Teksty przechodniów podczas biegu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Byłam przygotowana na taką okoliczność i gotowa uskoczyć ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
New Balance but biegowy
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi się udało nieźle przestraszyć psa :hej: Szedł grzecznie na smyczy ze swoją panią po wąskiej ścieżce w lesie mocno zajęty wąchaniem. Chyba dzięki temu, że biegłem jeszcze na lekkim oddechu i po ściółce zorientował się dopiero w momencie jak stąpnąłem z pół metra od niego obok jego właścicielki.
Szczerze mówiąc tak spanikowanego psa jeszcze w życiu nie widziałem. Nawet się nie odwrócił tylko wykonał sprint na wprost jakby startował w biegu na setkę po czym zawinął się na końcu smyczy. Byłem tak zdziwiony, że nawet nie wpadłem na to żeby przeprosić biedną panią, która też wydała jakiś nieartykułowany okrzyk. :usmiech:
Z tekstów za wiele nie słyszę, bo często mam słuchawki, ale zdarza mi się, że starsi ludzie spacerujący w moim parko-lesie zdejmują berecik i mówią "dzień dobry". Bardzo sympatyczne :usmiech:
kiss of life (retired)
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od starszych osób słyszałem kilka razy teksty typu "taki chudy to po co biega". Zresztą Teściowa co jakiś czas pyta mnie o to samo :)
krpablo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio podczas wieczornego biegu już pod koniec dwóch dresików osiedlowych: "no no, lato coraz bliżej, biegaj biegaj" :).
Pierwszy trening: 21-02-2014
Pierwsze 30' biegu bez przerwy: 5-04-2014
Pierwsze zawody: 12-04-2014 (5 km - 00:30:21)

Plany: zwiększenie dystansu
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobre 4 h po maratonie idę zrobić rozbieganie "wczorajszych" interwałów, dwóch wędkarzy sobie wraca z połowu (Half biegł nad Wartą i mostem Przemysła I) i przed owym mostem do mnie jeden z uśmiechem i machając ręką bym olał: półmaraton już był, niech Pan już nie biegnie :hahaha:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Donexer
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Codziennie biegam tą samą trasą i za każdym razem biegnę przez Park nad jeziorem.Podczas wieczornego biegu usłyszałem kroki za mną więc pomyślałem,że ktoś biegnie też i to olałem,ale po chwili słyszę więcej kroków,które cały czas rosną-odwracam się za siebie a tam za mną leci chyba z 7 w dresach, o połowę więksi ode mnie XO No to momentalnie ogień w butach i uciekam,a oni za mną-w końcu nie dałem rady i dolecieli do mnie. Stoję i szykuję się na najgorsze,a oni podchodzą,jeden klepie mnie zdyszany po ramieniu i słyszę" Kur**! zj***ł...Jak go znowu zobaczysz to przyjdź powiedzieć" ... poklepał mnie jeszcze parę razy i poszli z powrotem...do dzisiaj nie wiem,czy mnie pomylili z kimś,czy sobie jaja robili XD
Każdemu przy stole zdażadają się odbitki Przez internet nie nawiążesz znajomości,nie poznasz miłości,nie znajdziesz odpowiedzi na to co ważne...
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Standardowo:
- Panie, a bez butów tak nie strach?
- "Ty, zobacz, ktoś mu buty zaj***ł"
- Ja pier***, gość bez butów zapie****

Już się tylko uśmiecham, jak słyszę.

Oraz raz mnie koledzy w dresach prawie ugotowali, jak mijałem przy przystanku autobusowym jedną grupę, przed którą szła następna i jakiś trefniś krzyknął za mną "łapcie go, komórkę zaje**ł". Zanim się "żart" wyjaśnił miałem pospolite ruszenie na plecach. Na szczęście mało zmotywowani byli :D
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

