ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

murena
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kasiu
3 .39.40 ale to porażka była,trasa upierdliwa ,wiele osób srogo się rozczarowało.Ale nic to trzeba na jesień sie porządnie przygotować :hejhej:
PKO
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

murena pisze:Kasiu
3 .39.40 ale to porażka była,trasa upierdliwa ,wiele osób srogo się rozczarowało.Ale nic to trzeba na jesień sie porządnie przygotować :hejhej:
hmmm. fajna porażka. to jak Ty biegasz jak nie ma porażki? zapraszamy do Warszawy, trasa niezbyt widowiskowa, ale szybka :)
Obrazek
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

ja dzisiaj walczyłam ze soba zeby wyjsc:kalkulowałam,kombinowałam,wygladałam za okno,w tv...mówiePADA ,nie ide,film jakis obejrze,wykapie się,a za chwile EE TAM-IDE,CHOCIAZ 5KM BO JUTRO NIE BEDZIE JAK BO SYN,BO ZAKWAS,BO ZMIANA POŚCIELI :hej:
ostatecznie wyjszłam muzą katki w uszach i....pękło mi ponad 10km :hejhej: 13,5 dokładnie :bum:
katka polecaj dalej :taktak: wskazówki pliiiis :hahaha:
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:to taki żart nasz grupowy :hahaha: chociaz, jakby sie tak przypaczyć, to i mozna sie przyczepić :lalala:
Kate, to lepiej nie zakladaj jej na zawody ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Doroteczka, gratulacje, czekamy na obszerne relacje.
A jak sie teraz dziewczyny czujecie po 2 dniach?
Papillon, zazdroszcze wakacji!
Katekate, sorry, ale ktos mial kiepski pomysl z ta koszulka, to niedopatrzenie, choc intencji pewnie nie bylo zlych, to wyszlo rasistowsko. Nie zalozylabym. Albo zdrapcie slowo "bialych" :oczko:
Ja pedze na delegacje do Watszawy, moze jutro rano juz pobiegam, sprzet biore.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rasistowska? Świetny pomysł na napis! I nie ma w tym nic rasistowskiego w moim odczuciu.

Prawda jest taka, że obecnie biali gonią czarnych w biegach długodystansowych i tyle. I to żaden rasizm i niepoprawność polityczna jak się o tym mówi. Zresztą wszyscy o tym mówią. A oto i przykłady:

http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... ownac.html
To wielki błąd, że coraz więcej biegaczy z Kenii i Etiopii dostaje europejskie paszporty. Niedługo biegi zostaną całkowicie pochłonięte przez Afrykę. Będzie tak, że na mistrzostwach Europy w pierwszej dziesiątce zabraknie białego zawodnika. To bardzo pesymistyczna prognoza, ale dla mnie realna - mówi Henryk Szost, rekordzista Polski w biegu na 42,195 km i faworyt Orlen Warsaw Marathon, który zostanie rozegrany 13 kwietnia
Czyli co - Szost = Rasista?

http://bieganie.natemat.pl/27057,czapki ... sce-polaka
Trochę pół żartem, pół serio mówi się, że w biegach długodystansowych powinna zostać wprowadzona klasyfikacja na czarnych i białych. Biegacze z Czarnego Lądu są absolutnie niedoścignieni i jeszcze pewnie przez długi czas ich hegemonia będzie trwać w najlepsze. Coraz częściej natomiast, do głosu zaczynają dochodzić biali i bynajmniej nie są to bezpodstawne pukania do bram, gdzie biegają najlepsi.
Jasiński = Rasista?

http://menstream.pl/wiadomosci-reportaz ... 86041.html
Najszybszy biały maratończyk - Henryk Szost mówi, co dzieje się z człowiekiem na 42-kilometrowej trasie
Wawryszuk = Rasista?

Widzę podejście macie trochę takie jak w tym kawalek
Jak nazywa się osoba, która nie rozróżnia kolorów - DALTONISTA
A osoba, która rozróżnia kolory? RASISTA

W biegach długodystansowych czarnoskórzy biegacze są zdecydowanie mocniejsi od białych i to jest fakt niezaprzeczalny. I dlatego moim zdaniem w koszulce nie ma nic niepoprawnego :)

I na koniec wywiad z bieganie.pl (http://bieganie.pl/?show=1&cat=265&id=4200)
Czujesz się ostatnią nadzieją białych biegaczy, oczywiście bez rasistowskiego podtekstu?

