LIST OTWARTY - PROJEKT - WERSJA OST. s.6.

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Jędrzej
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

złośliwa wiedźma pisze:Naprawdę nie wiem jak można dyskutować z kimś kto po prostu nie chce spojrzeć na sprawę obiektywnie.
TAK JESTEŚMY KARANE. Za pierwsze miejsce facet dostaje 10000 za pierwsze miejsce kobieta 4000. Dlaczego za przebiegnięcie tego samego dystansu mam dostać mniejszą nagrodę? Czy ktoś obniża mi rachunki za czynsz, wodę czy prąd tylko dlatego, że jestem kobietą??
Nie możesz zarzucać mi braku obiektywizmu sugerując tym samym, iż to Ty jesteś obiektywna ponieważ jesteś stroną w dyskusji :)

Odnośnie nagród:
Jestem współorganizatorem turniejów piłkarskich i z doświadczenia wiem, że wysokość nagród zależy od rangi zawodów oraz tego ile zespołów zgłosi się do rywalizacji. Jeśli będzie to 5 drużyn to nagrody będą skromniutkie, ale jeśli przyjedzie 50 zespołów to nagrody będą adekwatne do liczby uczestników.

Podobnie jest w zawodach biegowych - ilość kategorii wiekowych dla kobiet i mężczyzn oraz wysokość nagród zależy od liczby uczestników (mała konkurencja=niskie nagrody).
złośliwa wiedźma pisze:Poza tym Ja też chciałabym oglądać jakąś ZAWODNICZKĘ światowego formatu, a przy takiej dysproporcji nagród szanse są na to ZEROWE!!!!
Nie tylko Ty, ja również.
Sprawa jest prosta - wysyłamy zaproszenie do gwiazdy z "czekiem na odpowiednią sumę" i przyjedzie :) (szkoda tylko, że organizatorów na to nie stać)
złośliwa wiedźma pisze:...pasującą na mnie koszulkę, szatnie i prysznice dla swojej płci!
Gdybyś czytała uważnie moje wcześniejsze wypowiedzi to wiedziałabyś jakie jest moje zdanie w tej sprawie.
Cóż powtórzę je jeszcze raz: to się należy nam wszystkim niezależnie od płci! (pisząc prościej: zgadzam się)

Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Olśniło mnie. Są rodziny w których ludzie mają potrzebę dzielenia wspólnych pasji. Wspólnie biegają, zbierają znaczki, uprawiają działkę lub organizują maraton. Tak jest dobrze obojgu. Wspólnie wychowują także dzieci, dzielą się obowiązkami.
Ale są też rodziny w których istnieje wyraźny podział na to co kobiece i męskie. Tu najczęściej (nie zawsze) kobieta zajmuje się dzieckiem i zachwyca sukcesami faceta. Oboje mają swoje osobne sfery, które stykają się. Najczęściej to facet z takiego stadła biega. Jeśli obojgu jest z tym dobrze to dobrze, nie nawracajmy ich.

