Garmin 210

kony
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:zawsze można przecież ustawić bieg interwałowy przy iluś powtórzeniach każde na dystansie 200m - czemu tak proste tego nie chcecie zrobić? Wtedy masz każdy interwał sygnalizowany pikaniem.
Dlatego, że interwał to cykl wysiłek-odpoczynek a koledze chodzi o międzyczasy w biegu ciągłym. Skoro da się, to po co na siłę sobie utrudniać.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
PKO
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

kony pisze:
tomasir pisze:zawsze można przecież ustawić bieg interwałowy przy iluś powtórzeniach każde na dystansie 200m - czemu tak proste tego nie chcecie zrobić? Wtedy masz każdy interwał sygnalizowany pikaniem.
Dlatego, że interwał to cykl wysiłek-odpoczynek a koledze chodzi o międzyczasy w biegu ciągłym. Skoro da się, to po co na siłę sobie utrudniać.
No nie da się ustawić autolapa na 200m (minimum to 400m), za to można w interwałach ustawić zarówno wysiłek jak i odpoczynek np. na 200m (minimum to 100m) i gra gitara. :)
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
dzkzsl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

spoko. ale problem już rozwiązany :) skoro po aktualizacji softu odmierzany czas po naciśnięciu lap to gra gitara
http://ponownie-zarazony.blogspot.com/

Czyli o powrocie do pasji z dzieciństwa
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzkzsl pisze:spoko. ale problem już rozwiązany :) skoro po aktualizacji softu odmierzany czas po naciśnięciu lap to gra gitara
Mnie tylko intryguje, po jakiego grzyba wstawili przycisk opisany "lap", jeśli bez aktualizacji softu nie spełniał swojej funkcji?
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obecnie używam 305-ki, ale jest już trochę wymęczona i rozglądam się za zamiennikiem.
Często korzystam z opcji wirtualnego partnera, głównie na zawodach, dlatego włączyłem sobie na stronie Garmina porównanie 610 z 210 i zauważyłem dziwną rzecz. Może niech potwierdzą użytkownicy czy ta opcja jest dostępna czy nie, a może to tylko błąd w opisie.
Możliwe też, że była jakaś aktualizacja oprogramowania (?)

Edit: Kurcze, dopiero teraz zajarzyłem, że to nie Virtual Partner tylko Racer, więc inna opcja, szkoda.
Jednak pytanie o nieścisłość opisu pozostaje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tym porównaniu musi być jakiś błąd, bo 210 nie ma ani Training Effect ani Virtual Racer.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
zuzapli
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zdarcia podeszw życzę :)
Moja strona o e-papierosach: elektroniczny papieros
Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

Z racji braku wielkich środków na zakup sprzętu lepszego i ja rozważam ten model. Dla mnie najistotniejszym czynnikiem przy wyborze jest podawanie aktualnego tempa. Mam więc 2 pytania do wszystkich jego użytkowników.
1. Czy zegarek szybko reaguje na zmianę tempa, w ile sekund reaguje? Może natychmiastowo?
2. Czy jeśli biegnę stałym i równym tempem - trzyma się jego zakresu czy skacze tempo np. +/- 5 sekund lub więcej jak w endomondo.
Chciałbym opinii przynajmniej kilku użytkowników dla zbudowania sobie bardziej obiektywnej oceny.
Z góry wszystkim dzięki :taktak:

EDIT:
Już nieaktualne. Kupiłem jednak Gremlina 310XT - taniej, bo sztuka powystawowa :/
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
dzkzsl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam. mam pytanie. Czy zegarek pokazuje procentowa wartosc tetna maksymalnego? czy np zakladajac ze chcemy biegac na hrmax okolo 70% musimy sami sobie wyliczyc procent z tetna?

dzkzsl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nabyłem i ja ;) udało sie wylicytować nowy za 710 zł ;)

mam pytanie. Na jednej z recenzji którą czytałem jest napisane " planowanie treningów z wyprzedzeniem " podobno dostępna jest taka opcja. Co ona dokładnie oferuje? i jak ją ustawić?

kony
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dzkzsl pisze:Nabyłem i ja ;) udało sie wylicytować nowy za 710 zł ;)

mam pytanie. Na jednej z recenzji którą czytałem jest napisane " planowanie treningów z wyprzedzeniem " podobno dostępna jest taka opcja. Co ona dokładnie oferuje? i jak ją ustawić?
Chodzi o trening interwałowy. W instrukcji jest to opisane na tyle zrozumiale, że nie ma sensu jej tutaj cytować.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
dzkzsl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jestem po pierwszym treningu ;) troche sie pogubiłem bo spodziewalem sie innego zachowania zegarka ale jest ok :)
Nie wiem czy mam coś źle ustawione ale jak ustawilem interwał na 2000m to AUTOLAP (ustawiony na 1000m) nie zasygnalizowal przekroczenia 1km

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzkzsl pisze:Jestem po pierwszym treningu ;) troche sie pogubiłem bo spodziewalem sie innego zachowania zegarka ale jest ok :)
Nie wiem czy mam coś źle ustawione ale jak ustawilem interwał na 2000m to AUTOLAP (ustawiony na 1000m) nie zasygnalizowal przekroczenia 1km
w trybie interwału nie będzie sygnalizował
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
dzkzsl pisze:Jestem po pierwszym treningu ;) troche sie pogubiłem bo spodziewalem sie innego zachowania zegarka ale jest ok :)
A jest autopauza w tym trybie?
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
dzkzsl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
rozumiem. Trochę szkoda ale nie utrudnia jakoś w sumie

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