Adam Klein pisze:Ale on biegał te 400ki powoli.Rolli pisze:Zatopek robil 100x400m i wygral pare razy IO.
400m robił w 72 sekundy. Czy to takie powoli?
Adam Klein pisze:Ale on biegał te 400ki powoli.Rolli pisze:Zatopek robil 100x400m i wygral pare razy IO.
maly89 pisze:Adam Klein pisze:Ale on biegał te 400ki powoli.Rolli pisze:Zatopek robil 100x400m i wygral pare razy IO.
400m robił w 72 sekundy. Czy to takie powoli?
Michał Gołębiewicz i Tereza StanovaAdam Klein pisze:Generalnie to tylko potwierdza moją ideę, bo jest to relatywnie WOLNO (w stosunku do wysiłków na zakrzywieniu tej mojej linii).
Ale to jest taki "biało/czarny" mitologizujący tekst. Tak jak gdyby Zatopek nigdy nie biegał wolniej lub mniej. To taki tekst dla ludzi którzy mają powiedzieć: "Wow, ja pierdzielę". Taki styl ma RW, mimo, że piszą tam często ludzie kompetentni (kto był autorem tego tekstu?) to chcą z tego robić taki biegowy Cosmopolitan.
mi wychodzi, że po 2:30Adam Klein pisze: Co innego Pavo Nurmi, który biegał 6x400m po 60 sekund, czyli po 2:27
No powoli swita...Adam Klein pisze:Nle wszystko jest kwestią proporcji. Nawet trucizna w małych dawkach potrafi leczyć.
Dziękuję za rady i Tobie i pozostałym osobom. Pisząc o kilkunastoletniej przerwie nawiązywałem do tego, że biegałem do 15 roku życia, głównie sprinty, skok w dal i wzwyż (czyli szkolny mydło i powidło na wojewódzkim poziomie). Do momentu, gdy wróciłem do biegania generalnie pozostawałem aktywny - przy czym dominował rower (w tym starty w maratonach MTB). Ogólnie zatem nie powinienem się rozsypaćAdam Klein pisze:msb
Twój przypadek jest rzeczywiście trochę (trochę) podręcznikowy jak na osoby początkujące, choć z drugiej strony jesteś wytrenowany dość równo (co nie jest tak podręcznikowe) dlatego zamiast odsyłać Cię do komentowanego artykułu zaproponowałem coś specjalnego.