Mnie burackie zachowanie faceta wobec kobiet irytuje, dostaję piany, mogę być bardzo niemiły, przeklinam i czasem nie tylko. Bo wiem że to samo może spotkać moją Kasię. Jak ktoś nie ma takiej perspektywy to pewnuie ma do tego większy dystans.
Zresztą takie buracko-koszarowe zachowania częściej zdarzają się właśnie w bardziej konserwatywnych środowiskach.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Beauty & Beast i inne Szanowne Panie!
Po zastanowieniu uwazam, ze list powinien sie znaleźc w jakiejs gazecie wielkonakładowej - warunek jeden, projekt nie wolno udoskonalać - kazda inna wersja bedzie wzbudzać mniej emocji i to bedzie bez sensu. Chodzi o to żeby w ogóle ktos dyskutował o bieganiu - znajdzie sie przecież paru, którzy nawet sie pokłuca w domach albo na forach, ale wbrew pozorom to juz jest sukces. Co prawda od dyskusji czy kłutni do czynnego biegania droga daleka, ale patrzac na degrengolade kobiecego biegania to juz jest coś - jestem za projektem listu - gdybym był kobieta to bym sie podpisał nawet gdybym sie z nim nie zgadzał, ale z oczywistych wzgledów pozwólcie drogie Panie ze bede podkrecał atmosfere w druga stronę - pro publico bono. W razie czego to nie umawialismy sie, dobra?
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aha, czy Manuela Gretkowska i Kazimiera Szczuka juz sie podpisały, czy one jeszcze nie biegają ?
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Jestem za! Do gazet, do sejmu- zróbmy awanturę z bieganiem na pierwszym planie :hej:
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
złośliwa wiedźma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jędrzej pisze:Nie możesz zarzucać mi braku obiektywizmu sugerując tym samym, iż to Ty jesteś obiektywna ponieważ jesteś stroną w dyskusji :)
:hahaha: No faktycznie - tu mnie masz!

Jędrzej pisze:Sprawa jest prosta - wysyłamy zaproszenie do gwiazdy z "czekiem na odpowiednią sumę" i przyjedzie :) (szkoda tylko, że organizatorów na to nie stać)
Czy to jest dobra droga? Później taki zawodnik przyjedzie odfajkować bieg bo już mu za to zapłacili. Inaczej wygląda bieg gdzie o kuszącą 'marchewkę' trzeba jednak powalczyć.
Oczywiste jest, że Pauli Radcliffe to raczej nie ściągną żadne zawody w Polsce. Za to nasze rodzime gwiazdy może skusić właśnie większa nagroda!
Jędrzej pisze:Podobnie jest w zawodach biegowych - ilość kategorii wiekowych dla kobiet i mężczyzn oraz wysokość nagród zależy od liczby uczestników (mała konkurencja=niskie nagrody).
Na punkcie tych nagród w kategoriach wiekowych to faceci mają jakąś fiksację!
Nie czarujmy się, ta klasyfikacja jest tylko po to by łechtać ego biegaczy, ale tak naprawdę nic nie znaczy! No bo co to za atrakcja stać na pudle gdy jest się 37 na mecie tylko dlatego, że los tak chciał, że Ci co wbiegli wcześniej byli z innego rocznika??? Ma ktoś nad tym jakąś kontrolę podczas biegu, w gronie 2000+ zawodników?
Np. mBank w tym roku robi klasyfikację co 5 lat - chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że popytu na tę zmianę wśród płci pięknej nie było...

Za to w klasyfikacji generalnej gdzie walczą zawodniczki pokroju Agnieszki Gortel czy Ani Jakubczak powinny być NORMALNE nagrody, a nie jakieś ochłapy!
Jędrzej pisze:
złośliwa wiedźma pisze:...pasującą na mnie koszulkę, szatnie i prysznice dla swojej płci!
Gdybyś czytała uważnie moje wcześniejsze wypowiedzi to wiedziałabyś jakie jest moje zdanie w tej sprawie.
Cóż powtórzę je jeszcze raz: to się należy nam wszystkim niezależnie od płci! (pisząc prościej: zgadzam się)
W której mojej wypowiedzi przeczytałeś, że to NALEŻY SIĘ TYLKO JEDNEJ PŁCI??? No i dodam tylko, że akapit z którego cytujesz kawałek zdania traktował o biegu w którym kobiet się nie dyskryminuje...
DOM pisze:Jestem za! Do gazet, do sejmu- zróbmy awanturę z bieganiem na pierwszym planie :hej:
Im dłużej trwa ta dyskusja tym bardziej mam ochotę właśnie to zrobić! :hahaha: :hejhej:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 10:52 przez złośliwa wiedźma, łącznie zmieniany 1 raz.
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