Może nie nadzieją, ale czuję, że ich wspieram i zachęcam. Nie zrozumcie mnie źle, lubię afrykańskich długodystansowców, są świetni. Pracując w Nike współdecyduję zresztą o sponsorowaniu zdolnych Etiopczyków i Kenijczyków. Ale nie jest dobre dla sportu, jeśli reszta krajów nie ma sukcesów. Chcę żeby dzieciaki w USA, Wielkiej Brytanii czy Polsce mogły powiedzieć: „My też mamy szansę ścigać się z Afrykanami”. Nie chcę żeby myślały, że jeśli nie urodziły się w Kenii, to są na straconej pozycji. Przynajmniej ja w to nie wierzę.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maly, mamy troche inny poglad na ten temat. Moja dewiza zyciowa to "po pierwsze nie krzywdzic". Jesli ktokolwiek czulby sie skrzywdzony moim napisem, to wole tego uniknac. A skoro ja uwazam, ze napis jest rasistowski, to osoba czarnoskora tym bardziej moze tak myslec.
Imo jesli sie dobrze wczytac w slowa, to wypowiedz Pana Szosta nie jest rasistkowska, wypowiedz Pana Jasinskiego tez nie, bo nie maja w moim odczuciu zabarwienia dyskryminujacego, zauwazaja tylko prawidlowosc. Natomiast juz samo sformulowanie "ostatnia nadzieja bialych" podkresla ewidentnie wyroznik rasowy i umieszczenie go na koszulce jest wymowne.
Taki niuansik, tez tego kiedys nie rozumialam, temat trzeba przemyslec :taktak:
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

się porobiło :-P
w koszulce będę latać po polach, tak, jak do tej pory, natomiast na zawody zawsze można przykleić numer startowy :-D
żeby nie było, rasistką nie jestem. nie byłam i nie będę, zazdraszczam czarnoskórym predyspozycji, raczej siebie obrażam tym napisem mówiąc per. Biała, to takie moje luźne skojarzenia

ja za bardzo chyba wyluzowana jestem, jeśli kogoś obraziłam to niezamierzenie i niechcący

miłego dnia

acha franczesko, muzę wrzucę ci wieczorem
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kate, to ja przepraszam, ze sie odezwalam. Pewnie mieliscie.dobre intencje i nie pomysleliscie, ze w pewnym aspekcie napis jest niefortunny. Polskie spoleczenstwo nie jest wyczulone w tym temacie, wiec pewnie wiekszosc odbierze to jako zart.
Nie mniej do mnie urazy. Ja jestem przeczulona, to temat o ktorym dlugo, dlugo myslalam, rozmawialam wielokrotnie z czarnoskorymi i mnie interesuje. Dla mnie wyznacznikiem jest to: zastap w kazdym wyrazeniu slowo "czarny" slowem "garbaty". Jesli wyrazenie bedzie obrazac garbatego/garbatych, to znaczy, ze bylo rasistowskie. Jesli nie bedzie obrazac, a jedynie wyrozniac ceche osobowa - to rasistowkie nie jest
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no i co z tego, ze czarnoskórzy biegacze są lepsi? są, nikt tego nie kwestionuje. są lepsi i niech wygrywają. ale po co podkreślać różnice rasowe? wszyscy jesteśmy ludźmi. nie lubię takiego różnicowania.
Obrazek
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Nie rozumiem tego napis traktuje przeciez o bialych a nie czarnych. To juz nawet jak siebie bialym nazwe to czarnych obrazam ? To juz jakas histeria i paranoja sie robi.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fantom pisze:Nie rozumiem tego napis traktuje przeciez o bialych a nie czarnych. To juz nawet jak siebie bialym nazwe to czarnych obrazam ? To juz jakas histeria i paranoja sie robi.
Ech... No wlasnie... :ech:
Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papilonka - no wiesz co - my się tu martwimy a Ty się realaxujesz w tropikach :hahaha:

Franklina - znam klimat - nie chcę mi się/ zmęczona jestem/ obiad do ugotowania mam etc. a potem wychodzę i fruwam :szok: Nie wiem do końca od czego ta kondycja zależy - czasem wydaje mi się, że od jedzenia, wyspania się, stanu zdrowia a czasem nie widzą żadnego rozsądnego wytłumaczenia.

Murena - witaj o rany - ja poproszę taką porażkę :hahaha:

Kate - cała Ty - noga boli ale jeszcze ogranie dzieciaki, dom, znajomych i może za pół roku wpadnie do lekarza w międzyczasie robiąc życiówki - uważaj kobieto i zadbaj o siebie jednak !

U mnie wczoraj basen - kraulik się ma coraz lepiej :hej:
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ASK pisze:
fantom pisze:Nie rozumiem tego napis traktuje przeciez o bialych a nie czarnych. To juz nawet jak siebie bialym nazwe to czarnych obrazam ? To juz jakas histeria i paranoja sie robi.
tak mi się skojarzyło...
Obrazek

gdzieś widziałam lepszy, ale nie umiem znaleźć... :(
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:
Nieprecyzyjnie sie wyslowilam.
Ech.. No wlasnie niestety takie poglady ma spoleczenstwo, ze rasizm wielu nie razi i nie widza problemu
. :ojnie:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