5km w 26:xx - ogólnie się poprawić ;)

Moderator: infernal

danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

08.02.2013 - Piątek

Dystans - 3,01km + 8x100m PG
Czas trwania - 00:19:24
Tempo - 06:27/km

Średnie Tętno - 149
Maksymalne Tętno - 171

Krótki bieg i dość spokojny, widać po tętnie ;p podbiegi bardziej mnie zmęczyły niż bieg heh.. ;p
ogółem byłem dość zmęczony i się wahałem czy wyjść bo nie byłem w najlepszej dyspozycji ale jednak wyszedłem i pobiegłem ;p
Jutro dłuższe wybieganie i test nowych butów w boju :))
PKO
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

10.02.2013 - Niedziela

Dystans - 10,8km
Czas trwania - 01:07:39
Tempo - 06:16/km

Średnie Tętno - 159
Maksymalne Tętno - 193

Dość ciekawy i trudny bieg ;) śnieg dość obficie padał, wietrzyk i pokrywa śnieżna, na dodatek zrobiłem lekki błąd gdyż na najdłuższy bieg w tygodniu założyłem nowe buty i lekko żałuje ;d prawa noga dość dobrze się przystosowała, lecz lewa noga przez cały bieg coś poboliwała, zobaczymy później.. te maksymalne tętno jakie miałem podczas biegu, na maksa mnie zaskoczyło, chyba to musiał być taki jednorazowy skok, gdyż nie zauważyłem w czasie biegu większego tętna niż 170.
Co do butów, zrobiłem video analizę stopy i mam stopy neutralne ;d dobrze, że już nie będzie się potrzeby martwić o to w przyszłości jak do tej pory miałem ;d co do butów to NEW BALANCE M880BS, liczę, że w końcu trafiłem na te odpowiednie hehe.. :)Obrazek
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

12.02.2013 - Wtorek

Dystans - 3,02km + 8x100m PG
Czas trwania - 00:19:14
Tempo - 06:23/km

Średnie Tętno - 161
Maksymalne Tętno - 182

Nie no znów się zaczyna ten sam problem co kiedyś z nowymi butami tej firmy ;< znów cały trening mnie łydki bolały, może tak to jest z nowymi butami, teraz już niby są pod mój profil nogi, ehh.. polatamy jeszcze z tydzień i pomyślimy, może kwestia przyzwyczajenia..
Znów króciutki bieg, mam teraz ferie to 4 trening dołączę przez te 2 tygodnie. Bieg zacząłem zbyt szybko tzn. bez takiej większej rozgrzewki i do bani mi się biegło od początku, jeszcze dość mocno w oczy padało, heheh.. chyba jakieś okulary bym potrzebował ;dd
Dziś jeszcze 5-6km do przebiegnięcia to pewnie wieczorkiem lub jutro coś napiszę ;p
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

14.02.2013 - Czwartek

Dystans - 5,4km + Skipy
Czas trwania - 00:33:56
Tempo - 06:17/km

Średnie Tętno - 157
Maksymalne Tętno - 178

Trening jak dla mnie dość ciężki bo kurde przed samym biegiem w ramach rozgrzewki robiłem ćwiczenia sprawności ogólnej i inne tak, że dziś mam zakwasy przy barkach ;d 500m przebiegłem to już zadyszka, już tak dawno nie widziana, tak mi się ciężko biegło, że jasny gwint oby jak najmniej takich biegów.
Heh.. po raz drugi spotkany jakiś biegacz w mojej miejscowości :D

Zabieram się za czytanie Szachownicy Flamandzkiej podobno niezła książka ;d

I tak muzycznie Budka Suflera - V Bieg
https://www.youtube.com/watch?v=pvNmiarFDN0
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

15.02.2013 - Piątek

Dystans - 4,11km
Czas trwania - 00:24:30
Tempo - 05:58/km

Średnie Tętno - 151
Maksymalne Tętno - 185

Kolejny bieg z serii nowe buty=nowe problemy ;d obie nogi miałem jak kłody co było mega dziwnie, nie wiem czy to jakieś zakwaszenie czy co ale chciałem przyśpieszyć to po po prostu nie mogłem bo nogi bolały ;d dziś spróbuję zaatakować jakiś dłuższy dystans prawdopodobnie 10km
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

