kofeina ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mniej zdrowa na 100% jest cola, kawa ma substancje które działąją dobrze na organizm a cola wogóle, niestety
RUN FOREST RUN!!!
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ja piję tylko zieloną herbatę i to nie często, nie znam smaku kawy
jakos sam zapach mnie odrzuca.poza tym jak ktoś pije kawe regularnie i coraz wiecej to ona przestaje działać pobudzająco chyba

run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
www.sklepbiegacza.pl - polecam
Pewnie te herbatki słodzisz cukrem rafinowanym, więc się tak nie ciesz, że jest zdrowo

- Jakub Osina
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wcale niekoniecznie - niekoniecznie też pije się "coraz więcej" - a dobre espresso jest nie do przecenieniasredniak pisze:ja piję tylko zieloną herbatę i to nie często, nie znam smaku kawyjakos sam zapach mnie odrzuca.poza tym jak ktoś pije kawe regularnie i coraz wiecej to ona przestaje działać pobudzająco chyba
-
- Rozgrzewający Się
ja jeśli piję kawę to stosuję zasady: żeby było z ekspresu ciśnieniowego i świeżo zmielonych ziaren, pół filiżanki bo trzeba mieć umiar no i dużo mleka, żeby wartości odżywcze też się znalazły, a nie tak samą kofeinę. Dopiero zaczynam biegać i pomału, ale też kawa to moja mała przyjemność, więc do końca nie zrezygnuję nigdy:) Może jest tu jeszcze jakiś sprzymierzeniec kawy?
-
- Rozgrzewający Się
mleko zabija smak kawy? Takie pysznie spienione przez ekspres? Oooooo nie, to dla mnie pyszności same , a jak jeszcze ekspres zrobi Ci takie cappuccino jak w kawiarni raniutko jak jest tak pochmurnie, to ja bym mojego krupsika nie oddała za nic. Musi być i basta.
Ale z gustami się nie dyskutuje, więc szanuję Twój wybór
Ale z gustami się nie dyskutuje, więc szanuję Twój wybór
- Jakub Osina
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale Ty mówisz o piciu spienionego mleka i cappuccino, a tu chyba chodzi o smak kawy. Oczywiście, że zabija! 

-
- Zaprawiony W Bojach
poza tym spienione mleko w kawiarni? mi tu pachnie mlekiem 3%, znaczy tłustym. To takie niedietetyczne. Poza tym poczytaj sobie o mleku, niedowiarkach i kalectwie....
a tak na poważnie - jak to klient jest robiony w konia i żyje w blogiej nieświadomości - czasami zdarza mi się przed pracą wstąpić na małą aromatyczną czarną. Przede mną w kolejsce po narkotyk zazwyczaj kilka osób. Ostatnio zaobserwowałam, że jest tendencja do zamawiania cappucino lub latte z chudym mlekiem. Kawa zwykle robiona na oczach klienta. I co wtedy robi obsługa? Sięga po nieotwarty karton z mlekiem sprytnie się odwraca lub zwyczajnie wychodzi na zaplecze z mlekiem.... 3%. Więc nie dziwmy się, że kupujemy odtłuszczone - ot więcej wody mniej mleka

a tak na poważnie - jak to klient jest robiony w konia i żyje w blogiej nieświadomości - czasami zdarza mi się przed pracą wstąpić na małą aromatyczną czarną. Przede mną w kolejsce po narkotyk zazwyczaj kilka osób. Ostatnio zaobserwowałam, że jest tendencja do zamawiania cappucino lub latte z chudym mlekiem. Kawa zwykle robiona na oczach klienta. I co wtedy robi obsługa? Sięga po nieotwarty karton z mlekiem sprytnie się odwraca lub zwyczajnie wychodzi na zaplecze z mlekiem.... 3%. Więc nie dziwmy się, że kupujemy odtłuszczone - ot więcej wody mniej mleka

-
- Rozgrzewający Się
to dlatego ja zakupiłem ekspres, żeby w kawiarniach ze mnie idioty nie robili, bo już kilka razy przepłaciłem w sieciowych kawiarniach i dostawałem tam po prostu lury jakieś. A tak to wiem jakie mleko sobie leję i ogólnie z tego krupsa co mam jestem bardzo zadowolony. Kosztował swoje, ale jakbym policzył przez ostatnie 3 lata 9 zł prawie codziennie, to nie żałuje.