Komentarz do artykułu Uniwersalny Biegowy Plan Treningowy dla ambitnego amatora

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Filmik faktycznie pomaga w zwizualizowaniu sobie tego marszu. Przed BN nie chciałam się przesadnie forsować i mieszać w programie, ale jutro mam zamiar spróbować zmagania z marszem na nowo.
New Balance but biegowy
mirecki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ja jednak jestem zwolennikiem indywidualnych planów.. jednak każdy z nas, zwłaszcza na początku jest inny.. i chcemy czegość innego. jeden chce biegać w maratonach a inny po prostu chce poprawić sylwetkę. dlatego wybrałem indywidualny trening od KS Staszewscy
Awatar użytkownika
Burzyk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:40

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:To są mocne bodźce ale zupełnie rozłączne, wymagające dla innych systemów w naszym ciele.
Może inne bodźce ale nie zapominajmy, ze biegając obciążamy zawsze ten sam układ(nasze nogi), a wystarczy dodać co 2, 3 tyg luźny tydzień (nawet o 50% mniejsze obciążenie!).Bardzo fajny plan tylko jak powiedział pewnie Trener bez progresji w treningu nie ma progresji w wynikach, a 3x tyg trening to już ok żeby robić periodyzację.
to give anything less than your best is to sacrifice the gift(Steve prefontaine)

Endurance Coach Level II
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Weź pod uwagę, że ten plan wykonują ludzie raczej bez jakiegoś ukierunkowanego celu, typu dyszka czy maraton. A zatem zazwyczaj będzie tak, że ta "periodyzacja" nastąpi samoistnie, bo skoro nie ma bata w postaci jakiegoś ważnego startu, to trening nie jest takim priorytetem.
Awatar użytkownika
Burzyk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:40

Nieprzeczytany post

Jesli nie ma celu to fajny plan taki troche w stylu planow kolorowych Danielsa .Z ta periodyzacja to moze zle sie wyrazilem bo mozna uznac ze w jakis sposob ona bedzie nie liniowa.Biorac pod uwage podejscie indywidualne tak naprawde nigdy nie wiemy z gory jaki trening bedzie odpowiedni dla danego biegacza.
to give anything less than your best is to sacrifice the gift(Steve prefontaine)

Endurance Coach Level II
ODPOWIEDZ