17.02.2013 - Niedziela

Dystans - 10,13km
Czas trwania - 01:03:10
Tempo - 06:14/km

Średnie Tętno - 162
Maksymalne Tętno - 189

Tak mi się nie chciało ale jednak się zmobilizowałem ;-) znowu problemy z początku z nogami, myślałem, że to będzie męczarnia ale jakoś udało mi się to rozbiegać do 6km, wtedy dopiero mogłem zacząć szybciej biec ;p ogółem się cieszę, że po tych trudnych 6km mogłem narzucić sobie większe tempo i cały czas nim biec ;) jest progres ;d
W tym tygodniu powtórka będzie z ubiegłego jeśli chodzi o treningi, jedyne niedzielnie wybieganie się raczej zmieni.
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

19.02.2013 - Wtorek

Dystans - 4km + 8x100m PG
Czas trwania - 00:24:51
Tempo - 06:13/km

Średnie Tętno - 162
Maksymalne Tętno - 174

Śnieg, śnieg i śnieg ;) przyjemny krótki bieg, a pod koniec podbiegi.. czego chcieć więcej ;)
Pozdrawiam!
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

22.02.2013 - Piątek

Dystans - 13km
Czas trwania - 01:21:04
Tempo - 06:14/km

Średnie Tętno - 165
Maksymalne Tętno - 189

Na początku miał to być bieg 5km, przebiegłem te 5km, a to sobie myślę forma dobra to jeszcze jedno 5km walnę, mając już te 10km przebiegnięte, jestem już prawie przy moim domku, a tu zmęczenie małe to jeszcze zrobiłem pętelkę 3km ;d i wyszło 13km ;d ta zimowa aura dodała mi naprawdę skrzydeł ;d a tym bardziej się cieszę, że jeszcze nie biegałem takiego odcinka, a dość gładko poszło ;p

Rea Garvey - Wild Love
http://www.youtube.com/watch?v=chL-nVD1G8w
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

26.02.2013 - Wtorek

Dystans - 6,51km
Czas trwania - 00:42:18
Tempo - 06:30/km

Średnie Tętno - 161
Maksymalne Tętno - 192

27.02.2013 - Środa

Dystans - 8,37km
Czas trwania - 00:50:41
Tempo - 06:03/km

Średnie Tętno - 162
Maksymalne Tętno - 185

Ogółem nie mogę narzekać na te dwa ostatnie treningi ;) tak samo są to pierwsze biegi bez śniegu tak więc jak na twardszą nawierzchnie aż tak źle nie było..
W niedziele sobie odpuściłem dłuższe wybieganie nie, że mi się nie chciało tylko, że głowa mnie bolała, nocy nie przespałem, w poniedziałek w szkole ledwo żywy byłem i dopiero we wtorek czułem się w miarę okej.
Wgl. dziwi mnie tempo dzisiejszego biegu ale zresztą wolniej mi się źle biegło. Pod koniec już z leksza wykończony byłem i teraz powoli dostrzegam ile od psychiki zależy w biegu ;)
Po tych feriach trzeba się trochę ogarnąć i przejść do normalnego trybu, założyłem sobie by wszystko zdać jak najwcześniej i pod koniec mieć luz..

Heh.. przełożyłem się na słuchanie Audiobooka "Szachownicy Flamandzkiej" podczas biegu i nawet mi się lepiej biega niż z muzyką ;d "Jądro Ciemności" na -4 zdane o dziwo najlepsza ocena w klasie tym bardziej, że tylko 4 pozytywne były na całą klasę tak więc.. ;d będę musiał się teraz wziąć do jakieś książki prawdopodobnie zasięgnę do książek związanych z Sherlockiem Holmesem albo cuś innego ;)

Kurde, trochę się rozpisałem i pewnie w marnym stylu ;d mój styl wypowiedzi jest marny~!
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 19:11 przez danio25, łącznie zmieniany 1 raz.
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

02.03.2013 - Sobota

Dystans - 3,02km + 10x100m P
Czas trwania - 00:19:39
Tempo - 05:52/km

Średnie Tętno - 153
Maksymalne Tętno - 167

Miał to być piątkowy trening ale jakoś nie byłem w stanie, dość zmęczony po całym tygodniu szkoły i przełożyło się na sobotę.
Trening krótki, pierwsze kilometr tak by się rozgrzać, a potem już trochę szybciej pobiegłem.. chciałem robić podbiegi ale w tym miejscu co zawsze biegam jakiś pies latał i musiałem porobić przebieżki na płaskim ;(

FILM - Wszystko będzie dobrze
http://www.youtube.com/watch?v=UsID_ufH-Fk

Zajebisty film z motywem biegania do głębi poruszający, że pod koniec szczerze chciało mi się płakać ;( ehh.. szkoda, że świat jest taki, a nie inny, cała ta otoczka, która nas otacza jest nic szczerze nie warta w szczególności w tych czasach ale i tak trzeba jakoś żyć ;(
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Podsumowanie miesiąca luty:
Czas: 08:52:59
Dystans: 88km 731m
Śr. Tempo: 00:06:15
Śr. prędkość: 9.58 km/h

