Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak ustawisz własne, to takie zostaną. Koledze chodziło pewnie, że zawsze masz możliwość powrotu do stref polara.michalp pisze:Chodzi mi o to, że poprzednio mogłem w zegarku ustawić swoje własne, ale jak robiłem synchronizacje planu to one automatycznie były zamazywane przez te polara. Czy tu też tak jest?LukaszKoziny pisze: Można samemu zdefiniować strefy tętna, a później wrócić do domyślnych wyliczonych przez Polara .
- SportKonsulting
- Wyga
- Kontakt:
To nieprawda. W podsumowaniu autolapa zawsze pokazywane jest i było średnie tempo i tętno z tego autolapa.michalp pisze:i ostatnie pytanie: czytałem w tym wątku że w podsumowaniu auto lapa jest średnia prędkość z całego biegu a nie lapa. Jest to nadal aktualne ?
Średnie tempo z całego treningu jest wyświetlane jako średnie tempo okrążenia tylko w trakcie treningu, jeśli nie złapiemy żadnego okrążenia ręcznie. To znaczy autolap nie wpływa na wyświetlanie średniego tempa okrążenia w trakcie treningu.
Po treningu są dwa oddzielne podsumowania okrążeń: manualnych i automatycznych.
W V800 w każdym sporcie można mieć inne, własne strefy tętna. Planowanie treningów nie wpływa na te strefy. Ten błąd był obecny w modelu RCX5.smoła pisze:Jak ustawisz własne, to takie zostaną. Koledze chodziło pewnie, że zawsze masz możliwość powrotu do stref polara.michalp pisze:Chodzi mi o to, że poprzednio mogłem w zegarku ustawić swoje własne, ale jak robiłem synchronizacje planu to one automatycznie były zamazywane przez te polara. Czy tu też tak jest?LukaszKoziny pisze: Można samemu zdefiniować strefy tętna, a później wrócić do domyślnych wyliczonych przez Polara .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nowe zmiany we Flow dotyczą również eksportu danych do .tcx (sensor mocy, okrążenia):
http://updates.polar.com/2014/12/improv ... e-in-flow/
http://updates.polar.com/2014/12/improv ... e-in-flow/
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Wyga
SportKonsulting pisze:To nieprawda. W podsumowaniu autolapa zawsze pokazywane jest i było średnie tempo i tętno z tego autolapa.michalp pisze:i ostatnie pytanie: czytałem w tym wątku że w podsumowaniu auto lapa jest średnia prędkość z całego biegu a nie lapa. Jest to nadal aktualne ?
Średnie tempo z całego treningu jest wyświetlane jako średnie tempo okrążenia tylko w trakcie treningu, jeśli nie złapiemy żadnego okrążenia ręcznie. To znaczy autolap nie wpływa na wyświetlanie średniego tempa okrążenia w trakcie treningu.
Po treningu są dwa oddzielne podsumowania okrążeń: manualnych i automatycznych.
Poproszę łopatologicznie. Ustawiłem sobie auto lap na 1km, nie łapię ręcznie okrążeń. Biegnę 1km tempem 6m/km. Po 1km na zegarku pojawia mi się podsumowanie okrążenia z tempem 6m/km. Następnie biegnę w tempie 4m/km. Po 2km na zegarku pojawia się ekranik informujący o moim tempie a) 4m/km czy b) 5m/km ?
Kwestia co po treningu mnie nie interesuje.
