3 .39.40 ale to porażka była,trasa upierdliwa ,wiele osób srogo się rozczarowało.Ale nic to trzeba na jesień sie porządnie przygotować

Moderator: beata
Czyli co - Szost = Rasista?To wielki błąd, że coraz więcej biegaczy z Kenii i Etiopii dostaje europejskie paszporty. Niedługo biegi zostaną całkowicie pochłonięte przez Afrykę. Będzie tak, że na mistrzostwach Europy w pierwszej dziesiątce zabraknie białego zawodnika. To bardzo pesymistyczna prognoza, ale dla mnie realna - mówi Henryk Szost, rekordzista Polski w biegu na 42,195 km i faworyt Orlen Warsaw Marathon, który zostanie rozegrany 13 kwietnia
Jasiński = Rasista?Trochę pół żartem, pół serio mówi się, że w biegach długodystansowych powinna zostać wprowadzona klasyfikacja na czarnych i białych. Biegacze z Czarnego Lądu są absolutnie niedoścignieni i jeszcze pewnie przez długi czas ich hegemonia będzie trwać w najlepsze. Coraz częściej natomiast, do głosu zaczynają dochodzić biali i bynajmniej nie są to bezpodstawne pukania do bram, gdzie biegają najlepsi.
Wawryszuk = Rasista?Najszybszy biały maratończyk - Henryk Szost mówi, co dzieje się z człowiekiem na 42-kilometrowej trasie
Czujesz się ostatnią nadzieją białych biegaczy, oczywiście bez rasistowskiego podtekstu?
Może nie nadzieją, ale czuję, że ich wspieram i zachęcam. Nie zrozumcie mnie źle, lubię afrykańskich długodystansowców, są świetni. Pracując w Nike współdecyduję zresztą o sponsorowaniu zdolnych Etiopczyków i Kenijczyków. Ale nie jest dobre dla sportu, jeśli reszta krajów nie ma sukcesów. Chcę żeby dzieciaki w USA, Wielkiej Brytanii czy Polsce mogły powiedzieć: „My też mamy szansę ścigać się z Afrykanami”. Nie chcę żeby myślały, że jeśli nie urodziły się w Kenii, to są na straconej pozycji. Przynajmniej ja w to nie wierzę.
Ech... No wlasnie...fantom pisze:Nie rozumiem tego napis traktuje przeciez o bialych a nie czarnych. To juz nawet jak siebie bialym nazwe to czarnych obrazam ? To juz jakas histeria i paranoja sie robi.
tak mi się skojarzyło...ASK pisze:Ech... No wlasnie...fantom pisze:Nie rozumiem tego napis traktuje przeciez o bialych a nie czarnych. To juz nawet jak siebie bialym nazwe to czarnych obrazam ? To juz jakas histeria i paranoja sie robi.
Nieprecyzyjnie sie wyslowilam.ASK pisze:Ech... No wlasnie...fantom pisze:Nie rozumiem tego napis traktuje przeciez o bialych a nie czarnych. To juz nawet jak siebie bialym nazwe to czarnych obrazam ? To juz jakas histeria i paranoja sie robi.