Ktoś pisał o wystraszonym psie, ja z kolei w moich lasach mijam dużo jeleni, saren, danieli, dzików, lisów itp. Zauważyłem, że jelenie (zarówno płci męskiej jak i damskiej) są bardzo czujne, ale sarny (szczególnie płci męskiej) to są jakieś upośledzone :) Wczoraj podczas biegu 3 sarny (dokładnie rogacze) stały sobie jak gdyby nigdy nic, widziałem je już jakieś 50 metrów wcześniej, wcale cicho nie biegłem i zatrzymawszy się obok nich (jakieś 15 metrów) stałem dobrą minutę, zanim się zorientowały, że ktoś je obserwuje. Najlepsze było, jak 2 sarny w panice się zderzyły. Takie pytanie - czy ktoś spotkał się z atakiem zwierzęcia leśnego? Czy ktoś spotkał na swojej drodze wilka? Mi na szczęście takie rzeczy nie przytrafiły się.
Dab84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wilki nie atakują ludzi to nie tajga. W Polsce są 3 możliwości ataku dzikiego zwierza. Pierwszy to wścieklizna. Drugi zwierze zapędzone w „kozi róg „ bez możliwości ucieczki i broniące życia. Trzecia stanięcie pomiędzy lochom a warchlakami do tego muszą dojść przerażone odgłosy warchlaków. Wścieklizna jest teraz problemem tak marginalnym, że nie wartym uwagi. Myśliwymi też nie jesteśmy więc drugi przypadek odpada. Stanięcie pomiędzy lochom i młodymi też nam raczej nie grozi czyli praktycznie nie ma szans na atak dzikiego zwierzęcia. Co do saren za inteligentne to one nie są to fakt ale z drugiej strony, żyją przeważnie na obrzeżach lasów i polach. Zdążyły się już tak przyzwyczaić do ludzi, że często jeśli nie przekroczymy bezpiecznej dla nich odległości to nie uciekają albo co najwyżej odbiegną mały kawałek.
kas01
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Biegam tylko po puszczy i mam podobne spostrzezenia. Jelenie nie pozwalaja sie do siebie za mocno zblizyc, natomiast na sarny, to prawie wpadam. Zdarzylo mi sie, ze nawet nie uciekaly. Przebiegalem jakies 20m od 3 sztuk i tylko mnie obserwowaly. Raz spotkalem tez zajaca ktory siedzial na srodku drogi, a jak go mijalem to zszedl tylko na skraj. Spotkalem tez lisa (mlodego) ktory schowal sie tylko za najblizsze drzewo.
Raz jednak przypadkowo wbieglem miedzy loche a mlode. Tzn stara byla juz w krzakach przy drodze (nie widzialem jej, tylko slyszalem), a mlode przebiegaly. Locha nie pozwolila mi przejsc. Gdy sie zblizalem to robila duzo halasu. Pare razy probowalem przejsc, liczac ze odejdzie. Niestety nie odeszla i musialem zawrocic.
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Donexer pisze: o połowę więksi ode mnie XO No to momentalnie ogień w butach i uciekam,a oni za mną-w końcu nie dałem rady i dolecieli do mnie.
Hm no właśnie, jaka jest maksymalna prędkość i wytrzymałość standardowego dresa?
Bo zawsze sądziłem, że ktoś kto biega w miarę regularnie, powinien chyba spokojnie uciec, chyba że się mylę?
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Karlito pisze: Czy ktoś spotkał na swojej drodze wilka? Mi na szczęście takie rzeczy nie przytrafiły się.
W mojej okolicy "najgroźniejszy" jest lis. Zresztą nigdy podczas spacerów / biegania / jazdy na rowerze żadne dzikie zwierze nie próbowało samo podejść, to domena wiejskich burków... Osobiście uwielbiam jak z samego rano wychodzę, słychać śpiew skowronków, kawałek dalej widać stadko saren a i czasami gdzieś śmignie zając czy bażant. Ten czas jest mój, niesamowicie odpręża i wtedy daleki jestem od standardowego zakładania słuchawek. Oby dzikiej zwierzyny nigdy nie zabrakło! :)
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lisciasty pisze:
Donexer pisze: o połowę więksi ode mnie XO No to momentalnie ogień w butach i uciekam,a oni za mną-w końcu nie dałem rady i dolecieli do mnie.
Hm no właśnie, jaka jest maksymalna prędkość i wytrzymałość standardowego dresa?
Bo zawsze sądziłem, że ktoś kto biega w miarę regularnie, powinien chyba spokojnie uciec, chyba że się mylę?
No wiesz, jak masz umowne 170cm wzrostu i 16 lat, a leci za Tobą dwumetrowy dwudziestolatek z kumplami, to na krótkim dystansie może być różnie :)

btw, Czytałem reportaż o gościach co biegają w więzieniu w ramach resocjalizacji (w PL). Jeden z bohaterów łamał 10K w 38min (a zaczął biegać po tym, jak go zamknęli)
_____
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jabbur pisze: No wiesz, jak masz umowne 170cm wzrostu i 16 lat, a leci za Tobą dwumetrowy dwudziestolatek z kumplami, to na krótkim dystansie może być różnie :)
No ale co z tego że dwumetrowy i z kolegami?
jabbur pisze: btw, Czytałem reportaż o gościach co biegają w więzieniu w ramach resocjalizacji (w PL). Jeden z bohaterów łamał 10K w 38min (a zaczął biegać po tym, jak go zamknęli)
Ale ja pytam o przeciętnego dresa, który trochę pakuje na siłce, przesiaduje na ławce, czasem obali jakiegoś
burgunda. Nie chodziło mi o wyczynowców z pierdla :>
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lisciasty pisze:
jabbur pisze: No wiesz, jak masz umowne 170cm wzrostu i 16 lat, a leci za Tobą dwumetrowy dwudziestolatek z kumplami, to na krótkim dystansie może być różnie :)
No ale co z tego że dwumetrowy i z kolegami?
jabbur pisze: btw, Czytałem reportaż o gościach co biegają w więzieniu w ramach resocjalizacji (w PL). Jeden z bohaterów łamał 10K w 38min (a zaczął biegać po tym, jak go zamknęli)
Ale ja pytam o przeciętnego dresa, który trochę pakuje na siłce, przesiaduje na ławce, czasem obali jakiegoś
burgunda. Nie chodziło mi o wyczynowców z pierdla :>
Dwumetrowy robi większe kroki, a koledzy dobingują.

Rozróżniłbym młodych ludzi w dresach utrzymujących się z doraźnego przejmowania dobytku osób trzecich od menelstwa (strój dowolny) odpoczywającego na ławkach. IMO to różne grupy zawodnikó
_____
ODPOWIEDZ