-
- Zaprawiony W Bojach
michalp podsumowanie okrazenia a ekrany z danymi okrazenia to dwie zupelnie oddzielne sprawy. Podsumowanie okrazenia pokazuje sie po kazdym okrazeniu czy to automatycznym czy lapanym recznie i bedzie tam tempo srednie okrazenia, w przykladzie ktory podales bedzie to tempo drugiego km czyli 4min/km. Tyle ze te dane znikaja po chwili, ale sa ekrany (niezalezne od podsumowan) pokazujace dane okrazenia i one dzialaja w oparciu o recznie lapane okrazenia, co w przypadku nie uzywania recznych miedzyczasow powoduje te srednio tempo calej trasy itp
-
- Wyga
yaro1986 pisze:michalp podsumowanie okrazenia a ekrany z danymi okrazenia to dwie zupelnie oddzielne sprawy. Podsumowanie okrazenia pokazuje sie po kazdym okrazeniu czy to automatycznym czy lapanym recznie i bedzie tam tempo srednie okrazenia, w przykladzie ktory podales bedzie to tempo drugiego km czyli 4min/km. Tyle ze te dane znikaja po chwili, ale sa ekrany (niezalezne od podsumowan) pokazujace dane okrazenia i one dzialaja w oparciu o recznie lapane okrazenia, co w przypadku nie uzywania recznych miedzyczasow powoduje te srednio tempo calej trasy itp
a widzisz, to sporo wyjaśnia. Czyli jak przegapię ekranik z podsumowaniem auto lapa i wywołam podsumowanie ostatniego okrążenia (można przez heart touch?) to dostanę średnią z całego biegu a nie okrążenia. Trochę słabo :/
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Po dzisiejszych zmianach nie mogę zaimportować .tcx do Navime a Endomondo nie widzi kalorii.
Trzeba przyznać, że synchronizacja trwa zdecydowanie szybciej.
Trzeba przyznać, że synchronizacja trwa zdecydowanie szybciej.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
- div
- Stary Wyga
Ja miałem tak samo, a jak sobie już ustawiłem tak jak mnie to interesowało to mi wyskoczył błąd że różnica powinna być co najmniej 2min/km. Trenuję tempami Danielsa i chciałem sobie zrobić strefa3 = 4:05-4:40 (tu chciałem mieć t. maratońskie (4:10-15) strefa4 3:40-4:05 (progowe 3:55) no i pewnie ta strefa 4 byłą za wąska.smoła pisze:W czwartej strefie tempa jest babol czy tylko ja tak mam, że co bym nie wpisał w strefie piątej dolnego limitu, to w górnym limicie strefy czwartej wychodzi mi po przecinku 99 ?
36:20 1:19:45 2:53:10
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
Czekałem na ten update wprowadzający interwały z prawdziwego zdarzenia przez długie miesiące (miał być już koło października). Pewnie poprawią te bzdury z 2 min różnicy, ale jak można wypuszczać tak spieprzoną poprawkę na produkcję? Czy Polar nie ma jakiegoś środowiska testowego gdzie sprawdza to co chce wypuścić? (tak samo było z jesiennym updatem, który rozłożył GPS).
I jeszcze najważniejsze. Czy ktoś już robił trening i może potwierdzić, że wyniki automatycznie zmienianych faz interwałów są później normlanie widoczne w flow po treningu?
I jeszcze najważniejsze. Czy ktoś już robił trening i może potwierdzić, że wyniki automatycznie zmienianych faz interwałów są później normlanie widoczne w flow po treningu?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:24
- Życiówka w maratonie: 3:21
Fakt, te strefy tempa są porażką. Prosimy o zmiany.
Natomiast w basenie są widoczne poprawki. Wczoraj byłem na treningu i mimo niekontrolowanych przerw lub zmianie tempa w połowie długości nie widział tego jako nawrót
co miało miejsce wcześniej. Wszystkie długości zliczył tak jak było.
Natomiast w basenie są widoczne poprawki. Wczoraj byłem na treningu i mimo niekontrolowanych przerw lub zmianie tempa w połowie długości nie widział tego jako nawrót
co miało miejsce wcześniej. Wszystkie długości zliczył tak jak było.
- SportKonsulting
- Wyga
- Kontakt:
Powtórzę z wątku obok (M400): sprawdziliśmy to i błędny jest komunikat. Różnica pomiędzy strefami musi wynosić 2 km/h a nie 2 min/km.