7th CISM Military World Games Wuhan (maraton)

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:@ZgubionyLogin, określanie zawodników i zawodniczek odpowiednio „byczkami i jałówkami”, strasznie słabe, szczególnie gdy robi się to anonimowo. Oni są słabi ale Ty jesteś gość z jajami i będziesz komentował pod własnym imieniem i nazwiskiem. No, chyba że się mylę i oprócz obrażania sportowców niczym innym nie dysponujesz,...
Gdybyś chciał sobie ulżyć i puścić gazy w moim kierunku, to wał śmiało, mnie to nie rusza a Tobie się ulży.
Dokładnie;) Ta odwaga to tak na poziomie 15-latka.
Poziom obrażania i określania sportowców na jeszcze niższym .
Ale myślę ,że kiedy ujawnimy prawdziwe imię i nazwisko wraz z obliczem ów forumowicz dziwnym trafem zapadnie się pod ziemię...
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze:
yacool pisze:
washko pisze:trzeba im gratulować
Jak tylko wojsko zacznie mi płacić, to będę gratulował na rozkaz.
Niektórzy marzą o mannie z nieba...
Tylko czekałem aż kilka osób swój mało ciekawy weekend będzie ubarwiać wyżywaniem się i dowartościowywaniem się na forum.
Na szczęście te pretensje, zła krew i wiele przykrych słów nie mają zupełnego znaczenia dla ów zawodników i zawodniczek. Piszące to osoby nigdy nie osiągną takiego poziomu sportowego i pozostaną jedynie na poziomie pisania postu. Ba , .pon zdaniem wielcy krytykanci nigdy nie będą mieć wychowanka na poziomie chociażby poniżej 2:20.

Dlatego że spokojem można czytać ów jad wylewamy w postach że sporą domieszką ironii.
To, że się nie gratuluje chyba nie znaczy "pretensji, złej krwi i wielu przykrych słów"
Ja nie gratulowałem, a nie mam pretensji do zawodników
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze:
Ryszard N. pisze:@ZgubionyLogin, określanie zawodników i zawodniczek odpowiednio „byczkami i jałówkami”, strasznie słabe, szczególnie gdy robi się to anonimowo. Oni są słabi ale Ty jesteś gość z jajami i będziesz komentował pod własnym imieniem i nazwiskiem. No, chyba że się mylę i oprócz obrażania sportowców niczym innym nie dysponujesz,...
Gdybyś chciał sobie ulżyć i puścić gazy w moim kierunku, to wał śmiało, mnie to nie rusza a Tobie się ulży.
Dokładnie;) Ta odwaga to tak na poziomie 15-latka.
Poziom obrażania i określania sportowców na jeszcze niższym .
Ale myślę ,że kiedy ujawnimy prawdziwe imię i nazwisko wraz z obliczem ów forumowicz dziwnym trafem zapadnie się pod ziemię...
ZagubionyLogin chyba już się zapadł pod ziemię...
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Richardo, nie chodziło mi ,że się nie gratuluje;) chodziło mi o caly sposób komentowanie startu naszych przez niektórych forumowiczów;)
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze: chodziło mi o caly sposób komentowanie startu naszych przez niektórych forumowiczów;)
Tu się zgadzam
RysK0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Zastanawiam się jak to jest z tym sponsoringiem i osobami urażonymi tym, że Polscy sportowcy mają sponsora w postaci Polskiej Armii. Czy równie urażające kibicowską wrażliwość jest to, ze sponsorem jest np. Orlen. O ile w wojsku trochę Ci nasi sportowcu muszą okresowo wylać trochę potu o tyle w przypadku Orlenu chyba nie. No chyba ze komuś z forumowiczów na stacji paliw nalewał paliwo i mył szyby jakiś medalista,...
Warto też aby oburzeni zaproponowali jakieś rozwiązanie... .

Oburzony soonsoringiem armii nie jestem, ale wnerwia mnie wspomniany tu i w innym wątku model sponsoringu z firm panstwowych o ktorym decyduje polityk bo tak mu się "zachciało" choć jak był prezesem firmy prywatnej delikatnie mówiąc sportowca nie popierał.
Po co kombinować tak jak kiedyś z udawanymi górnikami ? Przecież mamy ministerstwo sportu. Albo jak sugerowałem ( trochę żartem ) wcześniej , zlikwidowac ministerstwo sportu i niech wszyscy sportowcy mają etaty w batalionach sportowych ...
misio80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:55
Życiówka w maratonie: 3:29

Nieprzeczytany post

Czy Wy naprawdę nie widzicie różnicy pomiędzy Orlenem a Armią???
Orlen sprzedaje produkty, traktuje sportowców jako reklamę, która ma zachęcić do większych zakupów, przez identyfikowanie się z nimi/aspiracje/chęć wsparcia.
Być może to głupie myślenie, ale zapewniam Was że często bardzo skuteczne - podobnie jak reklamowanie kremów przez celebrytki, o których wiadomo, że ich nie używają.