Żeby ten blog miał ręce i nogi będę się starał robić podsumowania z każdego miesiąca..
Prawie 89km przebiegniętych, no troszkę mało, w tym miesiącu chce powyżej 110km przebiec, bo baza sama się nie zrobi na maj, znaczy to jest i tak myślę, że biegałem początkowe treningi z planu treningowe i zbyt duży kilometrażu tam nie ma.. teraz jeszcze chce w miarę możliwości biegać 4 razy w tygodniu tak więc zobaczymy..

Cele na marzec:

-Przebiec w marcu 110km najmniej ;)
-Nie obijać się i mieć fun z biegania ;>

CEL GŁÓWNY:

Silesia półmaraton, 2013-05-12 (70 dni)
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

03.03.2013 - Niedziela

Dystans - 14,6km
Czas trwania - 01:36:33
Tempo - 06:37/km

Średnie Tętno - 147
Maksymalne Tętno - 190

Jak ostatnio w miarę dobrze mi się przebiegło te 13km to tym razem to była mordenga ;) tak, gdzieś pod koniec mój bieg wyglądał trochę biegu... trochę marszu.. nogi nie dawały rady ;( kolki ani nic podobnego nie złapałem.
Dochodzi do mnie zwątpienie czy dam rade przebiec te 21km ;> ale jestem optymistycznej nastawiony, jeszcze trochę czasu zostało, a zapał do trenowania jest..

Miałem krótki odcinek po jakieś polnej drodze i do błota jakiegoś wbiłem ;d buty były całe z błota, a ich waga nabrała dwu krotną wartość ich podstawowej wagi ;d teraz to jeszcze jakoś wyglądają jak się bawiłem nożem i wydłubywaniem tego błota ;d
Obrazek
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

05.03.2013 - Wtorek

Dystans - 6,14km + 6x200m PG
Czas trwania - 00:35:14
Tempo - 05:44/km

Średnie Tętno - 160
Maksymalne Tętno - 190

Ogółem miałem ciężki dzionek ;( głowa mnie bolała, a raczej zatoki i ehh.. cały dzień dosłownie w dupę za przeproszeniem.. ;> wieczorkiem z myślą, że dotlenie się to wyszedłem pobiec ale jednak pomogło chwilowo ;< trening dość ciężki w szczególności dla mnie te podbiegi pod koniec.. tak czy siak mogę powiedzieć czuję progress :-)

W tym tygodniu, sporo nauki w szkole to chyba tylko zostanę przy 3 treningach jak na ten tydzień, chyba, że się zmobilizuje jutro rano ale w to wątpię ;d
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

08.03.2013 - Piątek

Dystans - 10,79km
Czas trwania - 01:05:20
Tempo - 06:03/km

Średnie Tętno - 164
Maksymalne Tętno - 194

Nie wiem znów wczoraj cały dzionek mnie głowa bolała, chyba robi to zmęczenie bo spałem z 5h ;( jakoś ultra się zmotywowałem i wyszedłem pobiegać, nogi jak kłody nie mam pojęcia dlaczego, pierwsze 30min jakoś musiałem to rozbiegać, jakoś pomogło lecz nie za specjalnie, następnie kolejne 30min zmiennym tempem 3'Szybko 3'Wolno i wyszło, że się zmachałem ;p ale przynajmniej głowa przestała mnie boleć i dość szybko zasnąłem..

Ahh.. miałem nadzieję, że sobie już pobiegam w krótkich spodenkach, a tu lipa ;( w niedzielę mam 60' lecz pewnie coś więcej się pobiegnie, lecz nie wiem, wyjdzie w praniu..
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

10.03.2013 - Niedziela

Dystans - 13,43km +1km truchtu
Czas trwania - 01:18:49
Tempo - 05:52/km

Średnie Tętno - 157
Maksymalne Tętno - 188

Z góry sobie zaplanowałem, że pobiegnę na 01:25:00 ale wyszło trochę szybciej.. początek dość ciężko, znów nogi były jak kłody i dopiero gdzieś między 6, a 7 km udało mi się je rozbiegać i dostałem natchnienia by coś szybciej pobiec ;) jestem dość zadowolony gdyż ten bieg, a zeszło-tygodniowy to jak woda i ogień ;) pod koniec 1km truchtu, przy okazji spotkałem kolejny raz biegacza, wyprzedził mnie i przy najbliższym zakręcie znikł w mroku nocy ;D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