katekate pisze:ASK byc może masz zrotowaną miednicę/skrzywiony kręgosłup

potrzebna by była ocena całej sylwetki, niech cie fizjo
Zrotowaną miednicę/nierównej długości nogi ma praktycznie każdy. Za drugiej strony ciało jest układem fizycznym i dąży do zachowanie równowagi, stąd takie krzywizny kompensuje sobie poprzez większe obciążanie jakichś tam partii ciała, wiadomo - im większym siłom to ciało nasze ciało poddajemy, tym większe obciążenie, stąd później boli nas któryś pośladek, udo, kręgosłup itp. Dlatego trzeba ćwiczyć - ale w odpowiedni sposób, aby ćwiczeniami kompensować te nadmierne obciążenia którejś ze stron. A czasem potrzebne wkładki.
Dodatkowo, w bardziej obciążanej stronie pojawiają się z czasem coraz większe napięcia, które się kumulują, i one często powodują takie wędrujące bóle wzdłuż całej nogi: pospinane mięśnie pośladkowe (m.in. słynny gruszkowaty) uciskają korzenie nerwowe i inne struktury, powodując ból.
Paulina, sądzę, że po tej połówce masz właśnie pospinane pośladki, trzeba to rozmasować, rozluźnić. Ja te okolice mam stale pospinane do granic możliwości, w aucie wytrzymuję 3h, a jako kierowca połowę tego czasu, później boli mnie wszystko

. Na szczęście mało jeżdżę a auta nawet teraz nie mam.
Warto pójść czasem do fizjo, a doraźnie stosować roller/butelkę/inny wałek

.
Ja dziś okazji wolnego -20km, a jutro do roboty. Nie jestem fanką długich weekendów. Działki nie mam, jak wyjeżdżam - to w góry/skay, a tam teraz nieprzeciętny tłok, zrobię sobie za tydzień prywatny długi weekend

.
A dziś delektuję się pustym miastem.