złośliwa wiedźma pisze: Za to w klasyfikacji generalnej gdzie walczą zawodniczki pokroju Agnieszki Gortel czy Ani Jakubczak powinny być NORMALNE nagrody, a nie jakieś ochłapy!
Tak w ogóle, całkiem poza tematem: Agnieszka Gortel obchodzi dzisiaj urodziny Obrazek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Jestem za! Do gazet, do sejmu- zróbmy awanturę z bieganiem na pierwszym planie :hej:
Do gazet, do sejmu, na ulice miast i wsi! No co, wiosna idzie ;).
Pokażmy, że istniejemy, i że biegamy!
złośliwa wiedźma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

agnieszka_ pisze:
złośliwa wiedźma pisze: Za to w klasyfikacji generalnej gdzie walczą zawodniczki pokroju Agnieszki Gortel czy Ani Jakubczak powinny być NORMALNE nagrody, a nie jakieś ochłapy!
Tak w ogóle, całkiem poza tematem: Agnieszka Gortel obchodzi dzisiaj urodziny Obrazek
agnieszka_ :hahaha:
Tym goręcej życzę jej wszystkiego najlepszego! Powodzenia w życiu osobistym i na trasach biegowych.
Nie umiem tylko kwiatka wkleić więc zacytuje tego agnieszki_ Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 11:02 przez złośliwa wiedźma, łącznie zmieniany 2 razy.
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze: Do gazet, do sejmu, na ulice miast i wsi! No co, wiosna idzie ;).
Pokażmy, że istniejemy, i że biegamy!
Do gazet i do Sejmu to może jeszcze nie.
Na razie wybieram się do parku a jutro biorę udział w Półmaratonie Slężańskim:)
złośliwa wiedźma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

agnieszka_ pisze:Na razie wybieram się do parku a jutro biorę udział w Półmaratonie Slężańskim:)
POWODZENIA !!! :)
Czekamy w takim razie na pierwszą opinię w rankingu 'imprez biegowych przyjaznym kobietom' :hejhej:
Awatar użytkownika
Jędrzej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

złośliwa wiedźma pisze:Nie czarujmy się, ta klasyfikacja jest tylko po to by łechtać ego biegaczy, ale tak naprawdę nic nie znaczy! No bo co to za atrakcja stać na pudle gdy jest się 37 na mecie tylko dlatego, że los tak chciał, że Ci co wbiegli wcześniej byli z innego rocznika??? Ma ktoś nad tym jakąś kontrolę podczas biegu, w gronie 2000+ zawodników?
Oczywiście, że znaczy. Gdyby nie znaczyła...

Co do kontroli:
mój sposób działania jest prosty - dokonując wyboru, w których zawodach wezmę udział zaglądam do komunikatów zawodów z dwóch, trzech ostatnich edycji danej imprezy i wiem mniej więcej na jaki wynik muszę się przygotować.

Pozdrawiam :)
złośliwa wiedźma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jędrzej pisze:
złośliwa wiedźma pisze:Nie czarujmy się, ta klasyfikacja jest tylko po to by łechtać ego biegaczy, ale tak naprawdę nic nie znaczy! No bo co to za atrakcja stać na pudle gdy jest się 37 na mecie tylko dlatego, że los tak chciał, że Ci co wbiegli wcześniej byli z innego rocznika??? Ma ktoś nad tym jakąś kontrolę podczas biegu, w gronie 2000+ zawodników?
Oczywiście, że znaczy. Gdyby nie znaczyła...
Wiem, wiem, fala masowych samobójstw ... :hejhej:

Mnie się bardziej podoba pomysł jaki wprowadził Silesia Maraton: kolor medalu uzależniony od wyniku czasowego, ale wiem że i on ma swoich przeciwników...
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do prasy, radi i telewizji przedstawimy troche ugrzecznioną wersję :) Ugrzecznie w weekend. Celowo się nie odzywalam, żeby nie podkręcać dyskusji. :hahaha:
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

agnieszka_ pisze:
Nawet fajny prezent dostala ;)

Obrazek
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
ODPOWIEDZ