kofeina ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja też nie piję kawy, a herbatę bardzo rzadko – prawie wcale.
New Balance but biegowy
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mniej zdrowa na 100% jest cola, kawa ma substancje które działąją dobrze na organizm a cola wogóle, niestety
RUN FOREST RUN!!!
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja piję tylko zieloną herbatę i to nie często, nie znam smaku kawy :) jakos sam zapach mnie odrzuca.poza tym jak ktoś pije kawe regularnie i coraz wiecej to ona przestaje działać pobudzająco chyba
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
tomasz

Nieprzeczytany post

Pewnie te herbatki słodzisz cukrem rafinowanym, więc się tak nie ciesz, że jest zdrowo :nienie: :hej:
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sredniak pisze:ja piję tylko zieloną herbatę i to nie często, nie znam smaku kawy :) jakos sam zapach mnie odrzuca.poza tym jak ktoś pije kawe regularnie i coraz wiecej to ona przestaje działać pobudzająco chyba
wcale niekoniecznie - niekoniecznie też pije się "coraz więcej" - a dobre espresso jest nie do przecenienia
dymas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

... ale jak espresso to tylko i wylacznie we Wloszech :)

pozdro :hejhej:
"Jeżeli nie potrafisz czegoś zrobić siłą, to znaczy że przyłożyłeś jej za mało"
speedyd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A przynajmniej z porządnego ekspresu ciśnieniowego, najlepiej z wbudowanym młynkiem, żeby pić świeżo mieloną a nie z torebki... ;D
Bamboshek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja jeśli piję kawę to stosuję zasady: żeby było z ekspresu ciśnieniowego i świeżo zmielonych ziaren, pół filiżanki bo trzeba mieć umiar no i dużo mleka, żeby wartości odżywcze też się znalazły, a nie tak samą kofeinę. Dopiero zaczynam biegać i pomału, ale też kawa to moja mała przyjemność, więc do końca nie zrezygnuję nigdy:) Może jest tu jeszcze jakiś sprzymierzeniec kawy?
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powiem więcej - dla mnie mleko zabija ten niesamowity smak i aromat. Trochę szkoda tych świeżo zmielonych ziaren... :echech:
Bamboshek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mleko zabija smak kawy? Takie pysznie spienione przez ekspres? Oooooo nie, to dla mnie pyszności same , a jak jeszcze ekspres zrobi Ci takie cappuccino jak w kawiarni raniutko jak jest tak pochmurnie, to ja bym mojego krupsika nie oddała za nic. Musi być i basta.
Ale z gustami się nie dyskutuje, więc szanuję Twój wybór
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale Ty mówisz o piciu spienionego mleka i cappuccino, a tu chyba chodzi o smak kawy. Oczywiście, że zabija! ;-)
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

poza tym spienione mleko w kawiarni? mi tu pachnie mlekiem 3%, znaczy tłustym. To takie niedietetyczne. Poza tym poczytaj sobie o mleku, niedowiarkach i kalectwie.... :hej:

a tak na poważnie - jak to klient jest robiony w konia i żyje w blogiej nieświadomości - czasami zdarza mi się przed pracą wstąpić na małą aromatyczną czarną. Przede mną w kolejsce po narkotyk zazwyczaj kilka osób. Ostatnio zaobserwowałam, że jest tendencja do zamawiania cappucino lub latte z chudym mlekiem. Kawa zwykle robiona na oczach klienta. I co wtedy robi obsługa? Sięga po nieotwarty karton z mlekiem sprytnie się odwraca lub zwyczajnie wychodzi na zaplecze z mlekiem.... 3%. Więc nie dziwmy się, że kupujemy odtłuszczone - ot więcej wody mniej mleka :hej:
Bamboshek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to dlatego ja zakupiłem ekspres, żeby w kawiarniach ze mnie idioty nie robili, bo już kilka razy przepłaciłem w sieciowych kawiarniach i dostawałem tam po prostu lury jakieś. A tak to wiem jakie mleko sobie leję i ogólnie z tego krupsa co mam jestem bardzo zadowolony. Kosztował swoje, ale jakbym policzył przez ostatnie 3 lata 9 zł prawie codziennie, to nie żałuje.
munczios
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja piłem zawsze z rana czarną kawuchę i heja na boisko...i ograniczyłem węglowodany...bez żadnych głodówek...6kg w miesiąc poszło w dół...:)
"Możesz przegrać z przeciwnikiem ale nie z samym sobą"
airda

Nieprzeczytany post

Kawa z mlekiem? Fuj ;)
ODPOWIEDZ