Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Lokokistka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja czytam wszystko co mi wpadnie pod rękę i co polecą znajomi^^

Polecam catering kawowy fajna sprawa
Ostatnio zmieniony 22 gru 2013, 11:50 przez Lokokistka, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ostatnio czytam głównie opowiadania Kafki i Camusa, ale wczoraj skończyłem "Krainę chichów" Jonathana Carolla, której rekomendację dostrzegłem chyba właśnie tutaj. Pierwsza połowa książki szła średnio, trochę to nie mój typ literatury, poza tym irytowała mnie swoista kryptoreklama w tekście (podniósł długopis firmy BIC i zapisał kilka słów, wyjechała z naprzeciwka ciężarówka firmy XYZ). Na szczęście w drugiej części książki autor przestał skupiać się na tych zupełnie niepotrzebnych niuansach i wziął się za pracę nad akcją. A ta zaczęła przybierać bardzo ciekawe kształty. W pewnym momencie książka zupełnie zmieniła swój klimat i zaczęła mi się bardzo podobać do samego końca, będąc w końcu tym, czym myślałem, że jest po przeczytaniu jej tytułu.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Awatar użytkownika
mordiar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja zaczęłam czytać 50 twarzy Grey'a. Jestem ciekawa do którego momentu dojdę;p
Awatar użytkownika
skuzniak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:08
Życiówka w maratonie: 4:36:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mordiar pisze:Ja zaczęłam czytać 50 twarzy Grey'a. Jestem ciekawa do którego momentu dojdę;p
Ja tam do niczego nie doszedłem podczas tej lektury. Serio, Sapkowski ma lepsze opisy scen łóżkowych niż tam były. No ale co kto lubi. Ogólnie wytrzymałem może ze sto stron.

A propos Sapkowskiego, to czekam na preorder jego najnowszej książki. Z pewną, nie kryję tego, obawą.
Mój maraton - blog
---
42,195 km - 4:36:50
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mordiar pisze:Ja zaczęłam czytać 50 twarzy Grey'a. Jestem ciekawa do którego momentu dojdę;p
Połowica mówiła, że dużo lepszy pod względem walorów literackich i warsztatowych autora jest cykl powieści Sylvii Day - "Wyznania Crossa".
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
KOniss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja czytam książkę Piąta Fala, czytaliście?
Awatar użytkownika
Monirrka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja czytam Harrego Pottera. Mam ochotę czasem przenieść się do magicznego świata :)
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

skuzniak pisze:A propos Sapkowskiego, to czekam na preorder jego najnowszej książki. Z pewną, nie kryję tego, obawą.
o wlasnie, ostatnio zastanawialam sie czy nie wrocic do poczciwego Wiedzmina i tydzien pozniej zobaczylam ze bedzie nastepna czesc :orany:
koniecznie daj znac jak przeczytasz :oczko:
Awatar użytkownika
Asiulas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kwiat :) Dziękuję za podsunięcie tytułu, bo również chciałam zacząć czytać 50 twarzy Greya..

Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 13:29 przez Asiulas, łącznie zmieniany 1 raz.
GrzesiekWroc
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Skończyłem czytać "Jedz i biegaj" Scotta Jurka. Myślę, że tytuł doskonale oddaje hierarchię tematów zawartych w książce. Przede wszystkim jest to historia przemiany Scotta za sprawą przejścia na wegetarianizm, a później weganizm - biegi są na drugim miejscu. Z kolejnymi rozdziałami proporcje na szczęście trochę się zmieniają, choć szczerze wolałem pełne patosu opisy z "Ultramaratończyka" Deana Karnazesa od tych opisanych przez Jurka. Dodatkiem są wegańskie przepisy kulinarne zamieszczone po każdym rozdziale, ale szczerze przyznam, że na większość nie mam ani ochoty ani odwagi.
Warto przeczytać, ale nie oczekujcie cudów ;-)
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

GrzesiekWroc pisze:Skończyłem czytać "Jedz i biegaj" Scotta Jurka.
Warto przeczytać, ale nie oczekujcie cudów ;-)
Byłem na spotkaniu autorskim z S. Jurkiem w ramach targów maratonu pozańskiego 2012, S. Jurek to świetny człowiek, a co ważniejsze mówił, że książkę w większej części napisał sam, a nie pisarz-duch (współautor), który Jurka głównie motywował do pisania :-))

Książkę bardzo dobrze się czyta, szybko, momentami mam wrażenie że nawet za szybko.

Cudów nawet po przeczytaniu Bibili raczej nie należy oczekiwać, za to dobrej lektury, i braku poczucia zmarnowanego czasu i kasy, już tak :hej:
GrzesiekWroc
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie zaprzeczam, że Scott to świetny człowiek. Jest dla mnie wielką motywacją i być może dlatego miałem spore oczekiwania wobec tej książki.
W rzeczy samej połyka się bardzo szybko, więc z czasem pewnie do niej wrócę i spokojnie przelecę się raz jeszcze przez rozdziały. Może wtedy bardziej do mnie trafi ;-)
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Właśnie skończyłem "Ojciec.prl" - powieść (autobiograficzną) Wojtka Staszewskiego. Trochę o bieganiu jest, ale mało, więcej o dojrzewaniu i przejrzewaniu. Lekkie w formie, czyta się przyjemnie, w treści już lżejsze mniej, szczególnie, kiedy pojawia się temat opieki nad chorym ojcem.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja właśnie czytam "Inferno" Browna. Póki co zaskoczenia nie ma, choć trzyma wyższy poziom niż ostatni "Zaginiony Symbol"
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Po 1/3 ciągle czekam aż się coś ruszy, ale chyba nic z tego nie będzie. Zaraz zacznę Nesbo :)
ODPOWIEDZ