypust rozpoczyna się od 2QA
no to ja mam 2QA... a jeśli faktycznie HW jest zmienione to będę także się starał o wymianę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