Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie denerwujcie mnie z tym ambitem 3 :)
chociaż po zastanowieniu jak się fenix2 pokazał to poleciałem, kupiłem go no i teraz mam
z tym ambitem 3 juz sie tak nie dam zrobić, pojawi sie , wyjda wszystkie jego błedy, ponaprawiają to, cena sie unormuje i może wtedy o nim sie pomyśli :)
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może mi się wydaje a może nie ale... garmin miał prawie pół roku na ugruntowanie swojej pozycji na rynku zegarków ultra/trail/triathlon a kompletnie zjebali (za przeproszeniem ;) ) sprawę :) teraz mają od groma niezadowolonych klientów, którzy tylko czekają na premierę A3 i jeśli nowy zegarek od Suunto okaże się miły i sympatyczny to Garmin osra się (za przeproszeniem ;) ) na miętowo.
monterpw - dokładnie tak, też kuźwa rzuciłem się na Fenixa jak głupi ale człowiek uczy się na błędach i drugi raz już tak nie zrobię :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:może mi się wydaje a może nie ale... garmin miał prawie pół roku na ugruntowanie swojej pozycji na rynku zegarków ultra/trail/triathlon a kompletnie zjebali (za przeproszeniem ;) ) sprawę :) teraz mają od groma niezadowolonych klientów, którzy tylko czekają na premierę A3 i jeśli nowy zegarek od Suunto okaże się miły i sympatyczny to Garmin osra się (za przeproszeniem ;) ) na miętowo.
Chyba, że się złamie i jednak wypuści szybko dopracowanego następcę 910XT. F2 nigdy nie był pozycjonowany jako jego następca a 910XT ma już swoje lata, więc to by było marketingowo niezłe posunięcie dla zatrzymania u siebie dużej części tego rynku. A tak naprawdę niewiele trzeba:

1. Wziąć cały hardware obecnej 910XT
2. Dodać obsługę HRM-Run
3. Wpakować to wszystko w jakąś bardziej moderną kopertę
4. Dodać jakiś nowy tryb, żeby nie było, że odgrzewamy kotleta. Np. 1-minutowe próbkowanie GPS, co przy okazji będzie można sprzedać jako wydłużony maksymalny czas pracy na baterii.

I recepta na sukces gotowa.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Racja, to byłby piękny pomysł... ale primo F2 jest reklamowany jako zegarek także tri więc w szybkie pojawienie się następcy 910XT (o ile w ogóle się pojawi) nie wierzę.
Po drugie jeśli się pojawi to stawiam dolary przeciwko orzechom, że w środku zagoszczą zupełnie inne bebechy niż w 910XT z modułem Mediateka na czele ;) Oszczędności, Panie, oszczędności :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Racja, to byłby piękny pomysł... ale primo F2 jest reklamowany jako zegarek także tri więc w szybkie pojawienie się następcy 910XT (o ile w ogóle się pojawi) nie wierzę.
Po drugie jeśli się pojawi to stawiam dolary przeciwko orzechom, że w środku zagoszczą zupełnie inne bebechy niż w 910XT z modułem Mediateka na czele ;) Oszczędności, Panie, oszczędności :)
Może znajdą tańszy moduł :) zauważyłem też że Fenix ma problemy przy rejestracji aktywności na rowerze, przy zakrętach 90 stopni świruje i ucieka mocno poza trasę, na wcześniejszym sofcie tak się nie działo... Dodatkowo przy starcie potrafi na dzień dobry zrobic 500 metrów zygzaka na odcinku 50 metrów. Zaś fr620 w profilu bike strasznie ścina zakręty.... Może zapis śladu jest rzadszy ....
Cóż testujemy dalej...

A jeszcze dziwne sprawy, włączony na raz f2 i fr620 po 10' aktywności jeden w stusunku do drugiego ma 4 sekundy różnicy w czasie..... Po kolejnych 3 minutach czas sie zrównuje.... O co chodzi? Biegał ktoś z garminem i stoperem żeby zmierzyć czy 10 minut na pewno ma 10 minut ? ...
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze: A jeszcze dziwne sprawy, włączony na raz f2 i fr620 po 10' aktywności jeden w stusunku do drugiego ma 4 sekundy różnicy w czasie..... Po kolejnych 3 minutach czas sie zrównuje.... O co chodzi? Biegał ktoś z garminem i stoperem żeby zmierzyć czy 10 minut na pewno ma 10 minut ? ...
Buhahahaha
Ekstra sprzęt :-)
Gratuluje zakupu :-)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zajebiste! :bum:
Widać dla garmina nie tylko dokładność GPS i stabilność zegarka to rzecz względna... czas okazuje się, że też :bum:
nifares69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przymierzam się do zakupu fenixa 2 hrm .Czy można do niego wgrać ślad z kompa?
=http:[url//runmania.com/rlog/?u=nifares69]Obrazek[/url]
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

nifares69 pisze:Przymierzam się do zakupu fenixa 2 hrm .Czy można do niego wgrać ślad z kompa?

przymierzaj się ale nie kupuj :)
nifares69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
nifares69 pisze:Przymierzam się do zakupu fenixa 2 hrm .Czy można do niego wgrać ślad z kompa?

boo?
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nifares69 pisze:
jedz_budyn pisze:

boo?
Te 60 stron wątku powinny wystarczyć jako uzasadnienie :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poczytaj ostanie kilka stron tego tematu to sie dowiesz. Generalnie f2 nie jest teraz najlepsza opcja, jesli chodzi o dokladnosc gps.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale za to stoperem nadrabia :-) dokładność taka za daniel roth się chowa :-)
nifares69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hmm,nie ma konkretnych przykładów to będę zmuszony jeden dzień nie trenować i poczytać te 60 stron :ble:
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No po prostu jest słabym zegarkirm i tyle. Streszczenie tych 60 stron :
1. Zawiesza się
2. Problemy rysowaniem śladu
3. Problemy z innymi trybami pracy GPS
4. Potrafi wyłączyć się w trakcie aktywności