Armia - to kompletnie inna bajka. Chyba, że chce w ten sposób zachęcić do zaciągu albo postraszyć potencjalnych wrogów - jak szybko niektórzy u nas potrafią uciekać;)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

RysK0 pisze:
Ryszard N. pisze:Zastanawiam się jak to jest z tym sponsoringiem i osobami urażonymi tym, że Polscy sportowcy mają sponsora w postaci Polskiej Armii. Czy równie urażające kibicowską wrażliwość jest to, ze sponsorem jest np. Orlen. O ile w wojsku trochę Ci nasi sportowcu muszą okresowo wylać trochę potu o tyle w przypadku Orlenu chyba nie. No chyba ze komuś z forumowiczów na stacji paliw nalewał paliwo i mył szyby jakiś medalista,...
Warto też aby oburzeni zaproponowali jakieś rozwiązanie... .

Oburzony soonsoringiem armii nie jestem, ale wnerwia mnie wspomniany tu i w innym wątku model sponsoringu z firm panstwowych o ktorym decyduje polityk bo tak mu się "zachciało" choć jak był prezesem firmy prywatnej delikatnie mówiąc sportowca nie popierał.
Po co kombinować tak jak kiedyś z udawanymi górnikami ? Przecież mamy ministerstwo sportu. Albo jak sugerowałem ( trochę żartem ) wcześniej , zlikwidowac ministerstwo sportu i niech wszyscy sportowcy mają etaty w batalionach sportowych ...
Proszę jednak mieć na uwadze, że gdyby nie firmy państwowe, np. Orlen to znakomita większość sportowców na obozy mogła by jeździć na wieś do babci.
Proszę też nie zapominać, że podobną robotę robi PZU, czy PKO. Bez ich wsparcia profesjonaliści nie mieli by wsparcia finansowego a w wielu przypadkach, organizatorzy lokalnych biegów mieli by spore kłopoty.
Dla mnie istotne jest to, że ktoś to rozwiązuje. Świadomość tego że nie ma armii, nie ma firm państwowych, jest dysfunkcyjne. Nic z tego nie wynika.
Nasi długodystansowcy biegają na takim poziomie, że nigdy nie zostaną pupilami związku ani nigdy sami nie zarobią tyle pieniędzy aby mogli iść w niezależność.
Nie wiemy też w przypadku armii, dla ilu sportowców jest to konieczność chwili a na ile jest to dalsza część ich życia, po okresie aktywności sportowej.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na dzień dzisiejszy trudno wykazać, że obóz w Sankt Moritz jest lepszy od obozu na wsi u babci.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Na dzień dzisiejszy trudno wykazać, że obóz w Sankt Moritz jest lepszy od obozu na wsi u babci.
Ciąg dalszy naśmiewania się z naszego biegowego kolegi...przykre :/ ale rozumiem,że weekend trzeba sobie jakoś urozmaicić...
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tym razem pozwolę sobie na zdanie odrębne, choć oczywiście bardzo cenię sobie twój wkład w dyskusję.
Czy dotychczasowa sztampa w przygotowaniach do imprez docelowych ma już wystarczająco długi staż, żeby móc krytycznie ocenić jej skuteczność?
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prócz Marcina do St. Moritz jeździł np Heniu. był tam 6 tygodni przed pamiętnym świetnym występem na IO w Londynie. Wyjazdy do St. Moritz odbywały się kilkukrotnie w przypadku naszych reprezentantów. Na sukces składa się wiele czynników w tym zdrowie i sprawy pozabiegowe stąd prześmiewcze porównywanie ów obozu do wypadu do babci na wieś jest nie na miejscu moim zdaniem. Dla mnie szacunek dla nich we włożone przygotowania zawsze będzie.
Awatar użytkownika
jorge.martinez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:17
Życiówka w maratonie: 2:57:27

Nieprzeczytany post

misio80 pisze: Chyba, że chce w ten sposób zachęcić do zaciągu
No chociażby. Wspieranie czołówki lekkoatletów w założeniu powinno promieniować na wizerunek armii.
1000m - 2:59.35 (VI'22) | 3000m - 9:49.75 (X'23) | 5km - 17:02 (V'23) | 10km - 35:17 (XI '23) | 15km - 55:57 (I '19) | HM - 1:18:21 (III '23) | M - 2:57:27 (IV '18)
misio80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:55
Życiówka w maratonie: 3:29

Nieprzeczytany post

jorge.martinez pisze:
misio80 pisze: Chyba, że chce w ten sposób zachęcić do zaciągu
No chociażby. Wspieranie czołówki lekkoatletów w założeniu powinno promieniować na wizerunek armii.
A gdzie oni tego używają??? Widzieliście gdzie akcję promo armii z lekkoatletami???
Bo to nie jest sztuką wydać kasę, trzeba jeszcze komuś o tym powiedzieć...
Awatar użytkownika
jorge.martinez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:17
Życiówka w maratonie: 2:57:27

Nieprzeczytany post

Widziałem.
1000m - 2:59.35 (VI'22) | 3000m - 9:49.75 (X'23) | 5km - 17:02 (V'23) | 10km - 35:17 (XI '23) | 15km - 55:57 (I '19) | HM - 1:18:21 (III '23) | M - 2:57:27 (IV '18)
ODPOWIEDZ