Komentarz do artykułu Uniwersalny Biegowy Plan Treningowy dla ambitnego amatora
- Juannita
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Filmik faktycznie pomaga w zwizualizowaniu sobie tego marszu. Przed BN nie chciałam się przesadnie forsować i mieszać w programie, ale jutro mam zamiar spróbować zmagania z marszem na nowo.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
ja jednak jestem zwolennikiem indywidualnych planów.. jednak każdy z nas, zwłaszcza na początku jest inny.. i chcemy czegość innego. jeden chce biegać w maratonach a inny po prostu chce poprawić sylwetkę. dlatego wybrałem indywidualny trening od KS Staszewscy
- Burzyk
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:40
Może inne bodźce ale nie zapominajmy, ze biegając obciążamy zawsze ten sam układ(nasze nogi), a wystarczy dodać co 2, 3 tyg luźny tydzień (nawet o 50% mniejsze obciążenie!).Bardzo fajny plan tylko jak powiedział pewnie Trener bez progresji w treningu nie ma progresji w wynikach, a 3x tyg trening to już ok żeby robić periodyzację.Adam Klein pisze:To są mocne bodźce ale zupełnie rozłączne, wymagające dla innych systemów w naszym ciele.
to give anything less than your best is to sacrifice the gift(Steve prefontaine)
Endurance Coach Level II
Endurance Coach Level II
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Weź pod uwagę, że ten plan wykonują ludzie raczej bez jakiegoś ukierunkowanego celu, typu dyszka czy maraton. A zatem zazwyczaj będzie tak, że ta "periodyzacja" nastąpi samoistnie, bo skoro nie ma bata w postaci jakiegoś ważnego startu, to trening nie jest takim priorytetem.
- Burzyk
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:40
Jesli nie ma celu to fajny plan taki troche w stylu planow kolorowych Danielsa .Z ta periodyzacja to moze zle sie wyrazilem bo mozna uznac ze w jakis sposob ona bedzie nie liniowa.Biorac pod uwage podejscie indywidualne tak naprawde nigdy nie wiemy z gory jaki trening bedzie odpowiedni dla danego biegacza.
to give anything less than your best is to sacrifice the gift(Steve prefontaine)
Endurance Coach Level II
Endurance Coach Level II