Dlatego, że interwał to cykl wysiłek-odpoczynek a koledze chodzi o międzyczasy w biegu ciągłym. Skoro da się, to po co na siłę sobie utrudniać.tomasir pisze:zawsze można przecież ustawić bieg interwałowy przy iluś powtórzeniach każde na dystansie 200m - czemu tak proste tego nie chcecie zrobić? Wtedy masz każdy interwał sygnalizowany pikaniem.
Garmin 210
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
No nie da się ustawić autolapa na 200m (minimum to 400m), za to można w interwałach ustawić zarówno wysiłek jak i odpoczynek np. na 200m (minimum to 100m) i gra gitara.kony pisze:Dlatego, że interwał to cykl wysiłek-odpoczynek a koledze chodzi o międzyczasy w biegu ciągłym. Skoro da się, to po co na siłę sobie utrudniać.tomasir pisze:zawsze można przecież ustawić bieg interwałowy przy iluś powtórzeniach każde na dystansie 200m - czemu tak proste tego nie chcecie zrobić? Wtedy masz każdy interwał sygnalizowany pikaniem.

-
- Wyga
- Kontakt:
spoko. ale problem już rozwiązany
skoro po aktualizacji softu odmierzany czas po naciśnięciu lap to gra gitara

-
- Zaprawiony W Bojach
Mnie tylko intryguje, po jakiego grzyba wstawili przycisk opisany "lap", jeśli bez aktualizacji softu nie spełniał swojej funkcji?dzkzsl pisze:spoko. ale problem już rozwiązanyskoro po aktualizacji softu odmierzany czas po naciśnięciu lap to gra gitara
- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
Obecnie używam 305-ki, ale jest już trochę wymęczona i rozglądam się za zamiennikiem.
Często korzystam z opcji wirtualnego partnera, głównie na zawodach, dlatego włączyłem sobie na stronie Garmina porównanie 610 z 210 i zauważyłem dziwną rzecz. Może niech potwierdzą użytkownicy czy ta opcja jest dostępna czy nie, a może to tylko błąd w opisie.
Możliwe też, że była jakaś aktualizacja oprogramowania (?)
Edit: Kurcze, dopiero teraz zajarzyłem, że to nie Virtual Partner tylko Racer, więc inna opcja, szkoda.
Jednak pytanie o nieścisłość opisu pozostaje.
Często korzystam z opcji wirtualnego partnera, głównie na zawodach, dlatego włączyłem sobie na stronie Garmina porównanie 610 z 210 i zauważyłem dziwną rzecz. Może niech potwierdzą użytkownicy czy ta opcja jest dostępna czy nie, a może to tylko błąd w opisie.
Możliwe też, że była jakaś aktualizacja oprogramowania (?)
Edit: Kurcze, dopiero teraz zajarzyłem, że to nie Virtual Partner tylko Racer, więc inna opcja, szkoda.
Jednak pytanie o nieścisłość opisu pozostaje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zaprawiony W Bojach
W tym porównaniu musi być jakiś błąd, bo 210 nie ma ani Training Effect ani Virtual Racer.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Rozgrzewający Się
Zdarcia podeszw życzę 

Moja strona o e-papierosach: elektroniczny papieros
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41'25"
- Życiówka w maratonie: 4h01'38"
Z racji braku wielkich środków na zakup sprzętu lepszego i ja rozważam ten model. Dla mnie najistotniejszym czynnikiem przy wyborze jest podawanie aktualnego tempa. Mam więc 2 pytania do wszystkich jego użytkowników.
1. Czy zegarek szybko reaguje na zmianę tempa, w ile sekund reaguje? Może natychmiastowo?
2. Czy jeśli biegnę stałym i równym tempem - trzyma się jego zakresu czy skacze tempo np. +/- 5 sekund lub więcej jak w endomondo.
Chciałbym opinii przynajmniej kilku użytkowników dla zbudowania sobie bardziej obiektywnej oceny.
Z góry wszystkim dzięki
EDIT:
Już nieaktualne. Kupiłem jednak Gremlina 310XT - taniej, bo sztuka powystawowa :/
1. Czy zegarek szybko reaguje na zmianę tempa, w ile sekund reaguje? Może natychmiastowo?
2. Czy jeśli biegnę stałym i równym tempem - trzyma się jego zakresu czy skacze tempo np. +/- 5 sekund lub więcej jak w endomondo.
Chciałbym opinii przynajmniej kilku użytkowników dla zbudowania sobie bardziej obiektywnej oceny.
Z góry wszystkim dzięki

EDIT:
Już nieaktualne. Kupiłem jednak Gremlina 310XT - taniej, bo sztuka powystawowa :/
-
- Wyga
- Kontakt:
Witam. mam pytanie. Czy zegarek pokazuje procentowa wartosc tetna maksymalnego? czy np zakladajac ze chcemy biegac na hrmax okolo 70% musimy sami sobie wyliczyc procent z tetna?
-
- Wyga
- Kontakt:
Nabyłem i ja
udało sie wylicytować nowy za 710 zł 
mam pytanie. Na jednej z recenzji którą czytałem jest napisane " planowanie treningów z wyprzedzeniem " podobno dostępna jest taka opcja. Co ona dokładnie oferuje? i jak ją ustawić?

mam pytanie. Na jednej z recenzji którą czytałem jest napisane " planowanie treningów z wyprzedzeniem " podobno dostępna jest taka opcja. Co ona dokładnie oferuje? i jak ją ustawić?
-
- Stary Wyga
Chodzi o trening interwałowy. W instrukcji jest to opisane na tyle zrozumiale, że nie ma sensu jej tutaj cytować.dzkzsl pisze:Nabyłem i jaudało sie wylicytować nowy za 710 zł
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
-
- Wyga
- Kontakt:
Jestem po pierwszym treningu
troche sie pogubiłem bo spodziewalem sie innego zachowania zegarka ale jest ok
Nie wiem czy mam coś źle ustawione ale jak ustawilem interwał na 2000m to AUTOLAP (ustawiony na 1000m) nie zasygnalizowal przekroczenia 1km

Nie wiem czy mam coś źle ustawione ale jak ustawilem interwał na 2000m to AUTOLAP (ustawiony na 1000m) nie zasygnalizowal przekroczenia 1km
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w trybie interwału nie będzie sygnalizowałdzkzsl pisze:Jestem po pierwszym treningutroche sie pogubiłem bo spodziewalem sie innego zachowania zegarka ale jest ok
![]()
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
A jest autopauza w tym trybie?Piechu pisze:w trybie interwału nie będzie sygnalizowałdzkzsl pisze:Jestem po pierwszym treningutroche sie pogubiłem bo spodziewalem sie innego zachowania zegarka ale jest ok
![]()
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Wyga
- Kontakt:
rozumiem. Trochę szkoda ale nie utrudnia jakoś w sumiePiechu pisze:w trybie interwału nie będzie sygnalizowałdzkzsl pisze:Jestem po pierwszym treningutroche sie pogubiłem bo spodziewalem sie innego zachowania zegarka ale jest ok
![]()