Dlaczego biegasz?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
hele
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hmm...biegam, bo jestem egoistą. Biegam sam i tylko sam, biegam bez słuchawek w uszach- wolę rozmowę ze sobą( w końcu jestem egoistą), biegam bo odkryłem, że to nie tylko dobra zabawa ale przede wszystkim środek do celu. Aby zapanować nad słabościami, nie czekając aż ktoś pomoże- wszak jestem egoistą, nie lubię jak mi ktoś pomaga :hejhej: wolę sam pomagać. I czasem biegam już w towarzystwie :bleble:
Kto nie wyruszył w drogę ten nigdzie nie dojdzie
New Balance but biegowy
Michalski Paweł
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39,31
Życiówka w maratonie: 4,06

Nieprzeczytany post

Biegam bo świat pachnie!
tromba69
munczios
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lepiej się czuje później przez cały dzień...mam większego POWERA do wszystkiego :)
"Możesz przegrać z przeciwnikiem ale nie z samym sobą"
Awatar użytkownika
Kefir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

odchudzam sie :hej:
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegam bo jestem ćpunem i kocham uczucie nazywane "euforią biegacza".
gg 3305061
Michalski Paweł
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegam bo wiosną pachnie.
tromba69
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bo tak!, nawiasem mówiąc też jestem ćpunem "euforii"
Awatar użytkownika
Stasio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja w lany poniedziałek nie dałam się oblać. Nikt mnie nie złapał. Też dobry powód żeby biegać
Run for fun
dyndel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:28

Nieprzeczytany post

.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2012, 19:00 przez dyndel, łącznie zmieniany 1 raz.
nazibaby77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zaczęłam biegać, ponieważ miałam dosyć już płacenia za sport, wiecznego oglądania się na innych... Biec mogę kiedy chcę, dokąd chcę, jak chcę :).
Wyrabiam sobie kondycję i szybko widzę postępy, jeśli tylko biegam regularnie. Mogę się wyciszyć, oglądać świat z bardziej refleksyjnej perspektywy. Odciąć się od problemów, nawet od swoich myśli. Bo tutaj moje kroki dyktują myśli :)
bab00n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bo... jakiś czas temu postanowiłem schudnąć i poszedłem na siłownie gdzie rekreacyjnie biegałem sobie na bieżni.
Jednak pewnego słonecznego dnia, podczas kolejnego treningu zdałem sobie sprawę, że wydaję kupę kasy na to, żeby biegać w głośnej, pełnej spoconych ludzi siłowni zamiast rozkoszować się świeżym powietrzem, ciszą, spokojem i 'stówką' w portfelu ... i tak trafiłem na bieganie.pl i uzależniłem się od biegania :D
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bab00n pisze:Bo... jakiś czas temu postanowiłem schudnąć i poszedłem na siłownie gdzie rekreacyjnie biegałem sobie na bieżni.
Jednak pewnego słonecznego dnia, podczas kolejnego treningu zdałem sobie sprawę, że wydaję kupę kasy na to, żeby biegać w głośnej, pełnej spoconych ludzi siłowni zamiast rozkoszować się świeżym powietrzem, ciszą, spokojem i 'stówką' w portfelu ... i tak trafiłem na bieganie.pl i uzależniłem się od biegania :D
powodzenia w plenerze ;-)
Tomek
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

biegam bo mi się rower zespuł, a jeżdze na rowerze bo się lubie wyjechadz jak jestem w formie, a więc jak się lubie wyjechadz na rowerze to się lubie wyjecxhadz na bieganiu jak jestemw formie.

Tompoz
Tompoz
Michalski Paweł
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegam...bo ''trzeba biegać".
tromba69
Jusko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zacząłem biegać, aby schudnąć. Od 9 miesięcy nie palę, załapałem się na objaw wilczego apetytu. Z czasem zauważyłem, że jednak troszkę za dużo tego brzuszka - nie sporo, ale jednak, do tego tryb życia siedzący (praca z komputerem). Zacząłem więc dlatego biegać. Szybko pojawiła się kontuzja związana z bólem kolan - 2 tyg przerwy. Pobiegałem trochę i przyszły piszczele. Obecnie biegam nadal, przebyte kontuzje mnie nie zraziły. Przestałem biegać po to, by schudnąć i nie jest to już moją motywacją. Dlaczego więc biegam. Otóż biegam, ponieważ... lubię :taktak: Nie biegam dla osiągów, choć motywacją i marzeniem jest to, by kiedyś wystartować w jakichkolwiek zawodach biegowych i poradzić sobie w nich (a może i miejsce na podium się znajdzie :tonieja:). Przez wiele lat szukałem czegoś dla siebie - pompki, ciężarki, siłownia - to nie dla mnie (słomiany zapał do tego miałem), robiłem może 1 lub 2 treningi i przestawałem (dodatkowo mam kłopot z lewym nadgarstkiem, także ciężary to dla mnie bolesna rzecz). Bieganie okazało się strzałem w dziesiątkę - złapałem chyba zwyczajnie tzw. bakcyla - ja, antytalent w dziedzinie sportu :usmiech: Mam nadzieję, że w niedługim czasie dorobię się w końcu odpowiednich bucików do pełni szczęścia, co pozwoli mi z nimi na nogach z czystym sumieniem pokonywać leśne ścieżki (mam najmocniejsze płaskostopie) :usmiech: Ktoś na tym forum powiedział, że bieganie jest jak narkotyk i szybko wciąga. Gdyby powiedziano mi to kiedyś, gdy na lekcjach W-F z biegania "nagle" zapominałem stroju, popukałbym się w czoło dając tej osobie coś do zrozumienia. A taka jest prawda - bieganie wciąga niczym lotne piaski, a każdy opuszczony z powodu kontuzji trening, był dla mnie dniem straconym :usmiech:
ODPOWIEDZ